Nekoč davno tega je v deželi na sončni strani alp bil poizkus z gojitvijo lososa, bil je uspešen ampak, barva ni bila ta prava. ribe so bile vrhunske kakovosti, kar se tiče mesa, vendar ni bilo lepe srebrne barve, bile so črne, temno sive...
Kar se tiče lososa, kupim ga, ponavadi samo če nas je več . grem v ribarnico, če se potrudiš in lepo žival ko ti jo izroči prodajalec, povohaš in če DIŠI po ribi, je v 99% vse ok. Riba, sploh nekatere morske, smrdijo po 10 minutah ko so vzete iz vode. Pač odvisno od njihove "diete"
Priporočam, vsem da če lovite ribe, ribo očistite takoj ko je/so ujeta/e. Losos, če imaš srečo, je mnogo bolj svež kot ribe, ki jih dobimo iz našega morja. Definitivno, pa ribiči in prodajalci uporabjajo marsikatere trike, da se ribo ohrani svežo
Lovite jih toliko kot jih nameravate pojesti, oziroma kolikor je jedcev.
Killa ne drži me za vsako besedo. Govora je bilo o ribah ki se jih da ujeti pri nas, drugače pa losos , je bil omenjen in vendar si ga malo spulil iz konteksta.
lp D