Pede. - homosexualc

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.072
113
pri taščici
Ker te besede se niso obstajale ob zadnji izdaji slovarja prepovedanih besed. Naslednja izdaja tega slovarja v verziji 25.6.12 se predvideva za leto 2016. Ne vemo pa če ga bo tudi tokrat pripravljal g Toporišič.
mijav

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zakaj je beseda PEDE. cenzurirana? Zakaj potem ni cenzurirano tudi katoliban, klerojanševik..?

Pede. je drugo ime za homoseksualca, razume se kot žaljivka.

Katoliban pa je naziv za katoliškega skrajneža, ki pa drugega naziva nima. Katolik npr. ni ista zadeva.
http://razvezanijezik.org/?page=katoliban

Enako klerojanševik, drugega naziva ni.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
A je potem p.eder vs. homoseksualec isto kot cigan vs. rom?
Ni enako. Cigan je cigan že od vedno. Za slabšalni pomen te besede so si krivi sami.
[cenzura] je že v osnovi žaljivka.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pazi, da ne (bodo) tvoji otroci.
evil.gif

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.085
503
113
tam ko se terc po tori rola
Preden steče debata v prepiranje... poglejte malo v SSKJ. [cenzura] je slovenska beseda in pomeni istospolno usmerjenega moškega, ritopika. Omenjen je tudi cigan. Da je beseda dobila slabšalni prizvok, so si pa cigani sami krivi. Pedri... meni se ne zbi žaljivka, če komu rečeš [cenzura]. Če pa mu rečeš gej, to pa je slabšalnica. Označevala naj bi moškega, istospolno usmerjenega, ki se pedersko obnaša. Buzaranta.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.068
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
Glej, meni je prav žal, da si ministriral župniku kateri je bil pokvarjen, sam ne poznam nikogar da bi bil pedofil, pa poznam kar nekaj duhovnikov!

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.068
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Preden steče debata v prepiranje... poglejte malo v SSKJ. [cenzura] je slovenska beseda in pomeni istospolno usmerjenega moškega, ritopika. Omenjen je tudi cigan. Da je beseda dobila slabšalni prizvok, so si pa cigani sami krivi. Pedri... meni se ne zbi žaljivka, če komu rečeš [cenzura]. Če pa mu rečeš gej, to pa je slabšalnica. Označevala naj bi moškega, istospolno usmerjenega, ki se pedersko obnaša. Buzaranta.

In zakaj je potem ta beseda cenzurirana?