PCMCIA zvočna

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
Zdravo

Se bo kupilo tole ali ne?

Poštnina je smešna, stvar je v UK, po Nemčiji je 120 eur.
Kaj pravite? Dobra kopija?

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj te veš, mogoče pa je le original. Direktna veza s tovarno, en kontejner gre v evropo, drugega pa po ebayu prodajajo po resnični ceni. Si mogoče našel tudi PCI varianto? Vidim, da vseeno ne bo integrirana dovolj dobra za snemanje, 70 dB SNR ni ravno profesionalno
tongue-1.gif

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zdravo

Se bo kupilo tole ali ne?

Poštnina je smešna, stvar je v UK, po Nemčiji je 120 eur.
Kaj pravite? Dobra kopija?

LP

Sicer piše item location in GB ampak Member info: Since 27-Oct-08 in Hong Kong. To so stare finte da jih ebay ne vrže dol. Paketi od takih vedno pridejo iz Kitajske. In še ena stvar ki sem jo dobil od tam ni bila original, z kakšnimi drajverji pa je vedno zezarija.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz pa ko sem naročil od takih sem dobil robo ful hitro iz UK, pa čeprav je bil prodajalec nek ''Xiang Huling'' iz HK. Ne vem sicer kako to izpeljejo, ampak na tak način potem ni carine če kupiš kaj dražjega.

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
Evo, kartica prišla, kupil sem pa za par eurov, ne vem, če je bilo 20 mogoče....3 tedne je hodilo k nam iz HK.

Zdaj pa imam problem, ker notebook ne prepozna kartice, enako ne prepozna stare PCMCIA Firewire kartice (star notebook jo prepozna), niti ne morem kartice not do konca porinit in gleda ven slaba polovica, enako stara.
Windowsi prepoznajo PCMCIA vhod, tako da to je, ampak ne vem, kako to, da kartici ne gresta not do konca.

jafak ne, zdaj pa rabim še slušalke, pa ne za 100 eur...za doma
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce ne gre do konca, potem poskusas stlaciti Cardbus kartico v starinski ("PCMCIA") slot. Tega ne poceti, ker ne bos dosegel nic koristnega.

Drugic kupi tako kartico, kakrsno tvoj racunalnik podpira (ce ima podporo samo za "PCMCIA", potem kupi tako).

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113

V stari računalnik gresta do konca in ju tudi prepozna, novejši pa ne.
Sklepam, da je na slednjem express card, na starem pa pcmcia.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Slikaj bolj s profila (tisti rob, ki je zdaj na sliki zgoraj), tukaj ne uspem zanesljivo videti kateri sta. Brez dodatne slike bi rekel z 95% gotovostjo, da sta Cardbus.

ExpressCard je pa se nekoliko drugacna stvar in to ni to.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Si preprican, da ne bos spet kupoval nekaj, kar potem ne bo delalo ? Tak adapter (s takim imenom) obstaja, a deluje v obratno stran, kot ti mislis da deluje. V nasprotno stran mislim da ne obstaja.

Fino bi bilo, ce bi razcistili kaj v resnici sploh imas, kako nov je "novi" racunalnik in kako star je "stari", ce je ze skrivnost za katera racunalnika konkretno gre ?

Zakaj sploh rines v tako zvocno ? Razlozi kaj manjka vgrajeni, morda obstaja se kaksna drugacna resitev (sicer bos kupoval zvocno formata ExpressCard).

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
Hotel sem na eno zvočno dat slušalke (za Traktor DJ mixer)

Star rač. je star kakih 5 let (1500 celeron), nov pa eno leto Asus m51tr in zgleda, ima express card
http://www.mimovrste.com/artikel/2750135427/prenosnik-asus-m51tr-ap065-21ghz

na starem nisem imel firewire vhoda, pa sem kupil PCMCIA kartico s tem vhodom. In ta stara kartica, ki je tudi na sliki, je identičnih dimenzij, kot tale nova zvočna kartica zraven nje.

V mlajši rač pa ne gre nobena od njiju do konca not, ampaj vsake skoraj polovica ven gleda. jaz pa nisem toliko računalničarja, da bi to vedel, ker nikoli nisem uporabljal. odprtina je bila, tisto plastiko sem ven vzel in sklepal, da je to to. Po širini pa gresta normalno noter, tudi klik naredi, ko pride do konca.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Novi ima ExpressCard slot, tja notri fizicno ne mores stlaciti stare kartice (ja, luknja je enako siroka do cca. 3/4 globine, to je pa tudi vse). Tisti stari kartici sta 95% Cardbus (ce bi videl sliko od strani, bi ti lahko povedal 100%), ostalih 5% pa starejsi PC card ("PCMCIA"). To nista CardExpress kartici.

Ne razumem zakaj slusalk ne prikljucis na vgrajeno zvocno kartico. Ce mora biti nujno locena od vgrajene (da imas lahko drugacen izvor zvoka za slusalke in kaksno dodatno napravo recimo), ali potem pride v postev taka na USB ? Kitajci jih prodajajo za par evrov na kos s postnino vred, jaz sem kupil eno iz radovednosti in deluje OK.

Ne porivaj teh kartic naprej v novi racunalnik, ker lahko samo kaj polomis.

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113

Evo, v starem rač imam wireless adapter in je res CardBus Adapter, piše gor. In tako je cardbus tudi tale zvočna in nič od tega ne gre v novega. ja šment.
Bom pa poiskal še kako na usb ali pa pravo ExpressCard, tole pa dal na bolho.

Hvala, 5*

EDIT: malo sem se zaj...za 5*, sem dal z alterom
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce ni drugih zahtev, kot da je pac locena zvocna od vgrajene in da predvaja normalno stereo zvok na slusalke, potem kupi tole pa bo mir.

Imajo jih v treh razlicnih barvah, med njimi ni razlike, prodaja jih pa mnozica kitajcev na eBayu, tako da lahko izbiras od katerega bos vzel. Jaz sem kupil tako temno, na drugi strani ima narisano kam se kaj prikljuci. Ce bo krepnila, se za tista slaba 2 evra ne bom sekiral
smile-1.gif

Svetujem pa, da das vmes USB kabel (podaljsek), ker ce zadeva strli iz racunalnika oziroma huba, je nevarnost, da ruknes vanjo in poskodujes konektor.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Tale USB zadevica je totalen šrot; ne zaradi kvalitete same kartice ampak zaradi driverjev. Inštalira se nek USB Audio driver, ki sicer dela v redu, a glasnosti ne moreš spreminjati, vedno je enako. Imam sicer Win7.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz imam WinXP. Glasnost se da spreminjati tako preko "Speaker" panela (tista ikona desno spodaj, ki izgleda kot siv zvocnik in se imenuje Volume, ko odpres okno se pa imenuje Speaker) kot tudi direktno v programu, v katerem predvajam glasbo (Winamp). Cisto v nicemer ni drugace, kot pri vgrajeni zvocni kartici. Gonilnik, ki ga uporabljam, je ze prisel z Windowsi, jaz nisem namescal nicesar dodatno.

Za Win7 ne bi vedel kako deluje, sumim pa, da bi moralo delovati identicno, torej da ti pocnes nekaj narobe.