Plačilo poštne pošiljke po povzetju

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kako je s tem?

recimo:

rad bi poslal CD nekam, ali po Sloveniji ali drugam po svetu - pa recimo, da bi rad, da bi ob prevzemu prejemnik plačal ta CD. kako bi se dalo to izpeljat?

koliko bi me prišli stroški, recimo.

pa če bi se dalo čimpreje, ker tole nucam do konca tedna razposlat, če se seveda sploh da in splača.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
konkretno prodal sem telefon noki 2680 v škatlji z vso opremo, da približno vidiš težo. poslal sem ga v drug kraj v slo ( na gorenjskem), plačal sem 3,36 evrov za poštnino. Poštnino moraš plačat ti, samo jo pribiješ potem k končnemu znesku! Povej na pošti kaj bi rad pa ti bodo z veseljem pomagali.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
2 do 3 € te pride...ni neki extra drago...prideš na pošto pa rečeš da bi rad poslal tale paket priporočeno pa da prejemnik plača stroške poštnine...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kam pa dobiš potem ta denar? ti ga poštar prinese?
redface-1.gif

kaj pa za tujino? ve kdo kaj mogoče?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Po logiki bi rekel, da dobiš obvestilo domov o plačilu kupnine in greš s tem obvestilom na pošto dvignit znesek.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
poštar ti ga prnese, ja ...če te pa ni doma ti pa pusti listek da te čaka dnar na pošti.

za tujino je skor po istem posopku, je pa seveda odvisno od tega katerega ponudnika vzameš ...vsak ma svoje finte...najboljš vprašat po telefonu.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Mene je poštnina prišla 2.6 evra za neko notranjo kljuko pri avtu seveda sem dobil za kljuko nazaj + poštnino.
V Soboto sem poslal paket v LJUTOMER in že danes dobil nazaj denar.

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
glede pošiljanja je čisto odvisno kam in preko katerega ponudnika tovrstnih storitev (pošta Slovenije, tnt, od vrat do vrat,...) pošiljaš
pošta je med dražjimi glede notranjega prometa (primer: paket do 2 kg , poštnina 6 eur plus prejemnik plača še 4 procente vrednosti paketa) - je pa pri pošti prednost, da prejemnika čaka paket na pošti in ga lahko prevzame kadarkoli, če ga ob danem trenutku dostave ni doma, denar prejmeš takoj naslednji dan, ko prejemnik prevzame paket.
tnt, od vrat do vrat, so ponavadi cenejši vendar čakaš na denar teden dni, pa če prejemnika ni doma mu naslednji dan poskusijo dostaviti
za tujino pa žal nimam podatka glede plačila pri prejetju paketa

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Edino Pošta Slovenije ima možnost pisma/paketa z odkupnino.

Recimo paket je vreden 5, poštnina 2, ti plačaš poštnino in za odkupnino navedeš znesek 7.

Ta znesek ti kasneje prinese poštar na dom ali ti ga nakažejo na račun.

CENIK

CD bi se morda dalo poslati kot priporočeno pismo z odkupnino, v kuverti z "mehurčki"

Na najbližji pošti boš zvedel vse
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
kam pa dobiš potem ta denar? ti ga poštar prinese?
redface-1.gif

kaj pa za tujino? ve kdo kaj mogoče?

pošiljanje cdja bo najlažja varianta, saj fre v kuverto. Idi na pošto in povej kaj bi rad oni pa bodo točno tako naredili. DEnar ti prinese poštar. Potrebno je vedet še nekaj. Poštar izdelka ne da iz roke, dokler ne dobi denarja, tako da tu ni nič tveganja!
cheer.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik xcape pravi:
(primer: paket do 2 kg , poštnina 6 eur plus prejemnik plača še 4 procente vrednosti paketa)

Kakšnih 6€ neki?? Niti približno ni res.

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik xcape pravi:
(primer: paket do 2 kg , poštnina 6 eur plus prejemnik plača še 4 procente vrednosti paketa)

Kakšnih 6€ neki?? Niti približno ni res.

potem pa prosim za odgovor kako naj pošiljam paket, ki ima težo 1,6 kg. pošiljam ga kot paket z odkupnino in zmeraj plačujem 6 eur za poštnino?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:

samo za tujino moram nekaj naumit ...
tongue-1.gif

Za tujino ne izumljat tople vode, delaj tako kot vsi. Plačilo preko paypala v naprej. Jebiga, ne moreš vsem "na lepe oči" pošiljat.
tongue-1.gif
Naj ti plačajo ali pa ne pošlješ, nimaš kaj dosti izbire. Al pa keš v kuverto tebi, ti pa cd pa upaš da pride.

Sicer menda obstaja storitev "odkupnina" tudi za v tujino, ampak je strošek bizarno visok. Ne spomnem se cifer, ampak po spominu nekje v rangu 5-10x dražje kot znotraj države.