Plačilo kazni za parkiranje v Beogradu

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Alo Fantje rabim hitro pomoč...

Trenutno sem v Beogradu na "izletu" in sem dobil 2 kazni za parkiranje. Sicer ni visok znesek...cca 36e ampak vseeno, kaj v primeru da se kazen ne plača? Namreč ko sem želel na banki poravnati kazen, se mi je uslužbenka nasmejala in rekla da sicer lahko plačam ampak da je škoda denarja ker tega pri njih nihče ne plačuje. V primeru neplačila naj bi sicer poslali opomin (tudi to me zanima, če lahko imajo naslov na podlagi registrske tablice v tuji državi???) vendar ti kao nič ne morejo. Ko sem omenil da pač nisem iz srbije, če bo kakšen problem zaradi tega so pa rekli da še tolko boljše in da naj grem raje na kavo za ta denar???

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne plačuj kdo še danes kake kazni plačuje saj še nisi zapustil balkana

erikson

Guru
25. avg 2007
22.703
6.472
113
Plačaj, razen če imaš diplomatske tablice. Takole srbski diplomati parkirajo v Ljubljani:

diplomatskoparkiranje.jpg

Zdi se mi čudno, da bi delavka na banki to govorila tujcu? Katera banka je to?
confused-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Mislim, da ne bo težav, če ne boš plačal. Razen, ce te na meji zacopatijo naslednjic ko gres dol.
Se vprasanje: dol je ura parkiranja cca. 30 centov. Koliko debila in skrtuha moras bit, da tega ne odcolas? Ajde enkrat se ti morda zgodi in gres par minut cez, dvakrat je pa zd namerno.
Se nasvet: dol imajo full redarjev, tako da ne racunaj na "sej je samo par minut".

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Lahko tvegaš in ne plačaš, samo verjetno ti je jasno zakaj ti na mejah "skenirajo" dokumente....no, in če ti ga bodo ko boš šel naslednjič dol, veš kaj te čaka...verjetno bo še kaj več za plačati. Zdej če se jim bo dalo na podlagi registrke pridobiti tvoje podatke in jih dati v sistem, te bodo "začopatili" ob prehodu meje v kolikor ti bodo potni list preverjali. Meni so ga drugače ob vsakem vstopu v Srbijo.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Predno nekoga zmerjaš z debilom in ne vem še s čim se lahko najprej vprašaš zakaj se parking ni plačal oziroma zakaj sem sploh dobil kazen!!!!! Tukaj kjer imava apartma ni nikjer normalnega parkirnega prostora ampak so povsod zone ki so omejene na dve uri. Plačaš lahko z listkom ki ga kupiš v trafiki (enega sva dobila potem pa v treh bližnjih trafikah zmanjkalo!) ali s telefonom za kar sva kupila celo njihovo pre paid kartico!!! vendar lahko plačaš parkiranje samo 2 uri, kar sva prepozno ugotovila, mislila sva da ko ura poteče normalno plačaš drugo vendar po dveh urah to ni več možno. No in ko greš ti v mesto se ne voziš z avtom okrog ampak ga pustiš tam kjer je in se zaradi tega ne vračaš vsaki dve uri nazaj in ga preparkiravaš ali pač???!!! Da nama tega ne bi bilo treba počet sva pač želela plačati z telefonom preko sms-ja kjer samo vpišeš reg tablico ampak sva dobila napačne info in tudi to kazen sva dobila...beri in piši....2 MIN PO POTEČENEM ZAKUPU!!!!!!!!
Tako da nama ni bilo teško plačati parkinga ampak imajo zelo beden sistem.
Uslužbenka na pošti pa ni vedela (vsaj mislim) da sva tujca ker punca govori lepo srpsko!
In prosim če res ni nobenega konkretnega odgovora oziroma izkušenj na tem področju brez kakšnih bednih komentarjev!

Nazadnje urejeno:

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
kolikor jaz vem ni isto ali je izdana kazen s strani policije ali mestnega redarstva. Ce je kazen mestnega redarstva mu na meji nebojo cisto nic, drugo bi bilo ce bi bila kazen policije...

