Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Ne, pri tem ne gre za alergije, le za intoleranco na pšenico. Ni fora v glutenu, ampak v pšenici kot takšni. In glede na to, da so pekovske stvari iz 100% pirine moke v velikem porastu, me čudi, da pice pa ne pripravljajo v nobeni piceriji. Pa sploh ni fora v tem, da ne bi bila OK ali pa da bi bila težka za pripravo. Doma jo na žaru in pica kamnu pripravim skor takšno, kot v piceriji.
Pira je vrsta pšenice, obrni kakor hočeš intolerance na pšenico nimaš če nisi "alergičen" tudi na piro!
Pa od "ostale" pšenice dobiš v povprečni zahodnjaški hrani vsaj dve vrsti. Prva je navadna pšenica ki je genetsko potomka pire in sta si precej blizu, druga je pa "durum" pšenica ki je že zgodovinsko ločena veja.
Tako da če bi od vse pšenice ne bil alergičen samo na piro je tole vsaj malo čudno. Mogoče bi moral samo polnozrnato moko kupit pa bi bilo ok, ker večina (oz. vsa kar sem jst videl, je pa res da nisem ravno pek) pirine moke je polnozrnata.