Passat - zažgane luči

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Zdravo!

Na tehničnem pravijo da mi luči premalo svetijo, ker naj bi bile parabole zažgane (luči so na pogled res precej temne). Avto je star 10 let (300k km), vedno sem uporabljal navadne žarnice, pravijo da se to zgodi prej ali slej pri vseh. Sedaj pa me zanima al kupit originalne luči al kakšno čungalunga varianto z ebaya (LED, angel eyes,.....). Kako je s tem? Jih lahko sam zmontiram? Baje homologacije ne rabiš če je oznaka ABE gor? Se take luči bolj rosijo? Žarnice prej crkujejo? Če kaj od tega, potem raje kupim originalne.

Hvala za pomoč in lp.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Če le nimaš dveh levih rok, boš zmontiral sm bp. E oznaka zadošča.

Če je star 10 let, je verjetno tip 3B.

nov žaromet za 42,20€ + poštnina

Lahko si pa za 238€ privoščiš fensi žaromete z LEDicami:

13095.gif

rolleyes-1.gif

ali pa raje ne...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Če le nimaš dveh levih rok, boš zmontiral sm bp. E oznaka zadošča.

Če je star 10 let, je verjetno tip 3B.

nov žaromet za 42,20€ + poštnina

Lahko si pa za 238€ privoščiš fensi žaromete z LEDicami:

13095.gif

rolleyes-1.gif

ali pa raje ne...

te lucke sem sem ze jaz gledal ..... samo avto potem najbrz zgleda kot capacmobil ....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja res so malo smešni ti stari avtomobili s temi lučkami... Sem že vido nekaj A6 4B na cesti s temi lučmi in je res češko, čapacmobil kot si rekel... Na kakem novem A5 ter podobnih lepo paše, vse ostalo pa je kičare
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma ne bi rekel da zgleda s temi lučkami čapacmobil...če je lepo ohranjen, sploiran in opran, pa kake lepe original feltne, izgleda kar okusno.

Če je pa stylan v smislu mrežic iz Merkurja pa ves razjahan, pol pa tele lučke.....no ja, vsakomur svoje. Zdaj jih še ni veliko, potem ko jih bo mel že vsak tretji bo pa že brezveze.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Zdravo!

Na tehničnem pravijo da mi luči premalo svetijo, ker naj bi bile parabole zažgane (luči so na pogled res precej temne). Avto je star 10 let (300k km), vedno sem uporabljal navadne žarnice, pravijo da se to zgodi prej ali slej pri vseh. Sedaj pa me zanima al kupit originalne luči al kakšno čungalunga varianto z ebaya (LED, angel eyes,.....). Kako je s tem? Jih lahko sam zmontiram? Baje homologacije ne rabiš če je oznaka ABE gor? Se take luči bolj rosijo? Žarnice prej crkujejo? Če kaj od tega, potem raje kupim originalne.

Hvala za pomoč in lp.

A imaš take luči, kot so na levi sliki? Če ja, imaš na razpolago dve varijanti:

-poliranje luči, najcenejša varijanta, vendar dolgoročno ni obstojna
- zamenjava z novimi lučmi. Na sliki vidiš, da je razlika med staro in novo luč ogromna.
Da ne govorim o tem, da je vožnja ponoči bistveno bolj varna!

lp
714599-IMGP0746.JPG

Priponke

• 714599-IMGP0746.JPG
    714599-IMGP0746.JPG
    84,1 KB · Ogledi: 257
Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Ja take so kot je tale leva. U bistvu te hardcore lampe kot tiste zgoraj (A5 style) so mi res mal češke, takole na sliki zgledajo še nekako, ko jih pa na avto natakneš je pa pomoje res samo še za na avtosejem v nedeljo dopoldne. Namesto originalnih mogoče klarglass, to bi še šlo. Tole s poliranjem res zgleda super, samo meni se ne da jebat z razdiranjem luči in limanjem nazaj skupaj, ker bom sigurno kaj zajebal. 100€ za par novih pa tut ni nek denar.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sam sem rajši kupil nove in to je to. Odšteješ malo več, pa imaš mir. Pri poliranju ti ša ni treba razdreti luči.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Tudi sam sem imel podoben problem z lučmi, saj so mi pri 10 let stari Bori zelo zbledele in ponoči več niso dale prave svetlobe. Ker imam zavarovane (luči, stekla), sem šel do zavarovalnice, kjer sem vprašal, če mi jih lahko zamenjajo, pa je rekel model da ne, nakar ga vprašam, kaj pa če si jih sam zlomim, pa mi reče, to pa lahko (vendar tega mi ni on povedal
smile-1.gif
), tako da mi ni preostalo drugega kot da jih sam tak poškodujem, da mi zavarovalnica krije nove. Je pa bil hudič poškodovat luči, saj so plastične in jih nikakor ne gre zlomit. Poškodoval sem jih pa tako, da je en držal špic od sekire na luči, drugi pa tolkel s hamrom po sekiri, da je prišel špic od sekire skozi. Je pa bilo potrebno pazit, da nebi poškodoval havbe, saj se je sekira zelo odbijala od plastike če si močno vžgal, tako da sma morala kar ene 20x po malem vžag, da sma naredila luknjo. Poškodoval pa sem obe luči na 1x, cenilcu pa rekel, da mi jih je nekdo poškodoval na parkirišču med vikendom. Torej takšen je postopek, kako prit do original luči na pooblaščenem servisu, kompliciral pa ni noben. Zakaj bi dajal tolko denarja za nachbau, če lahko dobim original nove. Je pa razlika 100 proti 1.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tuki nekaj ne štima: tudi , če imaš zavarovan parking, nimaš pa zavarovanja za vandalizem + stekla, NE BOŠ iztržil nove luči! Uveljavljal bi lahko parking, če bi imel še poškodaovano poleg luči še kaj drugega.....tako pa samo luči....edino če si imel res srečo, pa cenilc sploh ni šel pogledat luči, preden ti je odobril zavarovalnino za luči....
confused-1.gif

Katero zavarovalnico imaš?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Tuki nekaj ne štima: tudi , če imaš zavarovan parking, nimaš pa zavarovanja za vandalizem + stekla, NE BOŠ iztržil nove luči! Uveljavljal bi lahko parking, če bi imel še poškodaovano poleg luči še kaj drugega.....tako pa samo luči....edino če si imel res srečo, pa cenilc sploh ni šel pogledat luči, preden ti je odobril zavarovalnino za luči....
confused-1.gif

Katero zavarovalnico imaš?

Zavarovane imam luči, stekla, divjad in na podlagi tega so mi takoj, brez bilokakšnega kompliciranja zamenjali luči. Za luči oz. stekla ne rabiš imeti zavarovanega vandalizma oz. parkirišča, ker te stvari ti morejo zamenjat vedno, pa ni važno kje se ti zgodi + tega ne rabiš za stekla in luči klicat policije. Cenilec pa veš da je šel pogledat luči, saj jih je poslikal in na njih naredil tisti znak od ZM. Čist simpl.
btw. Ker avto v garažo vedno postavim vzratno, sem 1x po šlampariji malo podrsal sovoznikovo ogledalo in se takoj odpeljal do cenilca, kjer sem pod opis napisal, da mi je nekdo tresno v ogledalo in po 5ih minutah sem se lahko šel naročit k Porscheju za novo ogledalo...

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
DMX katerega leta je blo to? Ker včasih vem da so bile luči pod divjad in stekla, kake dve leti nazaj pa mislim da so bie spremembe in od takrat je potrebno luči zavarovat posebej (Z. Triglav). Zavarovanje za parkirišče pa tudi ne pokriva vandalizma (recimo da s kladvom letim po lučeh).
bonk.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
tole je bilo aprila (mogoče marca) letos
wink-1.gif

imam pa avto zavarovan pri Z. Maribor (Vajza)
vem pa samo to, da jim vedno rečem, naj mi zavarujejo isto kot lani (luči, stekla, divjad)

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Ja se strinjam. Zaenkrat sem rešil tako da sem luči nastavil malo višje in je tokrat pa šlo skozi (beri: drug mehanik). Vozim se tako ali tako samo podnevi, pa še to samo če res drugače ne gre (dež, sneg).
cheer.gif