Passat problemi

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Imam Passata 1.8t tiptronic. Avto je zarad nesposobnega redarstva v kranju stal 3mesce. Problemi pa so sledeči, ko avto prižgem climatronic utripa, nato se umiri, če avto stoji recimo čez noč se mi resetira računalnik, in pa na vsake toliko se mi prižge abs lučka in potem ugasne. kaj vse bi to lahko blo, je crknu računalnik? lahko zamenjam računalnik z starim od katerega koli 1.8t ali more bit zaradi tiptronica poseben?

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Če mene vprašaš, zna biti da gre samo akumulator proti koncu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Kot prvo, avto priklopit na diagnostiko pa pogledat napake. Oz. če si ga že povej kaj sporoči.

Kot drugo, računalnikov (dejansko kontrolerjev) je več, ABS je svoj, klima je svoj, motor ima svojega (in menjalnik svojega). Dokler ne delujejo posamezni sklopi NI kriv "glavni" računalnik.

Če se sedaj pojavljajo napake na ločenih kontrolerjih gre lahko samo za težavo povezave med njimi (vlaga, glodavci, kune) ali pa težave na napajanju (akumultor je ok?!). Glede na to da se težave pojavljajo po tem ko je avto stal 3 mesece je čisto možno da gre za eno od teh opcij. Najprej zamenjaj akumulator in fizično preglej povezave (žice).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Nov preden je avto stal ali nov po tistem ko ti dela težave? V 3h mesecih ti lahko globoka izpraznitev uniči celice, posledično je napetost (pre)nizka in eni kontroleriji (za ABS sem 100% da pod 10.5V ne deluej več oz. javi napako) imajo težave.

To da bencinar kresen v prvo ni nujno znak da je akumulator OK!
grin1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nekaj čisto malega se porablja na akumulatorju tudi takrat, ko avto stoji in je izključen. V takih primerih, da ti avto 3 mesece stoji na miru je pametno odklopit kleme z akumulatorja
wink-1.gif
Isto na motorju itd..

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
sej to vem, sam ce misls da je avto ukraden, ker se policija in redarstvo ne zna zment med sabo, potem to mal tezko naredis ane :D

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Cakej.. pajk ti je odpeljal avto, ti si prijavil kot ukradenega? Avto je bil pa ves ta cas na zelezniski? O, banana republika... Ahahahaha

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
mhm, ker so na polciji rekl da so preverl in da mojga avta niso odpelal :D
serješ. Resno?
hysterical-1.gif
umiram od smeha, ne verjamem

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
lej, vse kar lahko nardim je, da sprožim notranji nadzor na policiji, kar pa za 300 eur ne bom šou delat... nimaš kej, zajebal so, jst sm plaču. zdej pa pejmo naprej...