Pismo

Mihad

Zelenc'
14. sep 2017
29
2
3
Pozdravljeni!

Forum prebiram že dalj časa, vendar do sedaj nekih potreb po smetenju še ni bilo-vse se je spremenilo učeraj.

Znanec mi je iz švice poslal denar v vrednosti 1900€. Ker ni hotel poslati prek WU, je pač to možnost predlagal.
Na banki v Švici so kuverto označili s priporočeno ter s sledenjem. Vendar sem prejel prazno:(
Sedaj pa ne vem kaj naj naredim? Se sploh da kako rešit situacijo?
Pošta je ves čas normalno potovala, na carinije niso pregledali... Nekdo od uslužbencev jo je odprl, vzel denar in s salotejpom nazaj zaprl. Originalno je bila zaprta s lepilom(nova kuverta)
Nočem niti ene besede o tem kako smo nespametni itn..ker to že vemo. Se da razbrati kak prsti odtis? Na policiji v CH so rekli, da je skoraj nemogoče, pri nas sploh ne bom spraševal. Napisali smo že potrdilo da manjka denar... In to so potrdili. Saj se je teža med CH in Slo spremenila.

Imate kakšen kakršenkoli nasvet?
Hvala lepa.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Znanec te je nategnil, to je najbolj verjetna razlaga!
zmaga.gif

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Nasveta nimam, samo pregovor: vsaka šola nekaj stane

Za take zadeve obstajajo bančni računi in nakazila. Noben WU ni potreben, za 1900CHF nakazila te nihče ne bo zasliševal.

Mihad

Zelenc'
14. sep 2017
29
2
3
Živjo.
Hvala za replay.
Sigurno me ni nategnil. Dam prec levi jajc preč če je:)

Kje bo se dalo odtis prebrat? Bi z odvetnikom kaj dosegla?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
kakšen odtis? našel boš odtise zadnjih 3 ki so pismo prijemali, 7- ki je odpiral in vzel ven- če je, pa ne boš našel, kakšen odtis torej?
Raje povej, zakaj ti ni na trr nakazal, to bi bilo zanimivo slišati, zakaj kuverta in pošta?

Mihad

Zelenc'
14. sep 2017
29
2
3
Aha, torej tudi to ne pride v poštev.
Po pravici zato, ker se je zdel še najblljši in najhitrejši način. Zdaj vidim, da tud najslabši. Niti pošti se ne da zaupat več matr!!

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Najhitrejši, pošta vs trr praviš da zmaga pošta?
Jaz redno poslujem z Avstralijo, denar je tam v enem dnevu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V starih časih, ko ni bilo toliko možnosti za nakazila, se je denar množično pošiljal po pošti. Pa so poštarji presvetljevali pisma in taka z denarjem niso nikoli prišla do naslovnika.
cool-1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
si pa enmu poštarju polepšal dan, po moje si bo privoščil iphone x, plačal si mu ga pa ti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik Mihad pravi:
Po pravici zato, ker se je zdel še najblljši in najhitrejši način. Zdaj vidim, da tud najslabši. Niti pošti se ne da zaupat več matr!!

Po pravici povedano bluziš. Švica je v SEPA območju, greš tam na banko (ali pa če imaš spletno banko) in nakažeš denar na drug TRR. Prejemnik dobi denar še isti dan oz. naslednji dan. Tega se poslužuje 95% poštenih državljanov.

Potem če SEPA res ni opcija imaš možnost instant prenosov, poleg WUja je še en kup drugo opcij.

Če to dvoje res ne gre, lahko greš na pošto in daš denar v kuverto in tam izbereš da boš poslal "vrednostno pismo" in izpolniš obrazec kjer vneseš vrednost pošiljke. Plačaš nekaj več, ampak imaš krito 100% če ne dobiš nič na drugi strani.

Kaj je pa tvoj kolega naredil, prehodil pol mesta in vrgel kuverto z denarjem in 3mi poštnimi znamkami v nabiralnik? Ker to je res lažje kot ostali tri opcije prej, pa anonimno je ... ampak garantira ti pa noben nič. In če je kolega sam vztrajal pri tej rešitvi žal ne vidim druge kot da je kolega malo umsko zaostal in ti z njim ker si se strinjal s to rešitvijo ali pa je namenoma izbral rešitev ki mu ugaja (vrgel dvakrat odlepljeno prazno kuverto zalepljeno s selotejpom v nabiralnik)! Face it!
grims-1.gif

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Pravi, da je v Slo bila kuverta lažja, kot na tehtanju v CH. Kaj pa sedaj?

