Plin za klimo v dozah ??

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Pozdrav ,

ima kdo informacijo ali je možno kje v Sloveniji ali vsaj v evropi kupiti plin v kartušah kot je na linku ? :

http://www.ebay.com/itm/R-134a...=item3f4f158f79

Je to možno kupiti kje pri nas ?

Jaz sem pred časom že uporabil podobno zadevo mi je prinesel en znanec pred leti mislim da iz Nemčije..
Ta na linku mi je všeč ker ima dodano še olje in tesnilec.

Cev z manometrom imam tako da iščem samo takšne kartuše. Si pa napolneš klimo v petih minutah,,,

Ker tole na linku zna biti težava še potem s kakšno carino...itd. Pa poštnina je že velika.

Če ima kdo kakšno informacijo ,prosim...
lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Malo ste spregledali bistvo...ceno...

Na mojem linku je ena piksna cca 13 evrov..

Isto znamko sem videl pri enmu prodajlcu paket treh za cca 30 evrov...plus poštnina cca 30 evrov...

Samo kako bo to kaj na carini ? Je sploh dovoljeno to uvoziti ? Pa davek ?

Tole kar ste mi vi prilepili ,je glede na to da je povsod ena piksna dosti predrago.

Pa.te piksne na mojem linku vsebujejo še olje plus tesnilec..

Kaj takega ko bi našel kjs ???
Lp

22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
Btw, od kod boš pa ti uvažal stvari iz linka
sprasujem se.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Malo ste spregledali bistvo...ceno...

Na mojem linku je ena piksna cca 13 evrov..

Isto znamko sem videl pri enmu prodajlcu paket treh za cca 30 evrov...plus poštnina cca 30 evrov...

Samo kako bo to kaj na carini ? Je sploh dovoljeno to uvoziti ? Pa davek ?

Tole kar ste mi vi prilepili ,je glede na to da je povsod ena piksna dosti predrago.

Pa.te piksne na mojem linku vsebujejo še olje plus tesnilec..

Kaj takega ko bi našel kjs ???
Lp
Pri nas tega ne bos dobil, ker za prosto prodajo ni primerno. Niso izpiti in dovoljenja za delo s plini kr brez veze. Plin tudi pri nas ni tako drag. Draga je ekološka taksa. In ja to je podobno kot ce bi cigarete uvazal. Tezka bo.

A ja pa olje bi tudi kar dodal v sistem? Kako bos pa vedel kdaj je dovolj? Olja in plina? Z manometri?

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
ksz

Zakaj pa nebi enostavno peljal majstru klimo nafilat?

Gledam te linke in vidim, da so v teh dozah različne teže plina notri. Cena pa drago za določene bombice plina.

Evo prejšnji teden mi je majstr potegnil plin ven zamenjal eno tesnilo dofilal 100g plina (noter ga gre 520g) cena 15e. Narejeno kot se šika. Če nebi bilo poplnoma nič plina v sistemu bi vzel max 40€ za storitev.
Za pravilno delovanje klime pa itak vsak sistem zahteva svojo količino plina, ki je nekje napisana na avtomobilu.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113

Drugače pa je precej splošna tarifa 50€ pregled in čiščenje plina z dofilavanjem cca 100g plina.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
tesnilec, to imamo radi ja
da ti potem zapaca mašino za klimo filat vrednosti 6K +++
se že borimo na trgu s predfiltri

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
upam da veš da s tem klime ne moreš napolnit če je prazna. Za dopolnit se da tako po domače. Sicer pa je ta doza kar draga.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
upam da veš da s tem klime ne moreš napolnit če je prazna. Za dopolnit se da tako po domače. Sicer pa je ta doza kar draga.

In zakaj je nebi mogel napolniti ?

A ti veš koliko je takih ki imajo doma tiste par kilske jeklenke pa tudi polnejo kar direkt.. Nimajo vsi pod kozolci aparatov za polnjenje klime.

lp

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
no če imaš vakumpumpo pol lahko, jaz tudi nimam aparata pa filam klime. Samo pol se ti ne splača kupovat teh doz ker jeklenka s plinom je smešno poceni proti tem par gramom plina v dozi

Nazadnje urejeno: