Peka rib

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Definitivno do gorgonzoline omake gre use, tm se pa stvar neha. CBB that's the point
Mislim da gorgonzolina omaka gre na šampinjone, zato ker nimajo okusa.

Gorgonzola je nažalost preveč aromatična, spolh pa za na grdobino, ki je nežnejša od od najnežnjejšešešše 16 let stare češplice
smile-1.gif

(legal, maybe)

Grdobina, je lepotica med ribami, glava v župo, se ji noben ne more upret, repk pa kot si želite.
Moja največja je imela preveč kil za pošten piknik.

lp D
 

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Presneto lepotica. Izgleda kot da bi zbežala kot eden stranproduktov Osmega potnika. Še tašča izgleda boljše.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Mogoče tvoja
smile-1.gif


Uh, grdobina je vesolček, dobr k hudič.
Največja, ki sem jo pobral je mela poštene kile tam 8 letnega normalno razvitega otroka
Uporabiš jo lahko namesto vespe-skuterja za pod vodo.

Stvar je lepa, sploh ko je živa, še bolj kot lepa pa pol ko jo kuhaš.

lp D
 

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Čaki, koliko je to? 40 kil? Kako dolga pa je bila ta zverina? Rep je pa verjetno tudi bil dovolj velik za nahranit 10 ljudi?
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
25 jih je mela, cela nespucana. Jedl nas je dost, pa še za trikrat jo je blo za u frižider utaknt.
smile-1.gif

Brez heca, največja, ki sem jovidel je bila pa u Splitu imela je pomoje čez 40 kil.

Moja je bla poštena, nažalost jih je pa zmeraj manj. 10 ali pa 15 let nazaj, takle čas, ko se drstijo pridejo v dost nizko vodo, se jih da v obleki nabirat kot gobe. Na Cresu smo mel učasih dva zaliva v katerih smo to delal. Dandanašnji pa je bolj žalost. Dobiš še kakšno ampak ne več toliko.

lp D
 

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Zato ne kupujem rib
smile-1.gif


Jih grem sam ulovit, tisto uro ali dve si lahko vzameš čas, da si kasneje privoščiš tudi res svežo ribo.
Je kar nekaj bajarjev - ribogojnic kjer si lahko postrv vjameš sam, pa čepav ni "divjak" je še zmeraj čisto sveža.




lp D
Huh..., tukaj sem pa občutljiv. Vzgojena postrv, čeprav sveža, je pitana s kemijo -beri kostna moka itd., take ribe ne povoham. Meso je kot žaganje v primerjavi z divjakom, da ne rečem umetno. Isto je z morskimi ribami, sem že krmil orade na vzgajališču in vem s čim se jih pita - od takrat se jih izogibam.
Prav ta primerjava gojene ribe z divjakom me je spodbudila k pisanju.
Sam obožujem prave Jadranske osliče ujete ponoči v mrežo lokalnega ribiča, zjutraj jih očistim v morju,potem pa v skledo in v olivno olje .Za kosilo pa na gradele z njimi.
primerjave s fileji sploh ni ker je riba sočna ,okusna.
 

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Svašta. Ne predstavljam si, da bi z roko ujel in izvlekel kakšno 20 kilsko grdobino ker bi mi itak 100x pobegnila. Poleg tega bi me rahlo iritiral njen gigantski gobec in zobje
smile-1.gif
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Primeš jo k palačinko, za odpirat nima nobene moči, je pa hitra. Vn jo peleš k vespo, ona ruka ti usmirjaš.

Brez zajebancije, tko to je.

smile-1.gif


lp D
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ne rib načeloma nisem streljal, razen kot mulc.
Raje jih lovim na trnek. Je pa hec, če je ta prava žival, pol je malo več dela.
Glede rošpa-grdobine pa edino en nasvet, ko jo zagrabiš ne spustiš dokler jo ne vržeš na suho.
Imam kolega, ki se mu je zasmilila, pa jo je malo pobožal, pa sta bili v trenutku rokici zaparkirani tako obe dlani in še malo naprej v gobčku, pol se mu pa ni več smilila, je končala na krompirju.
smile-1.gif


lp D
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ja nič hudega, če si u gvantu ne pride prov velik skozi, ampak packa ne zna spustit. Jo pač vn prneseš z fiksiranimi rokami

lp D