plinska pec - mrzli radiatorji

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Nisem ravno strokovnjak pa bi prosil za pomoc ce kdo pozna sistem.

V stanovanju je etazna plinska pec. Radiatorji so v spodnji polovici mrzli. Kje bi lahko bi problem.
Iz enega radiatorja sem iztocil ze cca. 2 deci vode....tako da zrak menim, da nebi smel biti problem.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
iztočil si 2 deci vode ? Kako to misliš , mar nimaš vode v radiatorjih?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
malo opiši sistem
enocevni -dvocevni
katero peč imaš
pritisk vode v sistemu
kakšne ventile imaš termostatske ali navadne
na kolko nastavljen sobni termostat
skratka malo več podatkov pa se bo verjetno dalo nekaj rešiti
po tvojem opisu ni zadostne cirkulacije
no,pa zapri vse radiatorje-pusti odprtega ki je najbolj oddaljen od peči pa boš videl če bo sistem zakrožil drugače imaš nekje na ceveh kaj zamašeno.

pozdrav.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Prvo daj črpalko na najvišjo hitrost (seveda če je kot prvo možno nastavljati hitrost oz. le ta ni vgrajena v sistem peči, nakatero nimaš vpliva).

Mlačni radaitroji so posledica slabega pretoka..zdaj zakaj je slab pretok je pa treba ugotoviti.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
pri vseh plinskih pečeh je črpalka vgrajena v peči-snameš pokrov in jo lahko nastaviš na najvišjo možno brzino.So pa vse črpalke vgrajene na povratku. možno da je tudi to vzrok da ni cirkulacije -premala hitrost črpalke.

pozdrav.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
iztočil si 2 deci vode ? Kako to misliš , mar nimaš vode v radiatorjih?

No ne vem če je bilo ravno 2 deci.....skratka ventil za zrak sem malce odvil in cca. pol minutke pustil in se je nateklo za eno šalčko vode.

Vsem ostalim odgovorim zvečer (ko bom spet doma in ko me bo verjetno že spet malce zeblo
jezen.gif
)

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Torej hočeš reči da si probal odzračit radijator pa ni bilo zraka ampak samo voda. čudi me da ne veš da radiator v primeru zraka greje samo vertikalno ne pa pol pol horizontalno kot pri tebi. Prvo navij hitrost pumpe. potem pa poročaj

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Torej hočeš reči da si probal odzračit radijator pa ni bilo zraka ampak samo voda. čudi me da ne veš da radiator v primeru zraka greje samo vertikalno ne pa pol pol horizontalno kot pri tebi. Prvo navij hitrost pumpe. potem pa poročaj

kot sem napisal, sem popoln laik...tako, da je zacudenje odvec.
Sem doma...
Ce prav opazam pec nima moznosti nastavitve pritiska. Ima le 4 gumbe :
- nastavitev stopnje gretja radiatorjev...je tenutno na 7/9
-nastavitev stopnje za vodo...je tenutno 6/9
- nastavitev voda/radiatorji/kombinacija
- nek gumb I/0

Cagr na kazalniku predvidevam, da pritiska je na cca 0,4 /4
Cagr temperature se giblje med 30 stopinj in 85 stopinj.

Kako naj pogledam ali je sistem enoceni ali dvocevni?
Pec je Vaillant
Ventili...2 temostatska en navaden
Sobni temostat je nastavlen na ful, posledicno menim, da je brez omejitev
Kaksne bistvene oddaljenosti radiatorjev od peci ni...saj gre za enosobno stanovanje s 3 radiatorji.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Mislim. da nimaš vode v sistemu:

"Cagr na kazalniku predvidevam, da pritiska je na cca 0,4 /4". To bi moralo bit okoli 2 bara.
Pokliči majstra, da ti napolni sistem.

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Slika po povedala in pokazala več kot 1000 besed.

Pop irtisku sodeč (0,4 bare) je kot rečeno premalo vode v sistemu..v kolikor gre voda v nadstropja je nek minimum okoli 0,6 bara. Tako da..rabiš naposlnite sistema do cca. 1,5 do 2 bara.

Slikaj peč (Z okolico), ter en radiator da se vidi priključke cevi..pa bo lažje pokomentirat.

(ta trenutek pa potrebuješ vodo v sistemu...kar ti naredi vsak centralnar, čeprav bi bilo fino da znaš to narediti sam - rabiš pipo, cev, ter vedeti kje se priklopi + vedeti da zrak v sistemu ni dobrodošla stvar).

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Bom mogoče slikal zvečer, če je fotoaparat doma.
Voda ne gre v nadstropja ipd., je samo v enem nadstropju.
Peč ogreva tudi sanitarno vodo, torej samo tisti ventil bo potrebno poiskat.... upam, da bom zvečer lahko prilimal fotko.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
ksz...
Jaz imam tudi težave s plinsko pečjo. Vsakih nekaj dni mi namreč crkne, javlja napako F24, opažam pa, da je vsakič premalo vode v sistemu. Ko vodo dolfilam, peč resetiram in normalno dela. Nekaj dni....Potem pa jovo na novo!!! Voda skoraj 100% nikjer ne pušča, bi sigurno opazil, saj nikjer ni nič mokro!

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Slika po povedala in pokazala več kot 1000 besed.

Pop irtisku sodeč (0,4 bare) je kot rečeno premalo vode v sistemu..v kolikor gre voda v nadstropja je nek minimum okoli 0,6 bara. Tako da..rabiš naposlnite sistema do cca. 1,5 do 2 bara.

Slikaj peč (Z okolico), ter en radiator da se vidi priključke cevi..pa bo lažje pokomentirat.

(ta trenutek pa potrebuješ vodo v sistemu...kar ti naredi vsak centralnar, čeprav bi bilo fino da znaš to narediti sam - rabiš pipo, cev, ter vedeti kje se priklopi + vedeti da zrak v sistemu ni dobrodošla stvar).

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Tko na pamet skrajni desni ventil na fotki odpri, počakaj da ti cagar zraste na bar ali več, pa zapri. Za ziher ti bodo pa majstri povedali na tem forumu.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
tako je ventil na desni strani ! nafilaj na 1,3 bar pri mrzlem sistemu. rezrači še radiatorje in ponovno nafilaj ,pa vžgi peč pa bo delalo .

pozdrav.gif