Pivo (obicno, tako z alkoholom :D )

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
da nadaljujemo debato iz brezalkoholne teme
grin1.gif

pijem temno pivo. guinness. pa neko cesko temno je blo noro dobro. pa temni union.
svetlo pivo sem nehal pit, ce pa ze, union in NE lasko.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Grafenwalder pšenično iz lidla........ pa ta domačga od Zlateta...včas tud kak laško pade

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Dober je češki Kozel pa Bernard, sploh slednji je u flašah na plop fršlus. Svetel ali temen oba sekata.

lp D

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zlate (privatna pivovarna, mocno priporocam vsem, ki so iz blizine Medvod, torej Med Ljubljano in Kranjem), sploh njihovo temno, od vsteklenicenih je pri nas se najbolsje svetlo Staropramen in psenicno Erdinger, sicer pa vse ostale brozge, nisem precej izbricen, ko je enkrat kvaliteta na nuli
evil.gif
Vsekakor razni Paulanerji, Erdingerji in podobno posekajo nase kadarkoli. Med nasimi izberem raje Lasko, a zgolj zaradi spomina na stare case (zdaj je to nase vse ena navadna brozga, vprasanje ce sploh vidi fermentorje od blizu ali samo od kitajcev zmesajo malo vode in kemikalij in vpihajo noter CO2).

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Staropramen je že nekaj cajta v šparu za 0.88 eur.
smile-1.gif

Laško Club, Paulaner, Urquell pilsner , Erdinger, Corona, Wieselburger, Carlsberg , Budweiser 1A.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
KSZ.

Kje pri nas se da dobit Franziskaner-ja? Sicer ne maram pšenični pirov, ampak ta ima posebno aromo in mi je kar OK za občasno pitje.

Pa kje pri nas dobit Fuller-sov London Porter (piksne)? Mislim stalno, ker včasih jih ima kakšen merkator, ampak ko rabiš ga ni nikjer. Prek neta pa ne mislim naročevat pira ...

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
sem glih včeraj vzel dve flaše temnega piva (imena se ne spomnem) v evrospinu za probo !
Povem ti da sem bil prav presenečen. Pravilna pena se je delala ob nalivanju, barva prelepa, 5,3 voltov,.... in kako šele okusen !!!!!!!!!
Pa skor na pol zastonj !
Res perfekten .... probaj !

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
sem glih včeraj vzel dve flaše temnega piva (imena se ne spomnem) v evrospinu za probo !

No bom probal ob priliki .. drugače mi je Nikšičko tamno best price/performance od temnega neangleškega piva. Pa staropramen temno tudi ni švoh, potem se pa skoraj konča. Laško temno mi paše kdaj točeno .. drugače pa laški gams za vsak dan!
zmaga.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Če grem v večjo trgovino kupim svetlo Staropramen, če grem v manjšo ali na pumpo, kupim svetlo Laško. V lokalu pa točeno Staropramen (pub nasproti Emporiuma), če ne pa točeno Laško. Union pijem v sili, če ni drugega (privat žurke).