Pozdravljeni.
Soočam se s sledečim problemom.
Pivo v steklenici pridobiva na karbonizaciji, nekje okoli 3 meseca dalje.
Posledično se ga ne da normalno točiti v kozarec, se full peni, iz mehurčkov pa nastaja nova pena.
Iz nekaterih steklenic pa pena sili takoj, ko jih odprem.
Karboniziram kompletno količino piva, s sirupom (namizni sladkor in voda), uporabljam homebrew kalkulator.
Po 3 tednih odprem prvo steklenico - pivo je dobro, z ravno prav mehurčki, z obstojno peno, čipko...
Čistim z OXI-jem, steklenice pred polnjenjem segrevam vsaj 20 min na 100C.
Bo treba filtrirati?
LP
Soočam se s sledečim problemom.
Pivo v steklenici pridobiva na karbonizaciji, nekje okoli 3 meseca dalje.
Posledično se ga ne da normalno točiti v kozarec, se full peni, iz mehurčkov pa nastaja nova pena.
Iz nekaterih steklenic pa pena sili takoj, ko jih odprem.
Karboniziram kompletno količino piva, s sirupom (namizni sladkor in voda), uporabljam homebrew kalkulator.
Po 3 tednih odprem prvo steklenico - pivo je dobro, z ravno prav mehurčki, z obstojno peno, čipko...
Čistim z OXI-jem, steklenice pred polnjenjem segrevam vsaj 20 min na 100C.
Bo treba filtrirati?
LP