Sem malo poguglal ker je tudi mene zanimalo pa sem najdu tale recept.
Pa da ga prevedem iz italijanščina
300 g mletih pistacij (neslanih)
600 ml mleka
4 rumenjaki
125gramov sladkoraj
35g moke tip 00
15g škroba
1 strok ali aroma vanilije
Mleko segrejemo do vrenja.
V mleko stresemo pistacije mlete in pustimo počivati 30 minut.
V drugi posodi stepemo rumenjake s sladkorjem, dodamo moko in škrob.
Skozi gosto cedilo precedimo ohlajeno mleko in pistacije.
Precejeno mleko še enkrat zavremo,
Ko je na pol ohlajeno ga počasi vlivamo masi jajca sladkor moka škrob......mešamo.
Dodamo vanilijo ali aromo vanilije.
Maso katero smo dobili damo kuhat nad soparo (kozica v kozici z vodo) za par minut, da se krema zgosti.....mešamo.
Ohladimo. Krema naj počiva par ur preden jo uporabimo.