Pečica in kuhalna plošča - drugič

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Tole temo sem že pregledal in ostajata dve dilemi.
1.) Vsekakor bo plošča indukcijska. Dilema je le ali res vzeti kar vse 4 indukcijske ali morda vseeno naj ostaneta dve navadni? Torej, od tistih, ki imate kombinirano, ali navadne sploh kaj uporabljate?
2.) Pečico se potrebuje enkrat na 14 dni, pa še to le za kakšen krompirček popečt. Ker bo šla kuhalna plošča (poleg pomivalca že
tongue-1.gif
). Izvlečna vodila so nujna, ventilator isto, ostalo je bolj opcijsko. 5 let garancije isto obvezno.
 

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Spet jest
grin1.gif

Danes se že cel dan ukvarjam s temi stvarmi pa imam ravno odprto
smile-1.gif


1. Midva imava 2+2 pa uporabljava navadno samo če rabiva več kot 2 plošči
smile-1.gif

2. Tale - nimaš kaj falit ima vse kar rabiš, pa še cena ni pretirana.

Ajd
 

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Koliko se pa splača pečica s pirolizo, glede na to, sploh če je to tvoja prva pečica...in je ne boš tolk kmalu menjal...ker mi je res ogabno videt pečico, na katero se nabere (beri: zažre) maščoba in se je ne da spucat....če hočeš imet pa lepo, moraš bit pa kar dosleden pri čiščenju...vsi pa vemo, da se nam ne da glih veeedno
redface-1.gif
 

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Če že imaš posodo in ni primerna za indukcijo, potem 2+2.
Če boš kupoval vso novo posodo, potem raje vse 4 indukcijo...
Ko sem se sam zanimal za indukcijo sem večinoma dobil odgovor od tistih ki imajo 2+2, da navadne sploh ne uporabljajo, oziroma jo uporabljajo zelo zelo redko...
 

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Če dosti pečeš se mogoče, ampak res redko splača.
Jaz je ne bi imel nikoli. Prvič je čisto predraga, potem se moraš odpovedati vodilom pa še s tisti pirolizo je kljub temu delo. In če jo boš zalaufala 3x na leto bo veliko.

lp
 

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Danes maš pa res opravka s temi aparati...
wink-1.gif


pečica, ki jo predlagaš, je bila tudi v mojem ožjem izboru. Ko pa sem jo videl in prijel une majhne gumbke, me je kar malo minilo... Lufta majo tolk, da ne veš a ti bojo ostali v roki al pa mogoče prvič res ne... Filing imaš tak, da se bojiš na gumb postrani pritisniti, da ga slučajno ne bi preobremenil... zato sedaj gledam pečice brez knofow
 

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Moram reči, da me je tvoje mnenje o tej pečici presenetilo, saj meni edino tale, ki ima mehansko upravljanje izgleda kompaktno. Tiste, ki so cenejše kot npr tale , so tudi meni izgledale zelo žalostno. Bo treba še malo preverit še kakšno.
Ima mogoče kdo takšno doma? Mnenje?

ps: tebi sem itak predlagal Elektronsko upravljanje
smile-1.gif
 

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
mene je tudi ta res najprej prepričala. Imaš 2 večja osnovna vrtljiva gumba, s katerima verjetno prej nastaviš temp in način pečenja, kot pri digitalni... ampak majhni gumbi... tisti peceljčki... pod kritiko...
Mogoče pa sem samo jaz preobčutljiv... vsekakor probajte te gumbke malo požokat, preden kupite pečico..
LP
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.274
1.906
113
ob dejstvu da nimaš doma še nobene posode, potem je nakup 4 x indukcije (verjetno) bolj smiselen kot 2 +2 kombinacijo.

V kolikor imaš posode doma že kar nekaj (in je nimaš namen menjat v kratkem) bobolje iz varnostnih razlogov vzeti kombinacijo 2 + 2, ker đabe indukcija če ne bo 'delalo'. Jepa verjetno z vidika varænosti indukcija bolješ, ker le greje točno na mestu kjer je lonec.
 

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
ob dejstvu da nimaš doma še nobene posode, potem je nakup 4 x indukcije (verjetno) bolj smiselen kot 2 +2 kombinacijo.

V kolikor imaš posode doma že kar nekaj (in je nimaš namen menjat v kratkem) bobolje iz varnostnih razlogov vzeti kombinacijo 2 + 2, ker đabe indukcija če ne bo 'delalo'. Jepa verjetno z vidika varænosti indukcija bolješ, ker le greje točno na mestu kjer je lonec.

