Plaz zasul smučarje

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
v Tržiču na smučišču upam da ne bo
roza.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Meni je čudno, da Zelenice ob tako visoki nevarnosti plazov, ki je trenutno 4. stopnje, najbolj nevarno pa na severnih straneh, kamor gleda Begunjščica, ne zaprejo. Kot da se niso nič naučili iz tiste tragedijo, ko je na Zelenici plaz zajel šolarje in jih je 6 umrlo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Meni je čudno, da Zelenice ob tako visoki nevarnosti plazov, ki je trenutno 4. stopnje, najbolj nevarno pa na severnih straneh, kamor gleda Begunjščica, ne zaprejo. Kot da se niso nič naučili iz tiste tragedijo, ko je na Zelenici plaz zajel šolarje in jih je 6 umrlo.

saj je zaprta!tile so se klatili naokoli kot turni smučarji

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Tisti, ki gre v teh razmerah na Begunjščico, je nor ali pa samomorilec. Severna stran je eno najbolj plazovitih pobočij daleč naokoli in je ob 4. stopnji nevarnosti plazov izjemno nevarna.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Vedno znova sem presenečen, da si ljudje priskrbijo osnovno opremo za aktivnosti v gorah, ne podučijo pa se o objektivnih nevarnostih. Ne razumem tega in nimam ideje kako informirati in izobraziti rajo. Nekaj takega kot prakticira MOL z redarji in policaji? V tem primeru pač gorski reševalec + policaj...
Sicer pa profesionalna GRS! Predlog za "ukinitev" vojske + predlog za poklicno gorsko reševalno službo.
Verjetno pa še tako dober predlog ne bi veliko spremenil...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Tisti, ki gre v teh razmerah na Begunjščico, je nor ali pa samomorilec. Severna stran je eno najbolj plazovitih pobočij daleč naokoli in je ob 4. stopnji nevarnosti plazov izjemno nevarna.
Kot sem jaz zastopil, ni šel na Begunjščico, ampak iz Vrtače, se pravi končne postaje prve sedežnice proti triangelu... gre ravno tako za plazovit del, ampak proti Begunjščici niti omembe vredno. Sem delal dve sezoni na Zelenici in sem se v živo lahko prepričal o nevarnostih in posledicah snežnih plazov.
Je pa umrl moj znanec... RIP
roza.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Samo res ne razumem, zakaj si taki, ki gredo v gore takoj po obilnem sneženju in ob javno objavljeni nevarnosti plazov ne zrihtajo vsaj ABS sistem, ki te zadrži na vrhu snega?
k4-ABS-01.jpg

twq-ABS-02.jpg

Je res 5kg manj v ruzaku več vrednih od življenja?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
Ne kupijo ga zato ker stane 700€ in si ga lahko malokdo privošči. Je pa res da v takih primerih bi moral vsaj žolno imeti, tega bi celo rešili glede nato kako hitro so bili reševalci na kraju nesreče.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dokler za to opremo ne bodo imeli nekih smiselnih cen (pa tudi malo manjše mase), za to ne bo ljudi, ki bi to kupovali (pa recimo jaz bi gotovo, ker pač pozimi hodim v hribe).

Najbolj pomaga, da v takih razmerah, kot so trenutno, ne rineš na plazovita območja.

Nazadnje urejeno: