Plačilo dohodnine za tretjo osebo

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Za brata bi moral plačat dohodnino, pa me zanima, če lahko kar preko klika nakažem, ali moram s položnico na pošto, da bo on napisan kot plačnik? Je pomembna samo referenca?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Lahko BP

Po navadi gre spremeniti tudi ime vplačnika , klikni dodatno ...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Važen je pravilni sklic. Če boš jo plačal na Pošti, bodo samo potegnili skozi čitalec kodo s sklicem, pri čemer se ne vnaša plačnika.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Potrdilo o placilu... >> https://www.nlb.si/pogosta-vprasanja-faq-kategorija?cat=6

Kako dobim potrdilo o plačilu, če sem plačeval preko NLB Klika?

V Arhivu plačil si lahko izpišete vse podrobnosti o uspešno izvedenem plačilu (s klikom na naziv prejemnika). Pri izbranem plačilu boste našli tudi povezavo "natisni potrdilo", kjer si lahko natisnete brezplačno potrdilo o plačilu. Če potrebujete potrjeno potrdilo, ga lahko naročite preko povezave "naročilo potrdila". Potrdilo vam lahko pošljemo na poljubni naslov ali po fax-u. Stroški potrjenega potrdila znašajo 0,92 EUR .

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
A vi to res delate al kaj? Itak je plačilo v sistemu, pa si ga naročiš ko/če bi ka kdo hotel videt.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
A vi to res delate al kaj? Itak je plačilo v sistemu, pa si ga naročiš ko/če bi ka kdo hotel videt.

Nisi prebral celega besedila ane?
wink-1.gif

Pise da si lahko shranis ali natisnes BREZPLACNO potrdilo o placilu... Lahko pa si tudi narocis uradnega "pozegnanega" od banke... Ta pa ni brezplacen...

Sicer je fajn, ce se shrani PDF, ker v spletni banki zadeve niso shranjene vecno... Nekatere zadeve so na voljo samo za zadnjih nekaj mesecev...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tiste, ki jih ti vidiš. Za € ti banka brez problema dostavi potrdilo za nekaj deset let nazaj.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Tiste, ki jih ti vidiš. Za € ti banka brez problema dostavi potrdilo za nekaj deset let nazaj.
Sem pred leti iskal potrdilo za plačilu sodišču in smo iskali na Banki. Imajo vse arhivirano na mikrofilmih in ti z veseljem dajo potrdilo, če le veš točen dan plačila. Če pa tega ne veš, potrdila pač ne moreš dobiti (vsaj jaz ga nisem).

PS- največja svinjarije pa je, da je kasneje znanka naredila izpis moje kartice iz računalnika na sodišču in ne njej je bilo plačilo prikazano. Hiša pravice, pa me je zanj (pred izvršbo) terjalo še enkrat. Ko sem jim poslal kopijo izpisa iz njihovega računalnika pa mi niso poslali niti sklepa o ustavitvi izvršbe (je že preko 10 let od tega)
bonk.gif
Torej, če imate opravka s FURS, sodišči, državo... shranjujte potrdila- tam namreč vlada kaos in zaposlenim se razen skrbi kako si povečati plačo, za vse ostalo kratko je-be.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če potrebuješ potrdilo o plačilu iz ½kamene dobe½, ga brez vedenja datuma res ne boš dobil. Odkar pa gredo plačila preko računalnikov, ga pa brez problema dobiš po katerem koli kriteriju.