V glavnem v ZG jaz nisem placal kazni mestnega redarstva in tudi 2 leti kasneje nisem imel nobenih tezav pri preckanju meje. Sem pa mel sreco, da sem dobil samo kazen, ker tujcem ponavadi dajo ravno iz tega razloga klesce..

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Beden sistem gor ali dol. Na tebi je, da se pozanimaš kakšen sistem je. Če pa nimaš težav z jezikom, potem pa sploh ni razloga, da tega ne bi naredil.
In ja, jaz sem tudi skeširal kazen 3 minute po poteku. Me je pač izučilo :p.

In avto lahko parkiraš tudi kje drugje, ne pa zgolj 1 meter od apartmaja
evil.gif
. Kolikor vem je po Srbiji več kot dovolj free placov za parkiranje.

Kot je bilo omenjeno zna biti težava pri ponovnem vstopu v Srbijo z istim avtom. Dvomim, da te bodo iskali kot lastnika, registrska številka pa zna ostati zapisana.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ne se sekirat - jaz sem dobil najmanj 50 obvestil redarstava pa do sedaj nisem nič plačal (pa so prvi od cca 4 leta nazaj) ker ne previrjajo na meji kot te eni strašijo. Pa še nasvet za plačilo preko mobija napiši številko čez dve uri pa naredi presledke pa kako piko dodaj če maš 0 vpiši o ali obratno - meni prime.
@ za ostale moraliste ki niso bili v bg pa nasvet : pojdite dol in potem pametujte.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik sad pravi:
In avto lahko parkiraš tudi kje drugje, ne pa zgolj 1 meter od apartmaja
evil.gif
. Kolikor vem je po Srbiji več kot dovolj free placov za parkiranje.
Srbija ni samo Leskovac ali Guča ampak tudi BG in verjemi parking v centru je iskana roba sploh odkar so uvedli redarstvo, so pa natančni zato ker jih jih samo 3x opozorijo če vidijo avto brez listka - ne glede na registrsko - potem pa leti iz službe - izvedel od redarja ki mi je osebno izročil listek
Kot je bilo omenjeno zna biti težava pri ponovnem vstopu v Srbijo z istim avtom. Dvomim, da te bodo iskali kot lastnika, registrska številka pa zna ostati zapisana.
to se ne della razen za bosance- vir isti redar in lastna praksa

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Kolk pametnih nasvetov. Noben pa ni napisal, da naj prevzame odgovornost za prekršek in naj plača.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Ce pa ni znal jezika stegnit in povprasat, tako da ima dva objektivna izgovora. Do konca obiska jih bo pa se en kup nabral. Vse seveda objektivne. Tako kot uni s 50imi kaznimi. Pac balkanci, [censored].ga.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
tnx za odgovore...glede prevzema odgovornosti za prekršek sem pa že vse napisal kako je bilo in zakaj je do kazni sploh prišlo. Se pa pridružujem tistemu ki je napisal "pejt v bg in poišči parkirni prostor kjer se ne plačuje" !!!! ga pač ni, in ni mi bil problem plačat listka...uglavnem ne da se mi razpravljat...hvala ostalim za odg iz izkušenj
smile-1.gif

lp

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
no, seljačine jedne

če je parkiranje dovoljeno za dve uri, je za dve uri. z namenom sproščanja parkingov za druge. ni to fora, da ti plačuješ po dve uri. vidimo razliko.

gremo dalje. srbi so izredno neprijazni, zato je teta na šalterju poštenno povedala kako je s tem. drži tudi, da oni ne plačujejo, ampak potem gre to po krogu vez in poznanstev. če rata, rata, če ne pač ne.

tretje. dvomim, da si bo kdo kje zapisal, da si pobegnil brez plačila in te bo kje lovil. nikoli pa ne veš. čeprav..ne verjamem.

certo. ne iskat zastonj parking, najdi parking hisico, tipom..pa plačaj. jih je kod reka v centru ali blizini.

peto. ja, suoper da je tako urejeno. skoč na bus, tramvaj, trolejbus, pa pejt po mestu peš. se ti vsaj nazaj na izhodišče ne bo treba vračat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Aja, se to. Nisem se bil v Leskovcu ali Guci, sem pa bil v Novem Sadu, Beogradu in se kup drugih mest. Vedno isto, ce se potrudis, najdes free parking. Bemu v Beogradu sem ga dobil pred Zoojem, pa je to faking 500 metrov od Kalemegdana. Tako da, ne ti mene ucit in mi srat o Beogradu in kako se tam nic ne najde...

