peč na drva

netko

Guru
25. jul 2007
6.958
2.256
113
katero peč na drva priporočate price performance se išče zmogljivosti 35-40kw

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
443
83
Si čist na začetku iskanja ali si že seznanjen s ponudbo in tipi kotlov? Kaj je price performance na rok 7 -15 let je težko odgovorit. Ali je bolje dat nekaj več za kotel/opremo in regulacijo ali kako klaftro več drv pripravit in spravit do kotla, če imaš iz svojega gozda?? Jaz sem se za prvo odločil.

izračun

Odločil se za varianto iz spodnjega linka 25KW +1500l toplotni zalogovniki. Mi pa še montirajo. tako da iz lastnih izkušenj ne morem še nič povedat.
WVterm TR

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
443
83
Nimam papirja pri roki zato pribljižno iz glave. Sam kotel je cca. 4200, senzorji in še nekaj zadev zraven še dobrega tisočaka. Zalogovnika toplote nekaj čez 1000 vsak. Zaradi višine prostora pa smo morali vzet 2 zalogovnika. Zmontirano bo cca. 9600€.

unkn0wn

Pripravnik
26. sep 2007
44
0
6
Zdravo

Za gospo iz okolice Ljubljane, ki ima dva majhna otroka, ter živi z možem ki ji še zdaleč ni v pomoč (alkoholik) iščemo štedilnik za ogrevanje. Potrebuje štedilnik na drva - trda goriva. Vse kar je potrebno, je da štedilnik deluje.

Če ga ima kdo, ali pa poznate koga ki bi ga bil pripravljen odstopiti prosim pokličite na 041 767 009 ali pa objavite tukaj svojo številko da vas lahko pokličemo.

HVALA!!!

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Ravno nam je crknila peč, TAM STADLERca, peč na drva z vgrajenim bojlerjem. Vrjetno bo treba kupiti novo, pa me zanima kaj mi sedaj priporočate, rabim pa 25kW. Novo podobno ali z ločenim kotlom. Kaj bi naredili vi ALTER strokovnjaki? Kje bi kupili?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
443
83
zaenkrat smo v popolnosti zadovoljni z izborom, ki sem ga omenil zgoraj...

glej nekam v to smer

vsa filozofija kurjenja v tem vremenu vzame 3 minute dnevno... ob tem da so seveda drva ob peči

je enostavneje papir pod oglje podtaknik kdaj več kot loviti žerjavico

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Na hitro boš težko kaj "pametnega" dobil.

Sem imel lani isti problem.

Plus da je dobro, če kakega majstra poznaš.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
443
83
Bolje se kak teden dlje z električnimi pečkami grez kot pa nekaj le zato kar je na zalogi vzet.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Lahko malce bolj natančno napišeš katero peč ste vzelo, kakšna zalogovnika, kakšni linki do stvari?

Tnx, Tuši

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
443
83
Link imaš par postov više. Model peči TR 25. Zalogovnika imamo 2*750l ker 1500 oz. 2000 litrski ne gre v klet zaradi višine. Bojler za sanitarno vodo je 300 l. V enem zalogovniku je predoprema za priklop kolektorjev, ki jih imam tudi namen postavit na streho v bljižnji prihodnosti. Zalogovnike verjetno čisto vsi sestavljajo po naročilu zaradi tega je dobava mimgrede tedebna li kak dan več tudi če je peč na zalogi,.

jozeplansak86

Zelenc'
30. nov 2009
2
0
1
Pozdravljeni,

roCkY katero vrsto hidravljične vezave pa imate narejeno z dvema zalogovnikoma, verjetno imate seltronovo regulacijo D20 zato me zanima , ker mi doma bomo imeli enako dva zalogovnika pa je možnih več vezav, pa bi rad vedel katera bi bila najboljša ?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Predlagam ti, da vzameš ločeno in kot bojler vzameš toplotno črpalko, ki ni dosti dražja od samega bojlerja. Tako ti izven kurilne sezone ne bo treba kurit za sanitarno vodo, strošek bo pa zanemarljiv.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
443
83
Vezava zalogovnikov je odvisna od namena. Če boš imel še solarno ali kako drugo peč je potrebno zvezat tako, da se enega izključi, da ne more priti do mešanja vode zaradi le delne porabe in polnitve.
Regulacije še nimam. Se še odločam. D20 je vsekakor najbolj verjetna varianta, ki mi je bila ponujena. A le za mešanje vode in regulacijo za bojler ter solarno, ki jo imamo tudi namen namestiti.
Termostati v stanovanju pa mi nekako grejo skozi, ker je preveč omejitev glede na prostor v katerem je termostat. Mislim da so termostatske glave prava rešitev. Glede na namen prostora nekaj navadnih večina pa digitalnih... Črpalke pa vklopljene kadar je topla voda.