Ima kdo kaj izkušenj s tem, kaj narediti, če pač tisti, ki bi moral plačevati preživnino za otroke svojemu bivšemu partnerju, tega ne počne?
Citat:
Uporabnik Fiatista pravi:
Poznam 2 primera, npr. kolegu foter 18 let ni plačeval 0, pa je težek privatnik. Mislim, da se tu kaj dosti ne da naredit. Razen morda s kakšno tožbo (moje laično mnenje), vendar pa vsi vemo, kako počasni so sodni mlini v naši Kokoški...
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Če se mama potrudi jo bo otrok dobil.
Citat:
Uporabnik Principessa pravi:
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Če se mama potrudi jo bo otrok dobil.
Če se bo MAMA potrudla?! Lepo te prosim! V odločbi jasno, črno na belem piše kolk mora oče za otroka plačevat! V primerih, kjer sta oba 'normalna' (med obema poteka človeška komunikacija), potem se verjetno da uredit. Ampak poznam primer, kjer neodgovorni oče (psihič, ki je fizično in predvsem psihično nadlegoval ženo) že skoraj eno leto ni plačal preživnine za otroka. Zadeve se pa na sodišču, jasno, vlečejo kot kurja čreva. In dokler mu ne zagrozijo s kakšnim zaporom, ne bo dal za preživnino niti ficka...
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Se strinjam... obstajajo tudi taki. A na koncu se vseeno pride do preživnine in tudi odvetniške stroške mora plačati "nevestni oče".
Citat:
Uporabnik RBULL pravi:
Tožba. Drugače pa saj veš: najami mene in ko se vrne zvečer domov v odklenjen dom, jaz sedim v temi na stolu, ko vstopi jaz brez besed vstanem in odidem.
Na mizi pa pustim sporočilo.
Citat:
Uporabnik RBULL pravi:
Tožba. Drugače pa saj veš: najami mene in ko se vrne zvečer domov v odklenjen dom, jaz sedim v temi na stolu, ko vstopi jaz brez besed vstanem in odidem.
Na mizi pa pustim sporočilo.
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:
Tako da sodišče, še pred tem en dober odvetnik in potem te usmerijo na preživninski sklad. oni ti plačajo preživnino in potem oni sami terajo bivšega partnerja za njihov delež.
Se pravi ti dobiš preživnino preko posrednika- sklada, ki ti preživnino da, kao založi namesto bivšega partnerja, pol pa preživnino sklad sam izterja od partnerja