Peč na petrolej

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Dva dni nazaj sem kupil peč na petrolej, staro cca. 5 let, malo rabljeno! Na preizkusu je super delala, potem prvi dan doma tudi, sedaj pa je crknila! Mi lahko kdo svetuje, zakaj ne dela, če se ja kaj zamašilo oz. kakšno gorivo se lahko uporablja? Ali je dober petrolej za zibro? Ali pa če kdo pozna kakšnega serviserja? V glavnem, če kdo ve kaj pametnega ,naj pove!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
gorivo je od Zibra.

težko rečt zakaj ne dela..a si jokaj šejkal (peč) od takrat...a ima el. vžig...pa je zgolj moč baterijam pošla?

ker tukaj kake znanosti niti ni.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
gorivo je od Zibra.

težko rečt zakaj ne dela..a si jokaj šejkal (peč) od takrat...a ima el. vžig...pa je zgolj moč baterijam pošla?

ker tukaj kake znanosti niti ni.
Kupil sem svetilni petrolej, mogoče slabše gori ali pa ni dober? Šejkal pa sem ga, ko sem ga peljal domov! Misliš, da je kakšna smet prišla not in se je cev zamašila? Glede vžiga pa ima el. vžig, ampak ne dela, ga prižigam z vžigalico, tako da ta vzrok odpade.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

za pec se uporablja GORILNI... na petrolu ga lahko kupis... 20l kanistre imajo...

imajo tudi 10L kanistre...
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
verjetno bo res vzrok v samem gorivu.

poskusi kupit petrolej za zibro kamine, ter nalij noter. Če b spt OK je bilo to to (samo pričakuj da b na začetkumalo 'kihal'..potem pa poskusi delat mešanice - recimo 70 % zibro ter 30 % svetilnega, da nebo{ metal zadeve stran (ker poceni verjetno ni).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.781
6.768
113
pri taščici
ko si že ravno omenil.
A se še dobi ta petrolej "brez trošarine" kot pred leti. KO sem zadnjič klical v zalog mi je omenjala ceno okorg evra. potem je vseeeno če vlivam bencin?!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ne vem, jaz sem ga lani kupil na Petrolu in vem samo da je bil drag ko [censored].

Včasih, ko sem ga tankal v avto med nafto da ni zmrznila in so ga točili tako kot druga goriva je bil smešno poceni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.781
6.768
113
pri taščici
Seveda je bil poceni, ker ni bilo trošarine. Mislim da je bil cenejši kot kurilc ali pa je imel vsaj približno njegovo ceno

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Še vedno ne dela dobro! Nalil sem noter Zibro plu, zagori, ko pa pokriješ, ponavadi ugasne! Redko kdaj rata, da zažari in začne greti?

sicer ne poznam in ne vem kaj topomeni da ko ga 'pokriješ'...a vseeno - pusti zadevo da se pošteno nagori...kake pol ure (in porabi vso mešanico, ki sij o prej imel noter)...ker zadeva bo normalno začela delati šele čez določen čas...torej pusti 'odprto' (karkoli že pač je)

si dobil zraven kaka navodila?

možno da kaj narobe delaš - ne narediš....ker če ugasne ko 'pokriješ' bi de dalo sklepati da ne dobi zraka.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Še vedno ne dela dobro! Nalil sem noter Zibro plu, zagori, ko pa pokriješ, ponavadi ugasne! Redko kdaj rata, da zažari in začne greti?

sicer ne poznam in ne vem kaj topomeni da ko ga 'pokriješ'...a vseeno - pusti zadevo da se pošteno nagori...kake pol ure (in porabi vso mešanico, ki sij o prej imel noter)...ker zadeva bo normalno začela delati šele čez določen čas...torej pusti 'odprto' (karkoli že pač je)

si dobil zraven kaka navodila?

možno da kaj narobe delaš - ne narediš....ker če ugasne ko 'pokriješ' bi de dalo sklepati da ne dobi zraka.
Ni bilo druge, kot da sem peljal na servis! Napaka je bila pač le, da je bil stenj že za v smeti! Lepo mi ga bodo zamenjalo, plačal bom cca. 40 ojrov in potem se bom grel...upam!!!
cheer.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
U, 40EUR za stenj? To je pa dosti. Jaz sem nekoč kupil stenj v vrvarni, mislim, da na Trubarjevi v LJ.

lp