Parne pecice (s pirolizo?)

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.073
110
63
Kaksne so vase izkusnje s parnimi pecicami?`

Ali se da v njih tudi navadno peci? Ali moras vedno peci s paro. Alo so bistveno manjse od navadnih? NasvetI?

Ali obstaja kombinacija pirolize in parne pecice?

Kako uporabna je sploh piroliza?

Meni ponavadi kaki sufleji ali kak narastek ali celo kak kos pecenke spricne po stenah in potem je treba drggggggniti...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ne vem glede pare, a piroliza je zelo uporabna. Maščoba se upepeli in pepel nato enostavno obrišeš.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Žal se para in piroliza izključujeta. Ne obstaja pečice, ki bi imela oboje.
Klasična velikost pečice in da ima možnost pečenja in kuhanja s paro dobiš lahko AEG. In zadeva dejansko funcionira. Cenovno pride precej ceneje kot npr vsaka posebej.
Če pa bi vsako posebej, potem pa je zame daleč najboljša izbira Miele. Ker oni so parne pečice dodelali neverjetno. V njih lahko skuhaš celo juho ali jogurt, da o teh stvareh kot so zelenjava, štruklji ... ne govorim. Res pa je, da je treba nekaj več dat zanjo.

lp

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Jaz ti lahko povem le to, da je piroliza zelo dobra stvar in ti/tvoji prispara kar precej truda. O parni pecici nimam pojma, ti pa priporocam, da upostevas Sevlje-ta, ker ti iz izkusenj povem, da je mojster v teh stvareh in se res spozna na aparate.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.073
110
63
Na idealotu sem videl eno fagorjevo pecico ki naj bi imela oboje.
Zakaj naj bi se izkljucevalo?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Predvidevam, da si videl tole:
http://www.fagor.co.uk/multifu...velcefr7nsjlia2

To ni pečica, ki bi imela parno kuhanja ampak ima samo peko s paro, kar je čisto nekaj drugega. Takšen program ima tudi Miele pri skoraj vseh pirolitičnih pečicah. Glavna razlika je v tem, da ti v tej pečici med pečenjem dodaja paro, v parnih se pa kuha samo v pari.

Pa še v Sloveniji uvoznika za Fagor sploh ni in bo malo problem, če boš imel kdaj kakšne težave, ker boš moral vozit na servis v tujino.

lp

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.549
287
83
@Sevlje, kolikor sem se nazadnje zanimal okrog pečic, ko sem kupoval, so mi povedali da ima Elektrolux en model pečice, ki ima oboje (torej para + piroliza) baje neka nova zadeva. Takrat se potem nisem naprej zanimal, ker je bila šele v prihodu, jaz pa sem jo potreboval takoj. Bom poizkusil izbrskati link do tega modela, če mi ga uspe najti...

Nazadnje urejeno:

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Tako je. Ima jo tudi electrolux.To je model EOB 8851 AOX. Je pa to prakično ista pečica kot AEG, saj je lastnik AEG-ja electrolux.
Je pa po mojih izkušnjah z AEG pečicami precej manj problemov, imaš tudi boljšo izbiro saj obstajajo pri AEG trije modeli, pa tudi cenovno ni neke velike razlike in zato se večinoma prodaja AEG, vendar so vse te brez pirolize.

Tudi sam sem nekaj slišal, da mogoče pride kombinacije pirloiza - para, samo že kakšno leto nazaj, tako da se bojim da slabo kaže.
Če imaš model pečice se priporočam, me res zanima kakšna naj bi bila.
lp

lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Zdravo

Sem malo pregledal funkcije te pečice in očitno ima ta pečica res pirolizo in paro. Moram reči, da zelo zanimivo.
Pa še zelo ugodna cena.
Ne pri nas še ni bilo uvoznika za Fagor, vsaj zadnjih 15 let ne in zato nimam z njim nobenih izkušenj. Moram pa reči, da mi je stvar res zanimiva.
Še to. Zanimivo je, da ima Fagor praktično identične menije kot npr De dietrich, samo pri De dietrich nimajo takšne pečice, čeprav je precej višji cenovni rang kot Fagor. Kolikor sem pa gledal po netu naj bi bila povezana Fagor in Brandt. Brandt pa je od istega lastnika kot De dietrich. Tako, da očitno ostaja povezava. Ampak od vseh ima pa samo Fagor pirolizo + paro.
Je pa za Slovenijo to kljub temu težava, ker se umika tudi uvoznik za De dietrich in Brandt.

Predlagam, da jo kupiš, potem pa mi enkrat malo javiš kakšne imaš kaj izkušnje z njo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.549
287
83
sem kar malo pozabil na to kar sem obljubil. Dobil sem namreč link do pečice para + piroliza od Elektroluxa. Sicer Hrvaškega, samo pomoje bi se jo dalo dobiti tudi v Slo.

EOC6631AOX

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Super.

Sem že preveril. Če bo vse po planih naj bi prve prišle v sredini decembra. Tudi Hrvati jih dobijo šele takrat
smile-1.gif

Opozoril pa bi, da to ni tako izpopolnjena parna pečica, kot npr AEG BS9314401M, saj ima program s paro samo v kombinaciji z vročim zrakom. Tako da nima možnosti kuhanja samo v pari. Je pa vsekakor zelo zanimiv model.

lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
FagorBrandt owns a total of seven brands:

Two international brands: Fagor and De Dietrich
Three brands for the French market: Brandt, Sauter and Vedette
Two brands for the Italian market: Ocean and SanGiorgio

ni težko najdet kdo je čigav
smile-1.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.073
110
63
Zato da bile ribe in pecenka socne in skorjica na stvareh iz moke hrustljava. Ce bi hotel kuhanje v pari dam cedilo na posodo z malo vode in kuham stvari v cedilu.

P

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.073
110
63
Kaj pa 6360 (ali se en model visje) ki ima ze avtomatske programe, npr za pico, kjer ti najprej zahjca spodaj potem pa se zapece sir zgoraj? Ali pa da ti vtipkas vrsto mesa in tezo in ti sam da pravi cas pecenja in kolicino pare?

(tako kot Fagor ali Elux?)

V cem je boljse srkanje vode kot pa nalivanje kot pri Elektroluxu?

P

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Kar je višji rang je pač še bolj enostavno, vendar tudi precej dražje.
smile-1.gif

Pečica pa je boljša zaradi same točnosti pečenja in gretja. Če pa še pogledaš v živo eno ali drugo ti je pa takoj jasno, zakaj razlika v ceni.

Kako pa pride voda notri, pa niti ni faktor. V tem primeru je electrolux celo bolj enostavna.