PLACILO PREHRANE V SLUZBI

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
A mi kdo zna povedat pa kaksen link prilepit, kjer pise koliko in kdaj imas placano malico? Konkretno me najbolj zanima za 12 urne izmene. Koliko malic ti pripada za 12ur dela. PA koliko denarja je to, ce je sploh kaj doloceno?

LP

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Evo članek iz financ:

Vprašanje: Kakšno nadomestilo za malico mi pripada, če imam 12-urni delovnik. Ali je razlika v nadomestilu za malico, če delam v dnevni ali nočni izmeni?

Odgovor: Skladno z določbo 130. člena zakona o delovnih razmerjih (ZDR) mora delodajalec zagotoviti delavcu povračilo stroškov za prehrano med delom, za prevoz na delo in z dela ter povračilo stroškov, ki jih ima pri opravljanju določenih del in nalog na službenem potovanju. Če višina povračila stroškov iz prejšnjega odstavka ni določena s kolektivno pogodbo s splošno veljavnostjo, se določi z izvršilnim predpisom. ZDR ne daje podlage za drugačno (višje) povračilo stroškov prehrane v primeru nadurnega ali nočnega dela, tako da ocenjujemo, da delavcu pripada takšna višina nadomestila, kot je določeno s kolektivno pogodbo. Če pa bi ta na ravni dejavnosti ali morda celo na ravni delodajalca določila dodatne pravice delavca tudi v zvezi s povračilom teh stroškov, bi bil delavec upravičen tudi do takšnega izplačila.

Delavec pa je za nočno delo in delo prek polnega delovnega časa upravičen do ustreznega dodatka, pri čemer se višina dodatka določi s kolektivno pogodbo.

Vir

Drugace najvisja davcno priznana malica je 5,54 EUR
Davcno priznani dodatki obstajajo, kao za vsako naduro po nevem kolk, sem ze pozabil, 0,4?
Sam pri nas recimo ne upostevajo tega. Ce je nekaj davcno priznan strosek, ne pomeni da ti ga pa mora zdaj delodajalec izplacat. Lahko pa. Nam placajo 5,54 po uredbi in vec nimamo kej za tezit.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No ja fora je v tem da nam za 12ur placajo 3.3EUR za malico, kar se meni zdi ful premal. Iz teh linkov nikjer ne morem razbrati, koliko malic ti pripada 12 ur - 1, 1.5 ali 2 ??? Nic tocno ne pise nikjer.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
No ja fora je v tem da nam za 12ur placajo 3.3EUR za malico, kar se meni zdi ful premal. Iz teh linkov nikjer ne morem razbrati, koliko malic ti pripada 12 ur - 1, 1.5 ali 2 ??? Nic tocno ne pise nikjer.

Lansko leto je bila postavka malice od 700-1200sit max.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Ja fora je v tem da danes za manj kot 3.5 EUR lahko jes sendvice pa pijes vodo.

To je pa zalostno dejstvo.

Dejstvo je pa tudi da v pol ure kot ti pripada glih sendvic pojes
evil.gif

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.926
10.498
113
Za 8 ur 3,13 €

9, 10, 11 in 12 ura-za vsako 0,69 €

torej bi moral na ta dan dobiti 5,89 €

Sicer pa to tudi meni ni čisto jasno.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Jst dobim za 7 urni delovnik 5,54 evra. Sicer ne v gotovini ampak v listkih(interna valuta) hit-a, s katerimi je mogoče plačevati v hitovih restavracijah in barih.

LP

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Ker je ravno ta tema: ima delodajalec pravico ti dati bloke za malico in te s tem prisiliti, da ješ v njihovi jedlnici (ki ima zanič hrano
10.gif
) Lahko zahtevaš raje denar namesto blokov?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Ma situacija je taka da ima naša firma kar en kup restavracij in barov in povsod sprejemajo listke. Z njimi lahko kupim rojstnodnevno torto al pa večerjo v restavraciji z 5*, ker koneckoncev je vsaka druga restavracija v NG od hita tko da ni nekega hudega problema.

Koneckoncev se da pa tudi listke zamenjati v gotovino z malo domišljije. Je pa res da imamo zanič hrano v personalni jedilnici.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Citat:
Uporabnik alcazar pravi:
Ker je ravno ta tema: ima delodajalec pravico ti dati bloke za malico in te s tem prisiliti, da ješ v njihovi jedlnici (ki ima zanič hrano
10.gif
) Lahko zahtevaš raje denar namesto blokov?

Pri nas je bila to stvar dogovora, dokler so bili boni. Ce je kje zapisano, pa res ne bi vedel.
Mogoce se probaj dogovorit, da ti npr. hrana ne ustreza: vegetarijanec, zdravstveni razlogi, ipd. Da je fej in fuj najbrz ni zdravo rect - hec seveda.
wink-1.gif

Glede tistega, da ti za 12 ur pripada dodatno se nek odmor, mam sicer v spominu, ampak, ce to vkljucuje tudi dodatno malico, pa ne vem...
smirk-1.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Delodajalec ti mora zagotoviti prehrano med delovnim časom, kako pa to
naredi, je prepuščeno delodajalcu.
-eni imajo svoje menze (tam sploh ne dobiš denarja za malico, ampak kar hrano)
-eni imajo svoje restavracije, trgovine,..., taki ti lahko dajo bon za hrano.
Ponavadi s tem bonom lahko v teh trgovinah tudi kaj drugega kupiš.
-če pa podjetje nima menze, kuhinje, gostilne,... potem ti pa morajo dat denar
za malico.

Denar namesto blokov lahko dobiš le, če od zdravnika prineseš
potrdilo, da ti iz zdravstvenih razlogov ne ustreza hrana iz menze.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Nic moral, sej nikjer ne omenjajo da ti pa zdej pripada 0,69 na uro. Je davcno priznan strosek za delodajalca in ti ga lahko izplaca, sam je od njega odvisno al ti ga bo ali ne. Vsaj po mojem vedenju. Res je mal grdo, da ti izplacajo minimalca kot doctorz-ju za 12urni delovnik. Sam jebiga, ne vem kaj lahko naredi? Pise svojemu sindikalistu? Sej zdravstveni sindikat je mocan.
smile-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.772
548
113
42
povsod malo
Jaz dobim 5,54€ za eno malco v 24 urah pa lahko pojem 7 malic kar se mi zdi veliko, če ne pojem teh 7 malic v 24h se ne prenesejo na naslednji dan povprečno pojem 3-6 malic poleg tega sem upravičen še do 5 kofetkov ali sokov za 0,90€ + kosilo ali večerjo za 10€ dobim pa nakazano deloma na eno čip kartico (za avtomate, ker ne smemo imeti gotovine) deloma pa na službeno bančno kartico.
Sicer ne gre za slovenskega delodajalca ampak firma ima svoje zaposlene v Slo vse honorarno razen pomočnice.
Men je čist fajn se ne pritožujem razen delovni čas je včasih
uf-1.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Ravnokar sem prišla iz internega bara, kjer sem za 1 listek (5,54€) kupila 3 rogljičke, 2x2dcl sveže stisnjenega pomarančnega soka in 3 žetone za kavo (na kavomatu).

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
pri nas imamo 5,54€ za do 10 ur, nad 10 dobiš 0,70€ dodatka. se ne pritožujem
smile-1.gif

delodajalec seveda ni slovenskega porekla
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno: