če pa je dko bil na Irskem, tam je policija neoborožena. Izjema so specialne enote in letališče.
Ker sam priznavas da ne poznas dela policije ti bo tole s prometniki oprosceno.Ne poznam prevec delo policije (na srečo ), a so to (patrulja) mišljeni tudi najbolj "običajni" prometniki (npr. dva policista v oktaviji, ki se med odmorom za malico ustavita v Hoferju - to konkretno, je bil moj zadnji bežni stik s policijo ).
Tudi to ne drzi povsem. Tako kot na irskem je tudi v UK pravilo da imas redno policijo ki je oborozena s taserji hkrati pa imajo enote “armed police”, ki jo poklicejo ce gre za groznjo s strelnim orozjem oz nasilno dejanje. Ce bos kake posnetke gledal tudi vpijejo ko vstopajo v objekt “armed police”.če pa je dko bil na Irskem, tam je policija neoborožena. Izjema so specialne enote in letališče.
Imel sem bratata policaja. Zdaj je že par let v penziji, pa mi ni zaupal da vozi altierijo s seboj. Je to novo, ali že dlje časa, da so malo bolj oboroženi?Ker sam priznavas da ne poznas dela policije ti bo tole s prometniki oprosceno.
policisti ki jih ti najveckrat srecas so splosni policisti in ne prometniki. Del njihovih nalog je tudi nadzor prometa (majo radarje v avtih, obravnavajo prometne nesrece). Prometniki imajo fluorescentne polo srajce in fluorescentne jakne. Predvsem pa bele kape in opasace.
kar pa sem opisal velja za vse patrulje na ozemlju RS, tudi vodnike sluzbenih psov jn konjenico kadar je z vozilom in brez konjev
Mene zanima za 2002 ali 2003, ker nisem videl nič, v avtu pa itak ni blo nič...tudi 2012 ni blo nič, ampak takrat nisem gledal v kuferamImel sem bratata policaja. Zdaj je že par let v penziji, pa mi ni zaupal da vozi altierijo s seboj. Je to novo, ali že dlje časa, da so malo bolj oboroženi?
Zadnjih 15 let zagotovo. Pa vsaka puska ima se 4 polne rezervne nabojnike zravenImel sem bratata policaja. Zdaj je že par let v penziji, pa mi ni zaupal da vozi altierijo s seboj. Je to novo, ali že dlje časa, da so malo bolj oboroženi?
On že ve kaj želi povedati samo ti preveč braniš svoj ceh da bi malo vstran stopil pa da bi to sprevidel. Drugače pa je to kako policija hodi po ulicah še najmanj odvisno od policije same torej tudi tebe.Torej zdej ze sam ne ves vec kaj si zelel povedat ampak si samo pritozeval?