Pisave

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Za kaj pa rabiš te fonte? Če rabiš samo privat, pa že maš ta font brez šumnikov, mi ga pošlji, ti naredim šumnike.
Če pa rabiš za firmo, boste pa mogli plačat tistemu, ki je font naredil.

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
FontCreator

http://www.high-logic.com/fontcreator.html

S tem sem jaz na šihtu našim fontom naredil šumnike in turške črke (ĞÜªİ - ğüºı...)
Kot zanimivost - ful sta mi zanimivi črki i. V enem primeru jo pišejo s piko v enem pa brez. In potem imaš lahko bodisi veliki i s piko ali pa mali brez.
smile-1.gif

Program seveda omogoča tudi izdelavo čisto svojih fontov za različne platforme. Glede težavnosti - če hočeš narediti samo nekaj sprememb v fontu je precej preprosto. Če hočeš narest komplet svojo pisavo pa se boš kar namatrala.

K sreči program ni precej drag, saj se ga skorajda ne da dobiti po piratskih kanalih (operativna beseda je skorajda). Če boš poskusila demo verzijo pazi, ker (vsaj ko sem jaz nazadnje to poskušal, ti omogoča shranjevanje natanko 5x, potem pa nič več).

lp

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ni blema. Če ne bo šlo, ti kar pošlji font pa bom naredu. Zdaj mam lih čas. Nekdo me je sicer že prek PM prosil naj mu naredim za en drug font, zdaj pa se ne oglasi, kam naj mu pošljem...
rolleyes-1.gif

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Super. Sem že preveč navajen, da folk prehitro obupa in reče, ja kar ti naredi... Pohvalno. Zvezdice padajo nazaj.
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem se ti javil na pm, ne tko hitro obupat;) sem bil na smučanju pa se nisem mogel javit. in zvezdice ti bom sedaj dal;)

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Danes sem poskusila dodat ČŽŠ je s tistim programom, ki si mi ga predlagal. Uporabila sem kar demo verzijo. Program je res enostaven in super mi je šlo. Strah me je bilo edin tega, da mi bo zmanjkalo možnosti shranjevanja, pa so bili potrebni samo trije, da je zadeva uspela. Malo sem se edin hecala s postavitvijo na pravo tipko a sem tudi to pogruntala.

ma sem kar malo važna
tongue-1.gif

hvala še enkrat

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ja to s tipko je malce zoprno. Pa res moraš v demo verziji šparat s shranjevanjem. Še dobro da lahko stestiraš črke, ki si jih pravkar naredila takoj v programu samem. Drugače bi bilo še huje. Pa tudi poimenovanje fontov je mala znanost. Vendar če si odpreš ka font, ki ima že vse kar rabiš (Arial, New Times Roman), potem je precej lažje.

me veseli, da ti je uspelo
cheer.gif