pavziranje, borza in nemogoče delo preko študentsk

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Zdravo.

Torej, do danes sem bil redno vpisan na fakulteto. Ker nisem uspel naredit vseh pogojnih izpitov, se nisem mogel dalje vpisat v 4. letnik, tako da pavziram. Tukaj pa me zdaj zanima, kake so moje najbolše možnosti, da lahko kljub pavziranju delam preko študentskega.

1. ocija : Da se izpišem iz faksa, in vpišem v maturitetni tečaj na srednjo šolo?!? Se lahko pol normalno naslednje leto vpišem nazaj na fakulteto?

2. opcija Vzporedni faks, poleg so stroški z vpisnino itd.., imam pa status?

3 opcija ????

Torej, kaj je najbolše naret v tem primeru? SE še lahko zdaj oktobra vpišem na srednjo šolo?? Prosim za čim več komentarjev.
Še nekaj. Danes sem se tudi prijavil na borzo v upanju na socialno pomoč, ampak ker nisem vedel da tega več ni, sem bom pač šel odjavit z borze, če bo kaka dobra alternativa za zaslužek s statusom.

Za pametne odgovore talam alte in zvezdice.
smile-1.gif

Hvala

Nazadnje urejeno:

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Kolikor je meni znano, lahko v času pavziranja opravljaš delo preko ŠS, če na ŠS prineseš potrdilo, da nisi prijavljen na Zavodu za zaposlovanje.
Bo pa najbolje sigurno, če pokličeš na ŠS in vprašaš.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org

Ali lahko delam preko študentskega servisa, če pavziram?

6.b člen Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti prinaša spremembe pri opravljanju začasnih in občasnih del za pavzerje. S 1. 1. 2007 se je ukinila možnost opravljanja začasnih in občasnih del prek študentskega servisa za pavzerje. Ta dela lahko opravljajo le: dijaki, ki so že dopolnili 15 let, študenti, udeleženci izobraževanja odraslih, ki so mlajši od 26 let in se izobražujejo po javno veljavnih programih osnovnega, poklicnega, srednjega in strokovnega izobraževanja. Spremembo je sprejel Državni zbor republike Slovenije, dne 14. 7. 2006, objavljena pa je bila tudi v Uradnem listu RS 79/206, dne 27. 7. 2006.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Še nekaj sem pozabil omenit. Nisem še ponavljal na faksu, tak da je mogoče to še najbolša možnost??
Sem se pa enkrat prepisal, samo mislim, da to nima tukaj veze.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Še nekaj sem pozabil omenit. Nisem še ponavljal na faksu, tak da je mogoče to še najbolša možnost??

To je za moje pojme še najboljša možnost.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
To se šteje kot ponavljanje. Ti si lahko samo 2x vpisan redno. To se pravi si na enem faxu, se izpišeš in vpišeš na drugega ali pa si vpisan na enem faxu in tam potem ponavljaš. Tko da s ponavljanjem zgleda ne bo nič.

Če boš delal celo leto se ti splača vpisat na neko višjo strokovno šolo. To sem jaz naredil in se mi je še vedno splačalo, kot pa pavzirat. Samo jest mam službo skozi celo leto.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Čakaj, a ni potem tako, če si lahko samo 2x redno vpisan, da se potem ne more vpisat redno na višjo šolo ali je to kakšna izjema?

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Sicer pa, če se prijaviš na Zavod, po mojem lahko dobiš socialno pomoč, če že ne moreš delat preko študenta. Kolikor vem, na tem področju ni bilo sprememb v tej smeri.

PS. tnx
wink-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Nema više podpore...
cry12bpy.gif

Če pavziraš, pa da se nena dodatno vpišeš na kako drugo šolo zaradi statusa si naje.bal. Prek študenta ne moreš delat, denarne pomoči več ni, reši te lahko edino zavod zz, če ti najde job... Samo delat izpite obrednem delu pa tud ni easy. Lažje je prek študenta delat 1 mesec, pa par tedno pavze za izpite. Vglavnem to je že FuckedUP
uf-1.gif

mikrohard: Mislim, da maš prav. Jaz pa sem najprej bil na uni lj, zdaj pa sem že 3 leta v uni mb.pomojem nebo problem s ponavljanjem.bom zjutraj rufno na faks.

to all
zmaga.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.564
1.090
113
Titograd
Kaka visoka šola probaj, zdaj v naslednjih dneh imajo 3. vpisni rok, visoke šole nimajo veze s univerzami.

Tudi maturitetni tečaj recimo je opcija.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
če se vpišeš na višjo šolo (ne visoko) ti ne gre en reden vpis. so pa letos že vse zasedene. Zaradi statusa se je najbolje vpisati na kakšno Izobraževanje odraslih. Lahko se vpišeš tudi med letom.

lp

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Citat:
1. ocija : Da se izpišem iz faksa, in vpišem v maturitetni tečaj na srednjo šolo?!? Se lahko pol normalno naslednje leto vpišem nazaj na fakulteto?

To je najboljša varjanta. Ampak ne se zaradi tega izpisat iz faksa!!! Si že porabil prepis/ponavljanje. Probaj na srednjih šolah (izobraževanje odraslih KLIK (en primer pač, dražji ampak za zihr), boljše kot m. tečaj).

Citat:

2. opcija Vzporedni faks, poleg so stroški z vpisnino itd.., imam pa status?

Imaš povprečje višje od 8?
grims-1.gif
Višje so pa, kot so že pred mano napisali, vse zasedene!

Pa še en (že n-tič pripopan link): KLIIIIIK

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ceneta Štuparja - tm so blazno prijazni in vpisuješ se lahko skozi vse leto, samo izberi program SAMOIZOBRAŽEVANJE, in prinesi spričevalo od srednje šole, da ti obkljuka izpite.... Je pa tako, da je treba precej plačat - od začetka okoli 300 eurov se mi zdi, in imaš status za pol leta (s tem da ne moreš kupovat bonov, ker imaš status DIJAKA in ne študenta, no ješ lahko vseeno - ti jih pač kupi kdo drug) in potem plačaš okoli 60 eurov še za nadaljnega pol leta... Je pa to precej draga opcija.

Drugače pa v srednje šole vpisujejo tudi zdaj, najdi tako ki ima najnižjo vpisnino...

Drugače pa, tudi če delaš sedaj redno, se lahko potem spet vpišeš redno naprej.