...kje v Sloveniji (Ljubljana; okolica) se dobi (se da kupiti
Še nekaj informacij o Paškem siru:
Navaden sir in paški sir ločujeta dve lastnosti: to sta njegova masivnost in slanost. Olje mu dá specifičen okus in prijeten vonj. Paška ovca se paše na hribih kjer je trava slana (sol na rastlino prinese severni veter, ki ga tam imenujejo ''bura''). Zaradi teh pašnikov, ima paški sir tako edinstven okus. Mladi sir se lahko kupi pozimi (januarja) in spomladi. Stari sir je zelo težko kupiti, saj ga že prej prodajo. Mlad sir je mehkejši in okusnejši. Paški sir mora biti naoljen, zavit v krpo in shranjen v temnem zračnem prostoru.
Še nekaj informacij o Paškem siru:
Navaden sir in paški sir ločujeta dve lastnosti: to sta njegova masivnost in slanost. Olje mu dá specifičen okus in prijeten vonj. Paška ovca se paše na hribih kjer je trava slana (sol na rastlino prinese severni veter, ki ga tam imenujejo ''bura''). Zaradi teh pašnikov, ima paški sir tako edinstven okus. Mladi sir se lahko kupi pozimi (januarja) in spomladi. Stari sir je zelo težko kupiti, saj ga že prej prodajo. Mlad sir je mehkejši in okusnejši. Paški sir mora biti naoljen, zavit v krpo in shranjen v temnem zračnem prostoru.