Pirotehnika - prižiganje baterije

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

za letos sem kupil nekaj baterij, pa me zanima, če ima kdo izkušnje s tem kako se to prižge? Mislim, se samo tam "strga" kjer je vžigalna vrvica ali je potrebnmo cel papir dol strgati, da imajo raketke prosto pot? (nisem še bral navodil, nimam pa zdele ravno pri sebi baterije).

Pa še neki - je potrebno baterijo ornk fiksirat - proizvajalec ima na svoji spletni strani napisano, da naj bi dal opeke okoli) ali bo v redu, če se samo na ravnino postavi, je ne bo prekusnilo..?

Hvala

Lp

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pržgeš vžigalno vrvico, ne rabiš nič lupit ali cegle okoli postavljati. Seveda ob predpostavki, da je podlga fiksna (recimo asfalt) in ravna.

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Kakor se spominjam ti papirja na vrhu ni potrebno strgati. Je pa priporočljivo da zadevo fiksiraš oz. da jo vsaj postaviš na ravno podlago.
Pred leti so kolegi bili "brihtni" in postavili zadevo bolj tako tako. No rezultat je bila prevrnjena baterija in puzanje:)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.154
-8.771
113
Če strgaš zaščito, gre prvih par izstrelkov malo višje, kot bi šli ob neodstranjenem papirju. Ni pa nobena nuja to trgati stran.

Baterijo pa obvezno fiksirej! Še posebno če je manjša ali celo ovalna. Take se z veseljem prekucnejo. Večje baterije niso problematične.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
bemtiš, pol bo pa treba iz bajte par ciglov vzet
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.154
-8.771
113
Cigla, kamen, poleno, sneg če je na voljo, zapičiš v krtino, če ni zmrznjena zemlja itd. Opcij je mnogo
tongue-1.gif

• Objave ne odobravam

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Naš sosed jih da na asfalt pa se ni še nikoli kakšna prevrnila....

bil zraven ko se je prevnila, okoli pa polno avtov, na srečo nekih hujših posledic ni bilo. Po moje je obvezno fiksirat, v sneg zakopat, s kamini obložit, itd,... Karkoli ali pa če imate kam zbežat

jest5

Guru
18. avg 2007
26.154
-8.771
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Naš sosed jih da na asfalt pa se ni še nikoli kakšna prevrnila....
Ali ima veliko sreče, ali pa ima le večje baterije.

Recimo takale, se ti ne bo nikoli in nikdar prekucnila:
picture_las_vegas.jpg

Takale, pa je prekucnjena v trenutku:
4-99-m.jpg

• Objave ne odobravam

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Hm, ja tele tamale okrogle so pa morda res problematične. Jaz sem vedno prižigal malce večje kvadrate, kjer je površina že toliko večja, da se ne prvne tudi če jo brcaš zraven
smile-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.658
474
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
..., sneg če je na voljo,...

Super mu predlagaš
stupid-1.gif

Po treh-štirih šusih se podlaga umakne in se paket lepo nagne,...
tongue-1.gif

Par let nazaj je to napravil kolega in je položil "paklc" ob cesto na splužen sneg. Bil je tako trd (sneg), da se skoraj ni poznalo, ko si stopil gor !

jest5

Guru
18. avg 2007
26.154
-8.771
113
Če baterijo dobro zadelaš z mokrim snegom ni šans, da se premakne. S pršičem in zmrznjenimi kupi snega pa res ne bo najbolje

• Objave ne odobravam