Plesen na steni

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.713
113
Na eni zunanji steni smo imeli na mizi kartonasto škatlo, katera je bila naslonjena na to steno. Ko smo jo odstranili se je pokazala plesen. Površina je velika cca. 50x50cm. Povsod drugod plesni ni. Plesen smo pobrisali dol, vendar se sedaj spet počasi pojavlja, čeprav tam ni več škatle. Upam, da je plesen bila zgolj površinska, tako da me zanima s čim naj premažem tisti del, da se plesni znebim.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Mellerud_unievalec_plesniml.jpg

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
V Bau* trgovinah imaš na oddelku barv sredstva za odstranjevanje plesni. Plesen se vrača zato, ker ste odstranili samo površinsko plesen, ne pa tudi spor.

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.713
113
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Plesen se vrača zato, ker ste odstranili samo površinsko plesen, ne pa tudi spor.
A bo treba tudi oplesk dol postrgat tam? Ali je dovolj, da zgolj premažemo s temi mažami in je to to.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Za začetek probajte samo fajn namočit ... če se bo ponavljalo, pa ne bo druge kot postrgat dol vse skupaj. Odvisno, kako globoko se je zadeva "zažrla".

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Jaz sem po steni polil arekino in vanish, pa je rešeno. ni bilo po tistem nobene plesni več. čudno, a deluje.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Clox + pršilka.

Ampak pazi, zadeva je močna. Delaj pri odprtem oknu in potem pusti, da se prezrači.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
frown-1.gif

Prehitro rekel, da plesni ni nazaj.

Spravkar opazil zelene kosmatinke.. danes polil z vanishem in pošprical z limoninim sokom .. :D

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Še moja izkušnja s podobnim problemom:
Pred dobrim desetletjem, se je vogal v sobi, ki je na zunanjih stenah, prav tako pričel plesniti.
Takrat sem dobil nasvet v Gradbenem centru, kjer so mi razložili, da je ena od možnosti pri starih, opečnih gradnjah pojav osmoze (stena sama 'vleče' vlago) in edina rešitev zelo dobra zaščita zuanjosti vogala hiše. Ker sem prav takrat naredil na tistem vogalu nadstrešek, je morda tudi dejstvo, da stena nikoli ni bila več mokra pomagalo, da v notranjosti ni več problema.

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Varekino v pršilko in našpricaj. Če ti ne prihaja huda vlaga od zunaj bo pomagalo. Veliko bolj kot vsako kupljeno namensko sredstvo! Preverjeno! Edino smrdi precej...

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.713
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Varekino v pršilko in našpricaj. Če ti ne prihaja huda vlaga od zunaj bo pomagalo. Veliko bolj kot vsako kupljeno namensko sredstvo! Preverjeno! Edino smrdi precej...
Sem z Varekino danes temeljito zdrgnil. Bom pustil lepo en teden pri miru, potem pa še enkrat (ravno gremo takrat za par dni proč). In bomo potem videli....

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
midva sva ravno danes prešpricala meter x meter in upam, da bo mir. Uporabila sva Mega belo (tekasana žal ne prodajajo več - nekoč v preteklosti je bil zelo pohvalnjen tu na forumu). Smrdel je, zračl smo, bomo pa vidl kako bo naprej. javim čez dva do tri tedne
grin1.gif

ta mega belo sva kupila v merkurju, 500ml cirka dva evra in pol.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
pri nas doma imamo na parih mestih plesen na stenah.. bega me to, da so vse stene notranje, in ne zunanje. v cem je to fora?!

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.713
113
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
pri nas doma imamo na parih mestih plesen na stenah.. bega me to, da so vse stene notranje, in ne zunanje. v cem je to fora?!
Dejte včasih malo stene tudi pobrisat.
grin1.gif
Joke.press.

A so kakšne cevi ta in kaj pušča? Ali pa cevi od vode in pride potem do prevelike toplotne razlike. Brcam v temo sicer...
grin1.gif