PCI mrežna + coax

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo,
zanima me, če mi lahko kdo pove, če je v zadnjem času kje videl da še prodajajo mrežne kartice s priključkom za koaksialni kabel (stari način za mreže). Ker v primeru da mi ne uspe uspostavit wirelessa, je to moja zadnja šansa, da pač nastavim stvari na "stari" sistem, ampak mi zmanjka ena kartica
frown-1.gif
. (imam potegnjen koaks kabel, ni varjante da bi vlekel utp).

Hvala za pomoč,

Lp
Peter

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Novo ne vem, če boš dobil, mogoče kakšno rabljeno.

Kaj pa če na potegnjen coax kabel na enem koncu pritrdiš utp (brez konektorja) in coax na drugi strani potegneš ven? Debelina je tam-tam, tako da ne bi smel imet težav. Za konektorje nataknit pa si sposodi klešče ali pa časti pivo nekomu, ki jih ima in ti da gor tista dva konektorja.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Hm, električna napeljava je stara in vprašanje kako je s povezavami. Ne bi reskiral...

Ravno zaradi stanja kablov v stenah si ne upam potegnit ven koaksa in dat notr utp-ja, ker je vse staro in vprašanje kaj vse bi potegnil s sabo
rolleyes-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
nop... žal. (takih na isa imam tudi sam še kar nekaj doma, pa nimam kam z njimi) Jah, novejši pc, predpotopna mreža
grin1.gif

Sicer pa, bom verjetno naročil kar preko ebaya če jo bom nujno rabil, ker to je res, v skraaajni sili. Še vedno upam da mi uspe postavit wifi, samo win98 se kar uspešno upirajo
tongue-1.gif