Citat:
Uporabnik EkoKaprica pravi:
...kako točno to deluje.
Pečico segreješ na 500 C za 1.5 - 2 uri. Vse kar je organskega, izgori in ostane samo fini prah - pepel, ki ga na koncu samo obrišeš.
Za občutek: pri 500 C zadeva že rahlo rdeče žari
Pred postopkom je pa treba odstraniti iz pečice vodila za pekače, pa morda še kaj - odvisno od proizvajalca in opreme. Po bajti se ob izvajanju pirolize vleče smotan vonj po zažganem, tudi tisti rezki, kot bi se izolacije žgale itd, verjetno tista grafitna tesnila cvilijo.
Po končani pirolizi počakaš par ur, da se zadeva ohladi in očistiš notranjost. Sedaj razdreš ter spucaš še vrata, ki so večdelna.
Voila - pečica je kot nova!
Definitivno to mora biti v kuhinji, vendar ne gre pretiravat. Za 1 x ali 2 x na leto, več pa ne.