Pipa za kad Armal / preklopnik potrebujem ??

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Ima kdo doma morda armalovo pipo s takšnim preklopnikom kot je na sliki ?? Ta preklopnik deluje na pritisk . Se pravi da ga za preklop na prho pritisneš in ne privzdigneš.

Potrebujem točno takšnega.

Vprašal sem že po par trgovinah ,pa so me povsod odpravili da armal že ene pet let ne obstaja več ,in tudi delov nimajo.

Če ima slučajno kdo takšno pipo ,ki je bila odmontirana iz kakšnega drugega razloga , bi odkupil ta preklopnik. Potrebujem pa komplet preklopnik ki se (odšravfa) ven in tudi tisti kromiran pokrovček ki se uporablja za pritisk rabim zraven.

Škoda mi je zaradi tega zavreči dobro pipo.

Dobrodošla tudi informacija če kdo konkretno ve ,kje dobiti ta rezervni del. Merkur ,Mercator nima ,sem že preveril...

http://shrani.si/f/3H/6I/1bG3XBFF/armal-pipa.png

Hvala.lp

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
Si pri Maviju že vprašal?

Drugače pa je v livarni še vedno servis. Ima en bivši zaposleni.
Če pokličeš ni vrag ,da ti ne bi dali kontakta

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
A misliš da je za servis v Mariboru tole prava številka ?

Druga nekako ne najdem ..
SERVIS ARMAL
TELEFON
02 234 63 91

Bom jutri poklical...

lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Hvala ,tudi sam sem to videl pa še kje... Ni nihče rekel da se cela pipa ne da nikjer več kupiti. Rezervnih delov pa po izjavi dveh trgovcev več ni po trgovinah ,ker armala fizično več ni.

In glede na dejstvo ,da pipi ne manjka nič ,razen sedaj tega preklopnika jo bom poizkusil popraviti in seveda za dosti manj denarja kot je nova.

To je skoraj tako kot da bi avtomobil peljal na odpad ko ti odpove recimo vodna črpalka. ?

Iz podobnega razloga imam doma sigurno ene dve tri pipe ,a na žalost ni nobena takšna kot ta. Sem že bil priča ko je na odpadu ko sem pripeljal "kložovino" ležal cel kup pip.. Čisto možno da je bila katera takšna kot moja..
Zato pa sprašujem če ima slučajno kdo takšno pipo ki jo je zavrgel iz xxx razloga ,preklopnik je pa ok.

Če pa dobim nov preklopnik pa še toliko boljše , samo če ne bo stal polovico pipe..

Je pa zanimivo ,kako smo še ne dolgo časa nazaj marsikaj dejansko popravljali..Danes pa vprašaš v trgovini za rezervni del pipe ,kotlička..te pa že skoraj čudno gledajo..

Nenazadnje ta pipa je bila in je še sedaj v svojem segmentu med dražjimi.. Sama menjava tistega preklopnika je tako enostavna da jo zmore vsak pubertetnik.

Pa vsake stvari pa tudi ne moreš kar takoj vreči stran ... zaradi take malenkosti.

lp

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
A misliš da je za servis v Mariboru tole prava številka ?

Druga nekako ne najdem ..
SERVIS ARMAL
TELEFON
02 234 63 91

Bom jutri poklical...

lp

Pokliči jih.
zmaga.gif