PC se ne zažene s prižganim tiskalnikom

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Imam neko čudno situacijo, ko mi PC zmrzne kmalu po vklopu, ko še preverja sistem.
To se mi zgodi samo, če imam prej prižgan tiskalnik HP photosmart C5280. V primeru ugasnjenega tiskalnika se mi PC zažene normalno.
USB kabel sem že priklopil na drug vtič, pa je isto, experimentiral sem z driverji, pa tudi ne pomaga.
Ko tiskalnik prižgem kasneje, mi vse dela normalno.
Kakšna ideja?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hmmm, mogoče imaš v biosu naštimano, da če imaš kaj v USB-ju, da ti vrže error ali pač se ne zažene. Probaj dati kak ključek noter v tisti usb, kjer je sedaj tiskalnik, pa probaj, če ti isto naredi. Potem pa še v Biosu poglej nastavitve.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Sem priklopil tudi na drug USB, kjer imam drugače priklopljen še en tiskalnik A3 formata, pa ista težava. S tem drugim tiskalnikom ni takih težav.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
V BIOS-u imaš napačno nastavljeno prioriteto pogonov pri zagonu. Nastavi da ne preverja USB naprav.

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
V BIOS-u imaš napačno nastavljeno prioriteto pogonov pri zagonu. Nastavi da ne preverja USB naprav.

Ja, pa je to v redu?

Dokler imaš OS na disku, je vse ok
cool-1.gif

Če pa boš kdaj zaganjal kak Live OS z USBja ali pa želel inštalirati OS z USBja, boš pa moral spremeniti
cool-1.gif

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Evo! Izklopil sem "Legacy USB Support" in comp se je zagnal.
Hvala vsem za pomoč!