Phising

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Arnesovim uporabnikom je 'priletelo' iz naslova ruza.mlac@telemach.net takšno sporočilo:

Citat:
Dragi želeni naročnika;

To sporočilo je od Arnesa spletne pošte centra sporočil vsem lastnikom računa. Trenutno smo nadgradnjo naše baze podatkov in center za e-poštne račune.
Smo izključitev neuporabljenega arnes.si webmail račun, da ustvarite več prostora za nove. Da bi preprečili svoj račun od deaktiviranja, boste imeli da ga
dopolni spodaj in ponovno aktivira, da je stanje, kot se trenutno uporablja račun.

Potrdite svoj guest.arnes.si identitete Below

Uporabniško ime: .......... .....
E-Mail Geslo: ................
Potrdite geslo ...............
Kako pogosta, da boste prejeli nezaželeno pošto .......
Letu po odprtju računa .......................

Opozorilo! Vsak lastnik računa, da noče, da posodobi njegov / njen račun v treh dneh po prejemu obvestila sprememba bo svoboden njegov / njen račun trajno.

Hvala, ker uporabljate guest.arnes.si

Arnes Support Team

OK, čisti phising (lov naivnih), za katerega sem SKORAJ prepričan, da ne premami nikogar.

Ali pa vendarle, kaj mislite?

LP

mistique

Guru
16. jun 2009
13.733
1.518
113
Emona / Carnium
Mam sodelavca, 6. stopnja izobrazbe, mail ima že 15 let, klikne pa vse. Če bi na koncu zgornjega citata pisalo: free iphone, bi gotovo izpolnil vse zahtevano.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Pomoje je fake - podpis je namreč sumljiv ('Arnes support team') - pisati bi moralo 'Thank you sir, King Mufasa III of Nigeria'

nacek

Guru
13. okt 2012
2.932
571
113
Še ,če kdo denar rabi

Dragi zmagovalec,
Želimo vas obvestiti, da je vaš e-poštni naslov je izkazalo kot eden izmed srečnežev v tem letu MICROSOFT ODDAJO Lottery 2014 , in ste zato zmagali sami skupni denarni znesek v višini 900.000.00 GBP ( devetsto Veliki britanski funt ), v tem kategorija ( Serija : 409978E ) . Vse e-poštne naslove vpisane v ta promocijskih črpa bili naključno vnesene iz baze internetnih virov s pomočjo sinhronizirana naključnega izbora System ( SRSS ). Obdelali loteriji zmagovalni znesek , pošljitenaslednje informacije je na svoj fiduciarni / škodnega agenta spodaj:

Microsoft Promotion Award Team

Ime : David Huckins
Email: micro.office2014@gmail.com
Telefon : +447053842668
1 . Vaše polnimi imeni : 2 . Država 3 . serija 4 . Starost: 5 . Telefon : 6 . Poklic: 7 . spol :
Naša posebna zahvala in hvaležnost , da Bill Gates in njegova associates.We vam želimveliko sreče , kot boste porabili svoj vam dober fortune.Thank za to, da del našega spominskega novega leta obletnici nariše
Lep pozdrav
Dr Sarah Spencer
Microsoft Promo 2014

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Včeraj mi je pisala kolegica iz Abijana, Slonokoščena obala:
Citat:
Od gospe Agnes Robinson

Moj dragi v Gospodu

Jaz sem Agnes Robinsonvdova do poznega Mr Robinson Mihaela Stara sem 58 let , moj pokojni mož je bildirektor z gradbeno podjetje tukaj v Slonokoščeni obali pred njegovo nenadno smrt v tej državi sedanjo politično krizo 2010.but pred smrtjo deponiral Vsota € 4, milijona EUR, v eni od banke tukaj v Slonokoščeni obali ,sklad še vedno v banki zdaj.

