PC in prenosnik povezana z brezžično povezavo

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Doma, ko se prenosnik mirno poveže na router, ni problemov.

PC v službi ima wireless kartico, moj laptop tudi. Imam možnost povezati v "mrežo" ta dva, brez dodatne opreme? Saj bi uporabil kabel, ampak prenosnik je v gibanju po celotni stavbi in to ni mogoče.

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Seveda se da. Ustvari novo omrežje na enem računalniku, daj kljukico pri "Ad-hoc" in je to to. Na drugem potem vidiš to omrežje in se priklopiš brez dodatnih komplikacij, če se prav spomnem. Kako bo pa z dometom, boš pa videl, upam da ni prevelik prostor, po katerem se misliš selit
smile-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
a to je govora o povezavi dveh compom da si delita isti net ali tut to da si lahko delita dokumente? ker to bi rad jz naredil in nevem kako.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Če hočeš še local share naredit, narediš isto kot opisano zgoraj (razen če maš router, potem je ad hoc bv) in samo omogočiš mapi/particiji, da jo šera (desni klik, sharing & security), daš new share, ga poimenuješ, izbereš userje, ki lahko dostopajo (če daš karkoli drugega kot everyone in ima za login uštimano geslo, boš moral pri dostopu vpisat vse) in stisneš okej. Še prej si nastaviš isti workgroup (system properties - computer name) in v view - folder options čisto spodaj izklopiš simple file sharing mode na vsaki kišti.

V kolikor ne vidiš računalnikov v grupi, poskusi v addressbar napisat "\\imeračunalnika" in stisneš enter pa te mora prosit za geslo oz. pokazat vsebino šera.

Če ne gre, gremo po korakih.
wink-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
nekako mi je uspelo naredit to in mi je delal. hvala vseeno

mi pa ni blo jasno kakšno UI in geslo naj bi vpisal tam kjer me je to spraševalo. nimam compa pod geslom niti brat ne.
confused-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Username sigurno mata, ni pa nujno, da mata geslo naštimano. Če ga nimata, vpiši samo username. Če ne gre, probaj z administratorjem.

Recimo ti si za svojo kišto pa se povezuješ na njegovo, on je Jože in ima na logon screen tudi Jože account. Ko te prosi za username, vpiši Jože pa enter. On naredi obratno - ti si Franc, user je tudi Franc, on vpiše Franc pa enter.
wink-1.gif