Peugeot 206 servo ne dela

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Grem zdej iz službe in normalno speljem. Po 5 min se pržge lučka za akumulator. Sem si mislu da je morda kriv mraz in peljem dalje (na avtocesti lih ne bi vstavljal zaradi tega). Zapeljem dol iz avtoceste in volan trd ko [censored].....A je šel servo, al ma to kake veze z akumulatorjem, ker se mi zdi da je tud hitrost brisalcev manjša in notranja osvetlitev slabše sveti?
Če je šel servo kakšen je približen strošek? Ke v 206-tko z 187.000 preveoežnimi km ne bi lih dosti vlagal.
Hvala za odgovore.

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Pokvarjen imaš alternator, posledično pa električni servo volan ne dela - računalnik ga je kot velikega porabnika električne energije izklopil.

EDIT: Zgornji podatek je napačen, ker P206 nima električnega servo volana.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
No tolk bi še dal
smile-1.gif

Pa še obnovitev zadnjega mostu pa sem na 1/3 vrednosti avta.

No hvala za dogovore obema

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zadnji most me je stal okoli 250€ če se prav spomnim. Sem pa bil sam kriv, ker sem pretiraval z dimenzijo koles
tongue-1.gif

Drugače pa bi naj menjava alternatorja trajala 1,5 ure, upam da pri tvojem modelu tudi.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
hmmm se mi zdi da je nekaj zružlo ko sm vozu, samo sm mislu da sem čez kako plastiko zapelal.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
kje pa to vidim (nism lih majstr za mehaniko). Pa kolk je to še vozno? Se lahko jutri do šihta zapeljem (9 km), al je bolje da ga pustim pr miru?

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na levi strani motorja (iz tvoje strani, ko dvigneš havbo) je jermen napeljan okoli alternatorja in servo volana (in klime če jo imaš).

V vsakem primeru ne boš prišel daleč ampak samo toliko kolikor bo še zmogel akumulator. Glede na to, da si se še nekaj časa peljal, to ne bo veliko, kvečjemu kak km. Meni je zmogel nekje 8 km.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Jup, ostal sem brez jermena.
A je to zajebano gor za dat? Pa kje ga lahko nabavim?

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jermene imajo vse večje trgovine z avtodeli, za 206-tko nebi smel bit problem ker jih je kot listja in trave.

Glede natikanja pa ne vem ali je treba pri tvojem kaj snet (kak napenjalec), če ne ga napelješ gor in je. Ampak verjetno bolje, da se kak mehanik ustavi pri tebi in ti ga nadene.