Pecivo, da porabim vrečo piškotov?

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Zdravo!

V kleti imam še od praznovanja novega leta 2 kg zaprtih piškotov, ki jih ni noben jedel, no nekako smo se pomučili z eno vrečko, ampak ostalo pa žal ni šlo. Piškoti so navadni ampak niso sladki, nekako neužitni glede na to, da so piškoti
frown-1.gif

Kakšen recept za kakršno koli pecivo mi torej lahko predlagate, da se uporabi vsaj del teh navadnih piškotov? Piškote se zmelje; se iz tega potem da narediti kakšno testo?

Kakršen koli predlog dobrodošel
zmaga.gif

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
O tem sem že razmišljal, ampak je precej pacanja in tega testa se ne porabi prav veliko. Moj namen je potem povabiti par kolegov, vsakemu odrezati en velik kos tega peciva, da se to potem poje, ne pa da se jaz bašem s kroglicami potem še 14 dni
grin1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
To sem tud jst hotla predlagat. Možnosti za torte je malo morje.
Npr:
kekse zmeljemo in dodamo raztopljeno maslo. Vse skupaj potlačimo na peki papir v velikem modelu za torte. Vse skupaj za kakšno uro postavimo v hladilnik, da se zmes strdi.
Jogurte, sladkor, vanilijev sladkor z okusom limone ter limonin sok zmešamo z električnim mešalnikom ter dodamo dve želatini, tako kot piše na vrečki. Na koncu dodamo stepeno sladko smetano. Vse skupaj vlijemo v model za torte na predhodnje pripravljeno zmes in za nekaj ur postavimo v hladilnik. Ko se vse skupaj dovolj dobro strdi, na vrh damo sadje, ki je spustilo sok (če je bilo iz skrinje in je tudi sladkano, če ne, ga sladkamo po okusu). V 1,5 dl soka zmešamo drugo želatino (pripravimo po receptu)in prelijemo po sadju. Vse skupaj še za nekaj ur postavimo v hladilnik.

Tale je ful dobra za poleti ... mal prirediš zadevo, tako da daš vsega mal več pa boš ponucal piškote.
Sicer jih pa lahko neseš tud v center za brezdomce, zihr ne bojo stran metal.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Zmelješ kekse (da dobiš kao testo), dodaš kakšno jajce in malo mleka, da se lepše drži, na vrh nadevaš skuto (v katero zmešaš kakšno sadje, vaniljev puding, jajce) , preliješ s sladko smetano in daš pečt
smile-1.gif