Plačljiva obnova digitalnega certifikata

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Digitalni certifikat je bil pred iztekom... Od banke sem dobil obvestilo, za spletni prevzem novega certifikata, nato pa presenečeno pogledam, da so mi pri spletni banki to zaračunali 8€, Gorenjska banka.
rolleyes-1.gif
Od kdaj pa to?

Še kje to zaračunavajo?

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Da. Če se ne motim Gorenjska banka uporablja samo nek svoj certifikat in tega zaračunajo.
Certifikate zaračunajo tudi druge banke. Nekatere pa omoogočajo dostop do spletnih bank tudi preko brezplačnih certifikatov npr. Sigence ipd.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Od nekdaj.
Državni sigenca je za fizične osebe brezplačen, kar je komercialnih ponudnikov (banke) pa je plačljivo.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Od nekdaj.
Državni sigenca je za fizične osebe brezplačen, kar je komercialnih ponudnikov (banke) pa je plačljivo.

Sigenca je pisan na fizično osebo brezplačen (tega lahko uporabljaš tudi za spletne banke), za poslovne subjekte (podjetja, delovna mesta ipd,) pa je plačljiv.

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Od nekdaj.

Sigenca je pisan na fizično osebo brezplačen (tega lahko uporabljaš tudi za spletne banke), za poslovne subjekte (podjetja, delovna mesta ipd,) pa je plačljiv.

Pozdravljeni

Jaz imam sigenco za fizične ki je brezplačna in na njo vezana osebni in poslovni račun..Se pravi brezplačno oboje. Banka Delavska hranilnica.
lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
S sigenco ne vem ce lahko klik uporabljaš. Na delavski imas pa lahko "karkoli", tuei klik prebavi. Samo moras pa dolociti kaj bos imel

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
KSZ...
In zakaj mislite da bi morala biti PKI infrastruktura privatnih ponudnikov zastonj? Kot pravite, če komu kaj ne paše pač sprememba...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Smotano je to, ker moraš v dobi digitalizacije in e-poslovanja manualno odnesti vlogo na UE in se gužvati...
Očitno si digitalizacijo poslovanja predstavljajo enako kot na LPP; natisneš PDF dokument, objavljen v digitalni obliki, ga ročno izpolneš in prineseš na lice mesta...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Hvala vsem za "razsvetljenje". Nisem vedel... Jaz imam sigenco, pa sem bil kar malo presnečen, ko so ženi zaračunali na gorensjki banki...

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Mislim da to velja samo prvič opravit "fizično". Podaljšaš lahko preko interneta.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Smotano je to, ker moraš v dobi digitalizacije in e-poslovanja manualno odnesti vlogo na UE in se gužvati...
Očitno si digitalizacijo poslovanja predstavljajo enako kot na LPP; natisneš PDF dokument, objavljen v digitalni obliki, ga ročno izpolneš in prineseš na lice mesta...

Če ti je certifikat kot osebni dokument, se moraš prvič je izkazat, da si to ti. Kako si pa ti predstavljaš identifikacijo?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
V kolikor podaljšaš pravočasno, da je stari certifikat še veljaven, potem podaljšanje lahko narediš na dlajavo. Če pa zamudiš, je pra treba na UE.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Če ti je certifikat kot osebni dokument, se moraš prvič je izkazat, da si to ti. Kako si pa ti predstavljaš identifikacijo?
Glede na to, da je Roberto nek računalničar, bi lahko vedel, da je normalno da pri prvi pridobitvi spletnega certifikata moraš iti nekako tja in opraviti identifikacijo. Kasneje pa lahko podaljšanje certifikata opraviš tudi preko spleta, seveda dokler je trenutni certifikat veljaven.

Jaz imam DH in Sigenco. Ravno pred kratkim sem obnavljal certifikat, katerega sem naročil preko spleta. Ko sem ga namestil v brskalnik, pa sem še poklical na 080 številko od DH, da so mi aktivirali prijavo z novim certifikatom. Vse brezplačno.