passat 3bg, avto ne gre v vzvratno prestavo

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
ce avto visi naprej, se ne da pretakniti v vzvratno prestavo. po veckratnem poskusu sicer gre, ampak zadeva je vedno slabsa.

ce je avto na ravnem, je pretikanje v vzvratno bp.

ravno tako se ne zatika nobena druga prestava, samo vzvratna in to samo ce avto visi naprej. prej tega problema ni bilo opaziti, mogoce problem sovpada z nizkimi temperaturami, ker je prisoten cca 1 teden ...

jaz sumim nosilce motorja. ne vem pa, kako je narejen sistem pretikanja pri passatu. predvidevam da gre vse na zajle. ce se motor premakne, predvidevam, da se malenkostno spremeni tudi dolzina zajle?

tony

Guru
23. jul 2007
9.738
1.526
113
Če imaš srečo, je problem samo v vzvodih, ki vodijo od šalhebla do menjalnika (ne pa v menjalniku). Na VWju sem to že videl, ko je razpadla gumijasta puša, ki je povezovala dve "palčki", ki sta bili del tega vzvoda in je avto ostal v 5. prestavi... Pelji pogledat k mehaniku
zmaga.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Če imaš srečo, je problem samo v vzvodih, ki vodijo od šalhebla do menjalnika (ne pa v menjalniku). Na VWju sem to že videl, ko je razpadla gumijasta puša, ki je povezovala dve "palčki", ki sta bili del tega vzvoda in je avto ostal v 5. prestavi... Pelji pogledat k mehaniku
zmaga.gif

ce avto stoji naravnost ali je na klancu z gobcem naprej se salta bp. v vse prestave. problem je samo ko grem po klancu dol in hocem saltat v vzvratno ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
vzvodi so in ne zajle. Veretno je nekaj na vzvodih in ne v menjalniku

ce je prenos preko vzvodov, je problem definitivno v nosilcih motorja ...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.447
9.735
113
EU
Točno. Gmijasti vmesnik (silent blok) je potrebno preveriti. Nahaja se na drogu

jello

Guru
22. sep 2008
10.258
3.904
113
Da ne odpiram nove teme. Enaka težava le da v rikverc ne gre v nobenem primeru, ne samo na klancu. Vse ostalo dela. Torej, vseh 6 prestav šalta normalno, v rikverc pa sploh ne morem prestavt, tudi če probam malo bolj na trdo ne.

jello

Guru
22. sep 2008
10.258
3.904
113
Ja, sem mislil če je kakšen skriti menu na klimi da rikverc spet nazaj enablam.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi