Pitje vina lahko povzroči rakavo obolenje?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Kako odmevno zvenijo clanki ki vsebujejo besede "znanstveniki", "odkrili", "rak"
smile-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Svašta. Enkrat pravijo, da zmerno pitje rdečega vina koristi, sedaj pa da škodi.
http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042245773

Naj se že odločijo. Jaz se kozarcu bordojca parkrat tedensko ne odpovem in pika.
V raziskaviso uporabili "vino di Italia" ne pa pravo vino z gričev. Zato pa so prišli do tako neumnih razultatov. Moje mnenje je da uživanje vsega v normalnih količinah ne more škoditi.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Čudno da pijance najpogosteje pobere vse kaj druzga kot rak.

Za dočakat raka, moraš tudi dočakat v povprečju starejša leta. Starejša leta je pa težko dočakat, če si pijanec.
smile-1.gif

V afriških najrevnejših državah je manj obolenj za rakom, kot v razvitih zahodnh državah - ne dočakajo te starosti, oz. pomrejo od drugih bolezni prej.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.183
113
Ma to je bil samo primer da ena enota alkohola, ki predstavlja 175 ml vina. Lahko bi pisalo tudi recimo, 250ml piva, 20ml šnopsa, ali pa 3 rumove bonbone.

Sploh pa vemo da je vpliv redčega vina na ožilje, holesterol toliko ugoden, da lahko pozabimo na strah pred rakom.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

V raziskaviso uporabili "vino di Italia" ne pa pravo vino z gričev. Zato pa so prišli do tako neumnih razultatov. Moje mnenje je da uživanje vsega v normalnih količinah ne more škoditi.

Ja, saj.

Glej kaj Mekanemu dela cviček.
grin1.gif

Stardecu pa cviček v kombinaciji s šmarnico.
evil.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ja, saj.

Glej kaj Mekanemu dela cviček.

Stardecu pa cviček v kombinaciji s šmarnico.
Kaj pa ti piješ, da si tako bedast? Cel forum si že pokozlal s svojimi brezveznimi budalačšinami.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kako pa je z bunkovcem? Recimo da se ga meša s šmarnico? Si potem bolj prijazen do Romov in ostalih lepot.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Za bunkovc še nisem slišal. A to pijejo tisti, ki majo cigane radi?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Nič novega... to je že dolgo znano, da alkohol povzroča poškodbe sluznice prebavil.

Še vedno pa velja, da imata kozarček ali dva na teden (sploh ker ljudje, ki kulturno uživajo vino običajno tudi pazijo na prehrano) definitivno več blagodejnih učinkov kot škodljivih.
Tako da go ahead and enjoy!

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Bedarija, oslarija, neumnost.

Ljudje pijejo že 5000 let, najmanj pa 2000. Govorim pa, da se razume, o zmernem pitju. Moj pokojni oče ga je pil dnevno 5-6 dcl (kar je sicer po merilih svetovne zdravstvene organizacije trikrat preveč), umrl pa pri 89-ih letih zaradi odpovedi srca. Najbrž mu srce ni odpovedalo zaradi pol litra dnevno? Ali pač?

Jezi me, da si neki "znanstveniki" in "raziskovalci" z nekega inštituta, plačani 5.000 - 10.000 dolarjev mesečno, vsak mesec izmislijo neko teorijo, ki poskuša zanikati vse tisto, kar so drugi znanstveniki raziskovali in že raziskali v zadnjih 50-ih letih.

V kratkem pričakujem še dve raziskavi: vpliv pitja vina na Facebook, ter vpliv Facebooka na pitje vina.

S takimi raziskovalci pa najbolje na borzo dela, ali pa na njivo, da solata ne bo po 16 evrov kilo (kot je na ljubljanski tržnici)!

Nazadnje urejeno: