Pasja "električna" ovratnica - daljinska

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.745
6.743
113
pri taščici
Nekoč sem nekje opazoval kako je pes ubogljiv. Nato mi lastnik pokaže zakaj je tako ubogljiv. Imel je ovratnico,ki ga je na lstnikov daljinski ukaz malo zrukala, če se ni odzval na klic.
Kje se da dobiti tako ovratnico? Koliko bi me približno stala. Sprehajanje po štriku mi ne ustreza, zato iščem alternativo.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Pa boš res dal tole gor "kužatu"....razmisli....
ne-ne-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
crazy1.gif

Vprašaj fotra/mati, kako si ga ti kot mulc sral in zakaj ti nista namontirala kakšne električne ovratnice... Kot Cartmanu v South Parku, da ni več niti HOTEL kleti
rolleyes-1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Bolano! Če ne znaš psa vzgajat, potem mislim da pes ni pravilna odločitev za domačo žival.

Babette

deklica
31. jul 2007
862
0
16
32
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Nekoč sem nekje opazoval kako je pes ubogljiv. Nato mi lastnik pokaže zakaj je tako ubogljiv. Imel je ovratnico,ki ga je na lstnikov daljinski ukaz malo zrukala, če se ni odzval na klic.
Kje se da dobiti tako ovratnico? Koliko bi me približno stala. Sprehajanje po štriku mi ne ustreza, zato iščem alternativo.

Naj ti povem, da je ta ovratnica grozna. Verjetno mislis tisto crno skatlico, ki jo ima okoli vratu, ane?!
Tega nebi svojemu psu nikol obesla za ovrat, pa ce bi jo dobila zastonj, predstavljaj si, da tebe nekdo skos
ruka s stromom v vrat, ko slucajno nebos nekaj naredil v momentu, ko ti nekdo kaj rece.
Ce se ne motim, je v tistih casih stala ta ovratnica 30 jurjev, danasnjih 130€ al neki tazga.
Premisli!!!
smirk-1.gif

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16
Se totalno strinjam!!!!

Sprehod je namenjen sprostitvi psa in ne temu, da boš imel ti manj problemov, ker ti ne bo potrebno vrvice držati v rokah.

Če pa boš kljub vsemu vztrajal na tej ideji, pa za mnenje povprašaj tudi kakšnega veterinarja, da ti bo kaj več povedat o takšni ovratnici.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.745
6.743
113
pri taščici
Tista je s pršilom. To ne pride v poštev!
Štrom pa pika.
Saj vem da se grozno sliši, samo kaj ko je moje mnenje da bo to bolje za psa in za mene. Pes je namreč na deželi in je ob sprehodu lahko tudi 100 m stran od lastnika ( v vidnem polju) (štrik je tiste 3, 5 metrov) in če bo kaj takega v njegovi bližini da bi on ogrožal oziroma njega ogrožalo in ne bi ubogal na klic se ga malo "prisili" z ovratnico. Saj ko jo bo nekajkrat čutil, se bo najbrž nekoliko bolj odzival na klice. Sedaj pa ne sliši kaj preveč rad na svoje ime. Sploh če ga po daljšem času spustiš. Včeraj mi je izginil za pol ure.

Aja, kakšnega uradnega šolanja in velikega posvečanja pes ne bo videl, ker pes je kmečki in ne urbani. Njegova dolžnost je da čuva kmetijo, ne pa da se z njim crkljajo smrkle ali pa stare mame. Glede na to da je bil pre dobre pol leta najden kot nekaj dni star mladiček (skupaj s še dvema v leglu) se mu mogoče veliko bolje godi (kljub ovratnici) kot drugima dvema. Jaz pa sovražim take ljudi ki imajo živali pa za njih niso pripravljeni skrbeti, niti jih niso pripravljeni ubiti. Če že so neplanirani mladiči: A je tako težko vzet nekaj kovinskega in .... ne pa da naložiš v avto, pelješ v sosedno vas, odpreš vrata in ...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
tega ne smeš dati na psa, sploh pa so pri nas prepovedane...
ko jo ima gor te bo morda res ubogal, ko je pa enkrat ne bo imel, ga pa ne boš več ustavo...

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ti vsekakor nisi za imeti psa. Še nisem videl psa na kmetiji, da ne bi ubogal lastnika oz. čuval hiše.
Možne sta dve varianti:

-si imel težko otrošvo, so te tepli ipd. in zdaj ti to skušaš izvajati naprej
-ubral si napačno pasmo psa; husky ipd. niso recimo dobri za čuvanje kmetije...

p20883

Pripravnik
6. dec 2007
44
0
6
shocked-1.gif
ne morm verjet...naredi kužku uslugo in ga oddaj ljudem, ki ga ne bodo mučili oz. tega ne bodo imeli v mislih

B81

22. jul 2007
36.999
10.531
113
Bebček, če ne znaš vzgojiti psa, bodi pač brez njega.
Kak te otroke vzgajaš?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Kaj pa če bi vzel pasjo piščalko?

Najprej ga nekaj časa kličeš po imenu in hkrati uporabljaš piščalko. Potem se pa bo že navadil, da zvok piščalke pomeni, da mora priti k tebi.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Kaj pa če bi vzel pasjo piščalko?

Najprej ga nekaj časa kličeš po imenu in hkrati uporabljaš piščalko. Potem se pa bo že navadil, da zvok piščalke pomeni, da mora priti k tebi.

Za to, da imaš psa spuščenega (kar je očitno hanzijev cilj) sam odpoklic ni dovolj. Pa tudi tako ali tako zamenjava ukaza ni nujno rešitev (pisk namesto glasovnega ukaza). Psa je treba naučiti par osnov in tehnike za to obstajajo. So pa seveda tudi psi ki so lažje in taki, ki so težje učljivi.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
ksz...

Sicer teh ovratnic ne poznam dobro, vem pa da se uporabljajo IZKLJUČNO za šolanje in ne za vsak dan. Pa še to je priporočljivo za uporabo pri strokovnjakih. Baje da dela dobro, ampak moraš res znat s tem.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
ne bi dala tega mojmu miškotu gor...itak pa se je zdej 'naučil poslušat'...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.745
6.743
113
pri taščici
Ja dokler ne pride do kakega takega dogodka kot je bil tisti na viču s tistimi pitbuli al kaj so že bili. No roko na srce, v takem primeru ni ovratnice, piščalke in podobnih stvari ki bi to preprečile. Edino štrik pa orenk dedec na drugi strani.
Sicer pa piščalke ne rabim,ker znamo žvižgat (tud dovolj naglas, tako da bi me pes slišal tudi 300 metrov ali dlje če bi bilo treba
Ne dam >100 Evrov za ovratnico pa če ....
Mogoče je res bolj neumne pasme, pa še mlad je, pa še nihče se kaj preveč z njim ne ukvarja(kako se pa bo če leži med 20 kravami)
wink-1.gif
, pol pa ni nič čudnega da nič ne uboga

Iščem mnenja veterinarjev o teh ovratnicah in poglej poglej kaj sem našel.Popolno nasprotje ker vi pišete tu??

mojpes.net

"
Citat:
Ovratnic poznamo več vrst, od elektronskih, ki delujejo na statično elektriko in so popolnoma neškodljive, ampak delujejo na pasje vedenje pozitivno, to pomeni, da pes prične kontrolirati svoje vedenje in pomagajo odpraviti še marsikatero drugo vedenjsko težavo. Takšne ovratnice so tudi 100% zanesljive. Potem imamo ovratnice na citronsko kislino, ki pa so zelo drage in tudi nezanesljive, tako da večini primerov ne odpravijo težave.Nasljednje so zvočne, ko pes zalaja, oddajo neprijeten pisk in so tudi zelo neuspešne ter cenovno relativno drage. In zadnje imamo ovratnice, ki delujejo na principu vibratorja, tako nekako kot pri GSM aparatih, pomagajo oz. zmanjšajo lajanje do 25%, ker pes še vedno lahko laja do določene jakosti.

