pdf. katalog

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Izdelati moram katalog ki bo v pdf. formatu.
Vanj moram ''nametat'' cirka 500 slik, ki so nekako razdeljene v več tematik.
Tematike naj bi se razlikovale po ozadju (barva papirja) in seved po kataloških številkah.
s katerim programom lahko to najbolj u izi naredim. Pa seveda da ne bo izgledalo preveč amatersko
redface-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Če moraš prašat, pol bo zih zgledalo amatersko...
wink-1.gif
hecam se

Na pamet mi seveda najprej pade Adobe InDesign, če ne gre/ga nimaš pa kar v MS Wordu, nato pa "printaš" v pdf...

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Za 500 slik Indesign, pa data merge. Narediš en csv file z imeni slik, kataloškimi številkami, oznako ozadja, v indesingu pa samo template eno stran.
Pa ti potem sam združi nov dokument. Nekako tako kot data merge v wordu, s to razliko, ta tu stvar dela tako, kot mora
smile-1.gif
.
Če se spraviš ročno vstavljat 500 slik in ustreznik številk v dokument... verjemi da boš obupal pred polovico.

lpm

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ja ravno zaradi tistih 500 slik se gre
redface-1.gif

Sem se lotil z pdf editor ampak mi ne gre kot samo po 1 fotko vnašat
rolleyes-1.gif

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Sem ''nabavil'' InDesign
cheer.gif

Za enga povprečneža kar obsežen program. Po nekaj časa igranja sem ke uspel narest pdf. kot sem si ga zamislil.
Ne znam oz. mi ne uspe izvesti le ene stvarce in sicer..........
Fotke mam v desetih mapah po tematikah. Poimenovane po tematikah in oštevilčene. Do tle vse OK.
redface-1.gif

Zanima me kako naj združim da bo iz teh 10 mapc prišel en pdf. doc.
Probal sem iz ene mape pa naprej iz druge dodajat. Na koncu mi je shranilo le zadnjo ki sem jo dodal.
Če bi dal vse fajle v eno mapo se bojim, da bi mi zmetalo vse ''navzkri'' Tako da če bi na zadnjem ostalo polovico lista praznega bi avtomatsko dodalo naslednjo kategorijo; kar pa jaz nočem
rolleyes-1.gif

Torej kje je ''point'' da naredim vsako mapo posebej v enem samem spojenem pdf. dkoumentu?

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Ne zastopim čisto dobro.
Ti si delal data merge, ali navaden dokument?
Kje oz. kam ti je shranilo samo zadnjo?

Drugače imaš pod Insert special characters tudi Break frame, page... če ti kaj pomaga.

lpm

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Narediš lahko pdf za vsako "mapco" posebej, nato pa združi pdfje v enega. Adobe acrobat to obvlada.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ja vrjamem, da ne zastopiš, ker jez ne znam dobro razložit
redface-1.gif

Odprl sem ID in pol sem šel naprej z ikono ''Br'' go to Bridge
Iz levega menija sem izbral mapco, v njej označil vse fotke, zbral lalo naj igledajo in naredil pdf.
Ker nisem zaključil ''shrani'' sem pač mislil, da bodo iz vseh map šle fotke lepo po vrsti.
Ampak ko sem dal shrani se je shranil pdf. s fotkami samo iz zadnje mape.
cry12bpy.gif

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
a...
nisem zastopil, ali si se šel data merge, ali ne. Nisi
smile-1.gif
.
Z bridgem sicer ne delam, moja netravniška verzija ne zna, tako da ne vem točno, kaj si naredil, ampak če ti je rezultat všeč, potem je verjetno res najbolše, da narediš za vsako mapo posebej in jih naknadno združiš v en dokument. Acrobat (brez readerja) to zna.
Data merge je par poglavij naprej, tako da se za enkratno stvar verjetno res ne splača ukvarjat se z njim.

lpm