Imamo tole kombinacijo 2+2 posoda že od prej. 90% je deluje na indukciji. Hi-light grel pa še od nakupa plošče nismo vklopili. So namreč prepočasna da bi bila uporabna. Indukcijska plošča segreva samo posodo in ne kuhališča pod njo!
Takorekoč toplota izhaja iz lonca in ogreva ploščo.
 

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
KSZ

Hvala vsem za mnenja. Malce sva povprašala tudi okrog znance, ki že imajo indukcijo in mnenje je bilo 100% naslednje: tisti, ki so vzeli kombinirano, ne uporabljajo ali pa le izjemoma uporabljajo navadne plošče. Tudi, če so že imli prej posodo.
Sicer je pa tudi preizkus z magnetom na obstoječi posodi pokazal, da naj bi večina posode kar delovala.
cheer.gif


Tako da je padla odločitev za 4x indukcijo in ker bo verjetno prava, pride itak zraven še set posode (za vsak slučaj). Sicer sva bila pa dosedaj zelo zadovoljna z navadno steklokeramično ploščo.

Pečico še izbirava in sicer (zaenkrat) med B9010E . Ta zadnja je trenutno celo v akciji in je cenejša kot B9005E). Bova še videla kakšna bo na koncu razlika v ceni. Malce pa še morava pogledati tudi za ostalimi proizvajalci.

Zanima pa me še naslednje: kakšen priključek imajo te pečice in kuhalne plošče? Imajo že priključek na koncu in enostavno vštekaš v vtikač, ali imajo brez priključka in direkt zvežeš? Je potrebna kakšna posebna napeljava? Itak imam že vse te vtičnice vsako na svojem fit stikalu, vendar da vnaprej že pripravim vtikač.
 
Nazadnje urejeno:

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
pečico priključiš normalno v vtikač, indukcijsko je pa meni štromar zvezal.
 

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
glede 2 ne vem, glede 1 pa ti vsekakor priporočam kombinacijo 2+2 ali 3+1. če obstaja. če drugega ne, boš nad "klasično" ploščo lahko segrel kako keramično posodo ali krožnike, da boš gostom postregel tople jedi, ki se v posodi ne bodo takoj ohladile...

poleg tega je še vedno en kup teflonskih in ostalih posod (pri nas doma za peko palačink in jajc) ki sicer kao so za na indukcijo, toda toploto žal bolje prijemlejo s klasičnih sevalnih plošč...

sicer pa na 100 kuhanj le cca 5x uporabimo več kot dve plošči...

l.p.
 

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
KSZ

Zanima me še glede vgradnih pečic: pri trenutni samostoječi pečici se iz pečice veselo izloča para.
Kam gre para pri vgradni pečici oz. kako je to rešeno? Da ne bo vse skupaj pregnilo
wink-1.gif
.
 

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ

Zanima me še glede vgradnih pečic: pri trenutni samostoječi pečici se iz pečice veselo izloča para.
Kam gre para pri vgradni pečici oz. kako je to rešeno? Da ne bo vse skupaj pregnilo
wink-1.gif
.
Samo malce ponavljam in se priporočam za odgovor, če slučajno kdo ve...
 

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Po lastnih izkušnjah, je stari gorenjev štedilnik imel tako rešena vrata, da je bil narejen odvod pare pa levi strani tiste ročke za odpiranje pečice. Nova elektrolux pečica, pa nima nobenega odvoda pare, pa še takšno orenk tesnilo, tako da je potem potrebno občasno celo odpreti pečico, da gre para ven (drugače bi se stvari notri bolj kot pekle dušile). Sploh se pozna pri kakšnih jabolčnih zavitkih itd., ki so bili prej hrustljavo zapečeni, zdaj pa se občasno zgodi, da zgledajo bolj kot ne kuhani in mehki. Ob res izdatni količini pare pa se je tudi že zgodilo, da je para prišla ven nekje med vrata očitno in se je potem naredila lužica pred pečico.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.274
1.906
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ

Zanima me še glede vgradnih pečic: pri trenutni samostoječi pečici se iz pečice veselo izloča para.
Kam gre para pri vgradni pečici oz. kako je to rešeno?

kam se pa pri samostoječi izloča para? Preko vrata. Isto bo/je pri vgradnji pečici

tako da s tega stališča ni nikakršnih problemov!