Test na človeku

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.483
5.023
113
Jaz te ne bom sklincal zaradi tvoje ideje... Imam neke podobne izkušnje s psom, ki sem ga pred meseci dobil, ker so ga hoteli uspavati (3 leta star labradorec). Očitno ga niso obvladali. Ni kaj preveč ubogljiv in ob določenih priložnostih pobegne. Sicer sem ga pogruntal in dokler se od hiše oddaljujem, se bo držal v radiju 30 metrov, ko pa se vračam domov, pa pobegne in še sam razišče okolico. Na koncu oddide k enemu pasjemu prijatelju in nekajkrat sem ga že šel iskat, ker ga ni bilo več kot pol ure nazaj. Po mojem bi ga tega res lahko s tako ovratnico odvadil, ampak je gotovo ne kupim, ker si za > 100€ raje kupim kaj drugega.
No jaz ga poskusim čimdalj zadržati s priboljški. Obvezno lačnega peljem na sprehod. Ko pa smo res že zelo blizu, ga pa dam na vrvico. Prav tako ga dam na vrvico tam, kjer slutim, da se bo pojavil kakšen drug pes. Včasih ga nazaj grede tudi ne dam na vrvico, če računam, da si lahko privoščim, da ga grem še iskat 300-400 metrov daleč. Se zgodi tudi, da ne oddide, sploh če je sprehod daljši (npr. da tečem z njim 5 km).
Vsekakor ga ob vrnitvi nikoli ne kregaj, vsaj ne preveč. Moj sicer pogrunta, da je naredil napako in se bolj potuhne. Jaz mu zmeraj ob vrnitvi domov dam hrano in uredim ostalo (voda, čiščenje). Tako da ve, da ga v boksu nekaj čaka.
Seveda bi bilo idealno, če bi pes ubogal, da se ne potepa. Moj bi potem imel možnost, da je spuščen zmeraj, ko smo zunaj. To bi pa poleti pomenilo kar nekaj ur na dan. Ampak dvomim, da mi bo to ratalo. Razen tega bi bilo super, če ne bi vzel nič, kar leži kje na tleh. Mojim staršem sta v zadnjih letih že dva psa poginila in eno je, da jih je nekdo namerno zastrupil, druga verjetnejša možnost pa je, da je radovedni pes požrl mesurol (strup za polže), ki ga ljudje masovno uporabljajo povsod tam, kjer so rdeči polži.
Računaš pa lahko tudi, da se bo pes čez leta malo umiril... Ampak kmečki pes do smrti ni prav izven kondicije. Ravno zadnjič sem razmišljal, da so naši domači psi nekdaj vsi po vrsti dočakali >= 14 let. Jedli so razne stvari, ki so sedaj takorekoč strup za pse. Kruh, krompir... In dosti so preživeli priklenjeni na verigo. Res je, da smo jih vsaj vsak drugi dan spustili in so se kako uro svobodno gibali. Sprehod človek/pes na vrvici najbrž ni neka kombinacija za psa, ker je človek prepočasen. Z našimi psi sem jaz dirkal z APN-6 in pes je bil po terenu hitrejši (sklepam, da je lahko tak na verigi mučen pes tekel kar nekaj časa 40 km/h).
Poznam pa znanca veterinarja, ki je po sodobnem PS-u skrbel za psa in je pes crknil po 7-ih letih...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.845
113
na šolanje ga daj, saj nima veze če je kmečki ali betonarski pes. osnovnih manir se ga hitro nauči, sploh če je mlad. če pa bi rad štrom, pa zadevo prvo na sebi probaj, da boš videl kak se bo cucek počutil pa povej če bi tebi to pasalo
smirk-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.483
5.023
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi: bi rad štrom, pa zadevo prvo na sebi probaj
Meni je en rekel, da je to poskusil na sebi in je rekel, da ga je na zapestju bolj zažgečkalo kot pa ruknilo, kot denimo rukne električni pastir. Ampak tudi on tega nima za svojega psa in ga lepo počasi sam uči. Kar se mene tiče je s to ovratnico več problemov:
1. Draga...
2. Če ne boš dosleden, bo tako kot vsaka druga "šola" brez koristi. Sama ovratnica po mojem uspeha ne garantira.
3. Draga...
..
9. Pes se mi smili.
Sicer pa dvomim, da so ostale oblike šolanja kaj bolj "pasje ljube". Kdo ve, kaj se plete psu po glavi in kake psihične težave ima, če mora stvari delati za priboljšek ali kak drug "human" način šolanja. Nismo psi in pojma nimamo. Tako da ti argumenti, da psu to ne dene dobro, sploh ne zadenejo. Po mojem ni nobeno resno šolanje psa "humano". Pes bi bil najbolj srečen v krdelu, kjer bi počel tisto, kar pasji vodja krdela dovoli. Ne pa človeški vodja. Tako da tisti, ki res ljubite živali, jih nehajte imeti pri sebi
ne-ne-1.gif
. Ostali, ki jih pa malo manj ljubimo, pa jih lahko obdržimo in zmeraj dajemo prednost človeškim potrebam in šele nato pasjim...