Imam resno bolezen , ki je težava rak . Tista, ki me najbolj moti je moja bolezen kap . Moje stanje je zelo slaba in je očitno, da ne bom živel več kot dva meseca po mojem zdravniku , po znani moje stanje , sem se odločil , da prispevam ta sklad za osebo, ki ima strah pred Bogom posameznika , ki bo uporabljal ta denar tako bom tu naroči . Želim osebo , ki bo uporabljal ta sklad za sirote , vdove , razmnoževalni .
Sem sprejel to odločitev , ker nimam nobenega otroka , ki bo podedovala ta denar in sem resno bolezen , nočem razmere, v katerih se bo ta denar uporabljen na nečloveški način. To je razlog, zakaj sem to odločitvijo . Ne bojim se smrti, zato vem, kam grem . Vem, da bom v naročju Boga. Exodus 14 VS 14 pravi, da se boboril Gospod moj primer in sem se držal za mir .

Ne rabim nobene telefonske komunikacije v zvezi s tem , ker moje zdravstveno stanje , pri Bogu je vse mogoče . Takoj, ko dobim odgovor ti dajo kontakt banki tukaj v Abidjanu . Želim si , da vedno moli zame , kerGospod je moj pastir . Moja sreča je , da sem živel življenjevredno . Kdorkoli , ki želi , da služijo Gospodu mu mora služiti v duhu in resnici . Prosimo, vedno molitve vse skozi vaše življenje.
Odgovori mi za več informacij je v vašem odgovoru mi bo dal prostor pri pridobivanju drugo cerkev ali posameznika, za ta isti namen . Prosimo, zagotavljam mi, da bo ustrezno ukrepala , kot sem navedel v tem dokumentu. V upanju, da prejmemo vaše odgovor.
Pošlji minaslednje informacije je tako po spodaj .

Vaše polno names________________________
Address_______________
Starost ______
Poklic ____________________
Tel____________
Phone_______________________________
Photo______________
Ostane blagoslovljen v Gospodu .
Lep pozdrav v Gospodu ,
Gospa Agnes Robinson
Tule je pa njen mail, če koga zanima:
agnesrba@zipmail.com.br

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Imam resno bolezen , ki je težava rak . Tista, ki me najbolj moti je moja bolezen kap .
Kako poetično
hysterical-1.gif

(Sem izpolnil in poslal na mail,podatke sem dal pa od zgornjega soseda,ki vsako soboto pol dneva navija čist preglasno dum-dum muzko
cheer.gif
)

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Slovnica je itak odlična ! Glede klikanja in pošiljanja podatkov se jih najde veliko, ki bi to naredili.
Je pa zanimivo če bi bilo res poslano iz ruza.mlac@telemach.net saj bi bilo direktno iz te domene.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Mam sodelavca, 6. stopnja izobrazbe, mail ima že 15 let, klikne pa vse. Če bi na koncu zgornjega citata pisalo: free iphone, bi gotovo izpolnil vse zahtevano.
He he, tudi takšni so, ja.
Nekdanja sodelavka pa je bila strogo proti uporabe interneta! Celo v zbornici se je držala kar se da stran od računalnikov.
Razlog: ker je slišala, da je na netu možno dobiti različne viruse, ona pa ima majhnega otroka...
bonk.gif

Res pa je, da je bilo to pred nekaj leti, morda je danes kaj bolje (otrok je že zrasel itd)
wink-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik mistique pravi:

Kaj podobnega bi ti lahko napisal tudi za kakega univerzitetnega profesorja.
tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa si prebral 2x počas?
sej je že v prvih treh stavkih tolk napak, da ne more bit res;)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pravzaprav mi je bilo že v osnovi in iz naslova jasno, da gre za phising, le da je bil ta v nekaterih drugih primerih veliko bolj natančen in prepričljiv.

Tokrat pa je bil ta poskus tako okoren in s slabim (neumnim?) prevodom, da skoraj premaga tiste ponudbe za delitev dediščine iz Kenije.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
jaz se objim kaj bo čez 10 let če bodo prevajalniki zelo dobro prevajali. vrjetno bo nasedlo več ljudi...

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Ma maš takih cvetk. Se spomnim pred leti je pri ženi v službi nekaj comp zajebaval. Pa kliče sodelavka IT-jevca. Nekaj prek telefona rihtata. Nato IT jevec reče zdej pa zapri to okno, pa gre baba do okna (pisarniškega) pa reče, da je zaprto. Da dol padeš.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Nima veze z tabo, ampak zgoraj omenjene cvetke, ki bi napisale vse za en iphone. Tud takim kokošim ni računalnika v roke dajat. Ga ni antivirusa, ki bi ti komp obvaroval.