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
1 - Miško počas da ne boš postal siv in boš mišo -- če si velik dol boš poznal rek.(sem pa ti ga prevedel da ne boš imel problemov.
2- Službeno sem najmanj 1x na mesec v BG, NS, Nišu .... velikokrat z avtom če ne pa vzamenm avto v najem tako da kar dobro poznam razmere dol, tako da si ne dovolim, da mi negdo ki pozna Srbijo samo preko pleskavic in čevapov soli pamet - če pa imaš kdaj čas te pa z veseljem vzamem s sabo in mi boš ti poiskal park plac (jaz pa ti obljubim da bom takrat šel dol z MB E350AMG da se boš 1x peljal kot človek)

I

Izbrisan uporabnik 474

Stari, pa ti si moj idol! 1x na mesec si pri "domaæih", imaš več kot 50 neplačanih kazni pri "domaæih", pa lahko furaš "kola sa nišanom" MB, pa tiste jebačke krom nalebkice AMG, pa "zwei auspuh rohre fur mehr spass"...

Sem lahko tvoj prijatelj???

bonk.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
1-Softi a ti razumeš da redarji čakajo da zamudiš kako minuto (sam si poslovnež in veš da se včasih zamudiš več kot si mislil) in da takrat ne bi plačal kazni pošlješ še em sms in jim plačaš za 5 min parkinga dodatni 2 uri - kaj je tu kaj slabega razen za tvojo denarnico. V Bazlu imajo urejeno tako da kratkotrajno prekoračitev plačaš po minutah, če pa preveč podaljšaš pa te ucurijo za 2x prvotne cene ki pa ni majhna in to je zame stimulativno ne pa to da te pri avtu čaka redar in ti pod nos moli položnico.
2-Srbi so prijazni in pošteni (bolj kot hrčki pa tudi del bošnjakov da o ostalih ne govorim)
3-Če bi bral moje odgovore bi našel odgovor na tvoje trditve
4-parking hiše človek uporabi takrat ko je v radisu do 1000m, če pa imaš poleg punco, prtljago pa recimo otroka mi pa pokaži junaka ki bo iskal PH če imaš pod nosom enako plačljive boxe.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
1 - Miško počas da ne boš postal siv in boš mišo -- če si velik dol boš poznal rek.(sem pa ti ga prevedel da ne boš imel problemov.
2- Službeno sem najmanj 1x na mesec v BG, NS, Nišu .... velikokrat z avtom če ne pa vzamenm avto v najem tako da kar dobro poznam razmere dol, tako da si ne dovolim, da mi negdo ki pozna Srbijo samo preko pleskavic in čevapov soli pamet - če pa imaš kdaj čas te pa z veseljem vzamem s sabo in mi boš ti poiskal park plac (jaz pa ti obljubim da bom takrat šel dol z MB E350AMG da se boš 1x peljal kot človek)
Aja, sedaj razumem, ti si biznismen. In ti lahko imas 50 neplacanih kazni, ker imajo Srbi po tvojem glup sistem.
Tak si mi kot tisti cefurcici u Fuzinama. Namesto da bi se asimilirali in prilagodili Sloveniji se nekaj frajerisajo.
Ce ti kaj ni vsec pac delaj biznis zgolj v Bazlu, sicer pa placaj tako kot je zahtevano in noben te ne bo jebal v glavo.
In ja, verjamem, da je jebeno placat 40 centov za biznismena sa AMG kolima. Loooool, kaki lolek.

Ps: za moj prevoz pa ne skrbet, ti garantiram, da se udobneje peljem kot ti, sploh po tistih cestah dol.