Plačal vendar nisem prejel

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Kakšen je postopek, če si v tujini pri priznani firmi naročil in plačal nekaj za cirka 300€, vendar ti v mesecu in pol še niso dostavili (v preteklih letih sem že večkrat uspešno naročeval pri tem podjetju)? Poslali naj bi z "European tracked airmail". Ko sem jih kontaktiral kaj je z pošiljko, so mi povedali, da ne morejo nič dokler ne mine 28 delovnih dni in se lahko pošiljko tretira za izgubljeno. Zdaj, ko je minilo 28 delovnih dni, mi ne odgovarjajo več na e-maile. Plačilo je bilo izvedeno z kreditno kartico in je kot transakcija zabeleženo ime firme. Imam tudi online račun (tudi od prejšnjih naročil). Na koga se lahko obrnem pri nas, če me bodo še naprej ignorirali in kakšne so vaše izkušnje v takšnih situacijah?

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Samo da povem mojo izkušnjo.
Naročil sem uro iz Dunaja in dobil šele po dveh mesecih. Razlog: Najprej je šla pošiljka v Siera Leone, šele nato v Slovenijo.

Siera Leone - SL, Slovenija - SI (veliki i so obravnavali kot mali l).

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Pošlješ prijazen mail, da v kolikor ne prejmeš pojasnila o stanju pošiljke bo naslednje kar boš naredil prijava na SLo in njihovo policijo. Če so resna firma ti bodo odgovorili in pojasnili zaplet, če ne pa prvi stavek tako ne bo pomagal in boš moral žal ozabiti na teh 300 EUR.