pasivne hiše-anketa

Ali se vam zdi pomembno, da se gradijo okolju prijazni objekti?

• Skupaj glasov
    53

moira

Zelenc'
31. mar 2010
1
0
1
Pozdravljeni!

Smo študentje Ekonomske fakultete v Ljubljani. V namene študijske raziskave (seminarska naloga za potrebe poslovnega načrta pri predmetu Podjetništvo) izvajamo anketo o PASIVNIH HIŠAH.

Pasivne hiše so objekti, ki imajo zaradi izkoristkov sončne energije in izkoriščenih notranjih virov toplote ob minimalnih toplotnih izgubah minimalne potrebe po dodatnem ogrevanju v zimskem času ali hlajenju v poletnem času. To so objekti, ki nudijo najvišje bivalno ugodje ob minimalnih stroških ogrevanja.

Vljudno vas prosimo za sodelovanje v anketi, ki je anonimna in je njen namen zgolj pridobivanje primarnih informacij.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
A gresta skupaj velike steklene površine in pasivna hiša? Če ne, mi ni zanimiva.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
confused-1.gif
Le kako naj jaz to vem? Poklicat kakega izdelovalca oken oz. stekel pa se izve iz prve roke

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Seveda gredo...

Sicer je pa treba definirat pasivno hišo, omenjate sam nizko dodatno segrevanje.

* The building must be designed to have an annual heating demand as calculated with the Passivhaus Planning Package of not more than 15 kWh/m² per year (4746 btu/ft² per year) in heating and 15 kWh/m² per year cooling energy OR to be designed with a peak heat load of 10W/m²

* Total primary energy (source energy for electricity and etc.) consumption (primary energy for heating, hot water and electricity) must not be more than 120 kWh/m² per year (3.79 × 104 btu/ft² per year)

Ostalo je vse nizkoenergijsko, kar je pa zdaj skoraj vse kar se gradi.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Če se ne dajo odpirat okna , pa naj bo zračenje še tako dobro bi naša
jezen.gif

Sam sem sicer manj občutljiv na to , ampak vseeno, narava se mora slišat, ne samo videt.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Nič nimam proti pasivnim hišam in njihovim graditeljem, vsak pač gradi kakor verjame, da je prav.

Sam se za pasivo nisem odločil ravno zaradi kopice pravil - kdor gradi pasivno in pasivno tudi živeti, mora hišo načrtovati do zadnjega detajla in biti skoraj malo fanatika.

Sem pa absolutno za nizkoenergetsko gradnjo, ravno tako za prezračevalni sistem - ampak, ko mi bo ustrezalo, bom imel okna vseeno na stežaj odprta.