Ali je mazno tisti, ki je v CH tehtal in dal po tehtanju naprej ali pa pri nas. Mutna posla tu in tam in povsod.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sem parkrat prejel/poslal denar tako, ampak.. ampak.. ne gre se na pošto in tam kupi cheapass kuverto.. vzameš uno z mehurčki ali manjšo škatlico, dodatno zapakiraš med plasti kartona, ne daješ zraven drobiža, ki bi cingljal.
Doslej 100% uspeh.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Pa jade, sicer švicarji so točni ampak vaganje kuverte na pošti .. sedaj naj reče še da je bil noter drobiž v kovancih!
hysterical-1.gif

Mihad

Zelenc'
14. sep 2017
29
2
3
Lepo da sem nekaterim polepšal dan!

Nobena mutna posla niso, to garantiram pa čeprav se sliši še tako mafijsko.
Vidiš, ko bi vedel za pismo z vrednostjo peezda. Ampak še vedno ne mislim odnehat. Nekako moram dobit denar do mene nazaj.
Včasih vem da se je res na veliko tako pošiljalo, pa tudi dobili smo vse! Vedno! Matr da bom dal še enkrat isti naslov pa nekej drobiža notr vmes pa ene stare gate pa nej odpira kdor hoče...hmmm...ampak res! Še enkrat poslat, v pošto nekej drobiža in sledilno napravico. Po koordinatih se ve naslov, zraven pa 24/7 pocket kamerca in še faco osebe po sreči. ?

Lp, Miha

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Citat:
Uporabnik Mihad pravi:

Nobena mutna posla niso, to garantiram pa čeprav se sliši še tako mafijsko.
Vidiš, ko bi vedel za pismo z vrednostjo peezda. Ampak še vedno ne mislim odnehat. Nekako moram dobit denar do mene nazaj.
Včasih vem da se je res na veliko tako pošiljalo, pa tudi dobili smo vse! Vedno! Matr da bom dal še enkrat isti naslov pa nekej drobiža notr vmes pa ene stare gate pa nej odpira kdor hoče...hmmm...ampak res! Še enkrat poslat, v pošto nekej drobiža in sledilno napravico. Po koordinatih se ve naslov, zraven pa 24/7 pocket kamerca in še faco osebe po sreči. ?

Lp, Miha

hysterical-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ti jo, ampak na vagi, ki ima umerjeno natančnost mogoče max. na +-5g. Torej 10g sfali mimogrede. En 500 EUR bankovec ima pa malenkost čez 1g.

Sicer ok, pustimo to. Recimo da je nekdo res maznil denar. Uslužbenec ki je prejel pismo na banki je pismo vrgel v vrečo, vreča gre v sortirni center kjer se avtomatsko sortirajo pošiljke v nove vreče, vreče gredo na kamion in dalje v slovenijo kjer pridejo v lokalni sortirni center ki je spet avtomatičen. Vreča za pošto na koncu pride do lokalne pošte kjer se pošto ročno posortira.

Skratka v celem procesu imajo pošto v roki dejansko samo 3je ljudje, gospa za šalterjem v švici in pri nas oseba, ki sortira pošto na krajevni pošti in pa sam poštar. Vse ostalo je avtomatika in ni šans da bi kdo sploh videl tvoje pismo, kaj šele da bi ga imel čas pogledat in kaj ven ukrast.

Ena opcija je da kolega od našega OPja ni dobro pljunil na lepilo pa je slabo prijelo, posledično je denar pri prenašanju padel ven in se je potem porazgubil po sortirnicah in vrečah. Na lokalni pošti so pa odprto pismo dobronamerno zalepili.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Mihad pravi:

Nekako moram dobit denar do mene nazaj.

Lp, Miha

po moje je najbolje da pozabiš na vseskupaj, posle karanja nema ......

Mihad

Zelenc'
14. sep 2017
29
2
3
Da se marsikaj
wink-1.gif

Torej. Drugi plan je počakat poštarja, se malo pomenit z njemu in če je sunil, bo sumljiv. Če bi bil tak igralec bi že v Hollywood-u delal.
Ideje na plan pobje!

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Prva ideja je, da si nabavita oba spletno banko. Strosek transakcije ti je max. do 0,50 €, kar je ceneje kot posiljat kuverto in se denar ti pride na tvoj racun v 24h, preko poste pa traja vsaj 3 dni... Vse ostalo je neumnost... Sej zivimo v 21 stoletju, uporabljaj kar ti je dano, sej mas racunalnik pa internet vidim...