PHP težava

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Težava je sledeča, starn narejena v PHP in na strani je gumb za povezavo na podstarn z PHP skripto, vendar je nikakor ne odpre. Admin od strežnika pravi, da je težava v tem, da strežnik laufa na veriji PHP 4.0. Kako naj rešim težavo, da bi vedel tudi to stran - na njej je obrazec za pošiljanje maila stranki.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
756
113
www.jernej.org
Kaj konkretno pa ne dela? Ali vrže kak php error, ali je kaj drugega? Še vedno lahko probaš stran postaviti na kakem alternativnem (lahko tudi free) serverju pa boš videl, če je res strežniška konfiguracija problem. Če je problem res v strežniku ti priporočam menjavo le-tega, ker bo s tem manj dela kot pa z iskanjem kompatibilnostnih napak v php skripti...

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
In zakaj admin ne upgrejda na PHP 5?
bonk.gif

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Link do strani

http://home.amis.net/tpera/prijava.php

klikneš na prijavo in odpre se obrazec, težava je v tem, ker prvotna skripta ne dela OK in je potrebno narediti novo, v tem sem pa mrzel. Rabim nujno, da mi podatke vpisane v obrazec (pogoj so vsi izpolnjeni podatki) pošlje na v naprej določen mail z klikom na gumb POŠLJI.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Na zgornji povezavi sploh PHP ni aktiven. Si siguren, da amis na home.amis.net sploh nudi podporo za php?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
php očitno je aktiven, ker nikjer ne vidim php skripte, vendar je očitno napaka pri izrisovanju strani. Z IE dela?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ampak kje je na strani sploh php skripta? Če ni phpja, bi se morala pokazati.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
756
113
www.jernej.org
Aha.. sem sumil, da pri prijava.php sploh nima nobene php kode in zadeve pač ne izpiše, ker browser misli, da odpiraš txt dokument. Ampak sem preveril še http://home.amis.net/tpera/email.php, kjer vem, da bi morala biti php koda pa je tudi ni... torej php nekaj naredi... ampak browser tega ne interpretira kot stran, temveč kot txt dokument... čudno..

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Tisti brez php dela BP na IE7, glede php pa: ni inštaliran ali pa pravilno nastavljen. Poglej, če tvoj ponudnik sploh podpira php.

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Ponudnik podpira PHP, vse ostalo dela samo težava je v tej strani iz katere se pošilja mail

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
756
113
www.jernej.org
Če si pa tako trdno prepričan, da tvoj ponudnik (amis) podpira php in da je problem samo v mail.php nam pa prosim pokaži eno delujočo php skripto na tem strežniku (home.amis.net). Najbolj enostavno bo, če za to uporabiš kar phpinfo.php, ki sem ga zgoraj omenil...
Primer, kako mora izgledati na delujočem strežniku:
http://gps.jernej.org/phpinfo.php

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ali pa postavi svoj server (google) in na njega probaj dati to skripto. Lahko pa mi pošlješ pa jaz probam.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
100% ti server ne podpira PHP-ja, ker drugače se ne bi prikazal .php file v tekstovni obliki. Če bi webserver imel definirano .php končnico, kot webdocument bi bil prikazan HTML kot tak, in ne tekstualni file s html kodo.

LP
Ziga

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Smo odkrili težavo, Če daš na strežnik samo formo shranjeno v PHP potem vse dela, v kolikor formi dodaš skripto za funkcije pa zadeve ne prikaže. Administratorju se ne sanja kako naj to reši, ker smo zadevo probali na drugem internem serverju pa zadeva špila.

Za pomoč se vsem zahvaljujem.

Podobne teme