Pipi.si?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.522
1.231
113
Uuuu zaj si poleti lahko najamem karavana... Super. Prišparam za en avto!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Takšne zadeve v ZDA že precej dobro laufajo. Sploh pri kakšnih bolj eksotičnih avtomobilih, da si lastniki malo znižajo stroške.
Žal vključno s tem, da posredniki neustrezno zavarujejo avto in potem v primeru karambola, lastnik potegne konkretno kratko.

Me zanima, kako je tukaj urejeno zavarovanje in ostale zadeve (npr. odgovornost lastnika, da je avto tehnično brezhiben, itd.).

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
če daš v najem potem ne smeš bit čustveno navezan...
težka bo, pri nas je to problem..saj veš, avta in babe se ne posoja.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
če daš v najem potem ne smeš bit čustveno navezan...
Ma nisem čustveno navezan, samo da pa si nekdo najame avto z namenom "testiranja" in podobno mi pa ni ravno v interesu. Poleg tega so potem zadaj še prometni prekrški. Kako bom dokazoval da pred enim letom nisem jaz avta prehitro vozil na neki lokaciji (ker me tam v življenju se ni bilo) . Neka birokracija okoli tega bo zagotovo morala biti, bojim se da se bo še FURS vtaknil, poteg tega je tole konkurenca rentacarjem, ki bodo protesitral tako kot taxisti pri uberju...

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
ne bo šlo,.....
-kako je z zavarovanjem
-kako je z davki
-kdo bo preverjal dokumente
-kdo bo preverjal praske?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Ampak ne poznam okoliša kjer bi se avti sosedje med seboj posojali. Največkrat se v (širši) familiji to ne laufa, kaj šele med sosedi.
Sem prepričan da ko bi sosed imel znucane bremze, da bi poiskal enak avto da bi bremze zamenjal....Pa kakšno počeno cev, turbino....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.531
2.909
113
v lokalni ostariji
rentacar laufa torej bi tudi tole lahko delovalo. seveda težko na balkanu, kjer vsi iščejo način da bi nategnili (primer z zavorami cevjo, turbino...)

hanzi, vidiš da si čustveno navezan. ker se sekiraš a bo kdo testiral ali ne... takoj ko začneš razmišljat o tem si zaključil ker nikoli ne veš, kaj bo ko posodiš... potem je bolje da sploh ne posodiš.

praske se preverijo pred prevzemom, zapišejo, in po vrnitvi. ni ravno veliko dela to... prijatelj ki se ukvarja s rentanjem pač vsakič sproti opere in posesa avto, tako da se takoj vidi kaj je in kaj ni... simpl. če boš pa oddal razvalino zanemarjeno pa boš težko opazil novo prasko:))

edin problem je zavarovanje oziroma odgovornost za brezhibno vozilo....