Peš na Roglo (Vitanje)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Jutri bi šli radi peš na Roglo, pa ne najdem nikjer nobenga opis poti.

Edino kar sem našel je tole: 3 ure zmerne hoje iz Vitanja, v neokrnjeni naravi, je vasica Rakovec (1.000 m), nad njo je izvir Hudinje iz sedmih izvirov, uro hoda naprej pa rekreativno središče Rogla. kar mi bolj malo pove.

kje točno je štart
je pot markirana
a tale del do vasice Rakovec je offroad al po cesti

Z veseljem sprejem pa tudi kak drug predlog do 3ure hoda

pozdrav.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz sem šel peš iz Maribora
smile-1.gif
dobrih 31km "sprehoda", je malo več kot 3 ure.

Na www.hribi.net dostopa iz Vitanj ni opisanega.

Po karti je videti, da se pri cerkvi zavije desno in tam se "ulica" imenuje Cesta na Roglo
smile-1.gif
.

Kakšna pa je pot se ne vidi, rekel bi da verjetno makadam+asfalt, ker so neki zaselki.

aja, dolgo pa je točno 11km.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hehe tut jst se ravno po mapsourcu sprehajam:)
no se še učim, ker sem ga komaj inštaliral.

sam vidim, da si ti lepšo našel. jst sem šel bl desno pa je bl vijugasta. Se tko slabo vidi v tem programu:(

Ej kak izvozim gpx ven, da lahko kam drugam uploadam, da vidim v google zemljevidu.
file + save as v gpx ne dela, oz noben spletni portal ne prepozna datoteke.
a mi lahko tole tvojo kak pošlješ?
kak si spravil v google earth?

HVALA!!!

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz sem našel po moje "pravo"
smile-1.gif

V Mapsourcu imaš gumb view/view in google earth ... in ti direkt zažene GE ter prenese pot.

Gpx datoteka iz Mapsourca deluje povsod, tudi v GE, če jo na roko shraniš, ne vem kaj si delal, drugo pa je kaj boš videl, ker RUTE ne moreš v drugem programu kar tako videti, boš videl samo vmesne točke. Za sled pa ja.

Nastavi si med opcijami za pešca in da se ne izogiba makadamu.

evo ti fajla (10x je možno sneti)
http://rapidshare.com/files/404329879/VitanjeRogla.gpx.html

I

Izbrisan uporabnik #488

Aja, dotično datoteko odpri v Mapsourcu, ker je izračunana ruta, v Google Earthu ti bo samo waypointe pokazalo...

Vidim na tej ruti tudi pikice (pot) kar pomeni, da je steza verjetno markirana ali vsaj označena. Sicer pa se drži samo severa in hoje v breg
smile-1.gif
pa boš slej ko prej dosegel asfaltno cesto Zreče-Rogla. Ne moreš zgrešiti, Pohorje je izjemno prepredeno s cestami.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
full ti hvala!!!

sem sedaj vmes tudi sam že našel tvojo pot in mi je ratalo izvozit gpx:) počas se bomo naučil:))
sam jst sem celo pot na roke risu, vsak ovink sem piku točkice:) Predvidveam, da si ti tole bl na hitro naredu;)?

Morda veš kak bi sedaj tole dal na Nokio na kateri imam garmina in AR karte?
Ne rabim glasovnega vodenja, samo da mi kaže, če sem na pravi poti.

A tole Nastavi si med opcijami za pešca in da se ne izogiba makadamu. si v mapsourcu nastavim? K ne najdem nobene take funkcije.

vidim, da si pravi gps maister, že v drugi temi si mi pomgala. Nej ti titulo zamenjajo:))

I

Izbrisan uporabnik #488

Narediš si vmesne točke ja, količina po želji
smile-1.gif

Jaz sem tri naredil na šus (start, sredina cilj). Ko sem videl, da se cesta imenuje Pot na Roglo nimaš kaj a ne...

V Mapsourcu si nastaviš edit/preferences/routing ... enako je priporočljivo da si nastaviš to tudi v telefonu ali napravi, sicer se bo izogibal...

Priklopi mobitel na PCja in v Mapsourcu klikni send to device (ruto itak), nakar to ruto lahko vidiš v telefonu in te bo vodil po njej.
Moraš pa potem v telefonu (mislim da moji podatki al nekaj takega) al uvoz gpx datoteke to pot potem še enkrat naložiti... malo se razglej tam po menijih...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V Mapsourcu nimam routing možnosti. Imam 6.13.5 verzijo, če ima to kaj upliva. Bom že nekak:)

Na telefonu pa tut nisem našel funkcije, da bi lahko uvozil gpx al pa kej. Bom se še mal igral.

Hvala si že full pomagal!!

I

Izbrisan uporabnik #488

Kak nimaš routing možnosti
smile-1.gif
Pomeni da nimaš rutabilne karte nameščene.
Daj gor Adriaroute, je zelo solidna tudi za takšne izlete, jaz sem ruto naredil v Adriaroute.

V Garmin XT pa greš, orodja/uredi moji podatki/ potem pa imaš doli opcijo upravljaj (ni ikona) / in tam prideš v meni uvozi gpx...

Drugače pa vsak Mapsource ima routing možnosti, važno je da jih ima tudi karta.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
AdriaTOPO 2.1 imam karte. Vrjetno je tukaj problem rutabilnosti.

Hehe pa si res pravi maček za gps. Sem našel import gpx, samo mi je potem v mojih položajih prikazalo samo kot 2 cilja (rogla in vitanje). Nisem dobil cele izrisane sledi. Možno, da sem kaj spregledal, ker se mi je že malo spalo, pa telefon me je jezil, ker je u iber počasen in zmrzuje:/ Bo treba namesnko napravico kupit;)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Po tej cesti (začetek Cesta na Roglo v Vitanju) sem se kako leto nazaj peljal z avtomobilom na Roglo. Pretežno je dober makadam. Po mojem je za peš dostop še kaka planinska pot, ki je bolj zanimiva za hodit. Ne vem pa, če iz Vitanja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo, pa maš podatek iz prve roke.

Fusion: namesti si Adriaroute, potem pa pošlji iz Mapsourca ruto in točke na telefon pa bo.
Ruto pa potem spet najdeš med "mojimi podatki" med potmi ...

Boš ga moral malo bolj v rok vzet
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
thnx za vse!

izlet je potem odpadel, ker ko smo prišli v Vitanje se je full uscalo. Smo neki časa tam stal pa gledal v nebo, pa ni blo videt nič obetavno. Potem smo šli z avti na Roglo, pa je šele proti vrhu se začel kazat sonček, je pa bilo tudi tik po dežju.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
www.geopedia.si
-> Pohodništvo (leva kolona) -> Topo (desno zgoraj)
poiščeš Vitanje in lejga, 10,5 km dolga planinska pot direkt z Vitanj na Roglo.

Ni treba zmeraj z garmini in googleearthi komplicirat.