Pendlerpauschale!!

NVIDIA

Zelenc'
25. feb 2013
28
0
1
Pozdravljeni! Imam eno vprašanje ter hkrati prošnjo.

Lansko leto 2012 sem začel delati v Avstriji,in kar se tiče povračilo potnih stroškov (pendlerpauschale) sem se o tem pozanimal,šel sem na FINANZAMT Leibnitz ter tam sem dvignil uporabniško ime ter geslo za internetno stran FINAZONLINE.AT ,da bi to zadevo rešil kar preko spleta!
Pri tem pa se mi je pojavil problem,da tega nevem..Par mesecev že neprestano gledam vsepovsod po spletu,da bi kaj o tem našel,kako to stvar rešiti,pa ne najdem nikjer..
Vem da nas ni malo ki se vozimo delat v Avstrijo,in tudi ta pendlerpauschale koristimo,(preko spleta-FINANZAMT.AT) vas lepo prosim če bi mi kdo povedal postopek kak to rešiti?

Vnaprej se zahvalujem za odgovore. Lp

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Kaksen postopek te zanima? Kako vloziti pendlerpauschale online? Ali kateri znesek moras vpisati v tisto polje? Al kaj drugega?

NVIDIA

Zelenc'
25. feb 2013
28
0
1
Zdravo..hvala da si se odzval na vprašanje..

Zanima me celotni postopek vloge pendlerpauschala preko interneta..npr. ko se registriraš v FINANZONLINE.AT kam sploh greš,kaj klikniti? postopek..
Hvala za odgovore

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Aha...step by step navodila zelis. Jaz sicer mam finanzamt online, grem pa vedno kr vlozit direkt na davcno. Tam se lahko povprasam kaksne zadeve in se prepricam,da sem vse ok izpolnil, ker ti referent se pregleda vlogo in pomaga pri izponjevanju ce slucajno rabis.

NVIDIA

Zelenc'
25. feb 2013
28
0
1
A ok..ja po eni strani ni slabo da to tam izpolniš,mi je pa en povedal,da če tam izpolnjuješ moraš imeti nekakšno potrdilo iz slovenije zato pa on najraje izpolni preko spleta (samo da on tega tudi neve pa mo to nekgo drug rešuje)..tak da če slučajno kdo to reši preko spleta bi bil zelo vesel če mi kdo pove postopek tega reševanja.. hvala

freserovski

Zelenc'
12. sep 2007
26
0
1
Zdravo, obujam sicer staro temo... Zanima me, kako si potem to rešil, online ali direkt na davčni izpostavi? Oz. kako to rešujete drugi? So še kakšne druge olajšave, ki se lahko uveljavljajo v Avstriji?