par vprašanj gps 255wt

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
Lep pozdrav vsem prisotnim

Sem novopečeni uporabnik gps naprave nuvi 255wt in ker ste tu sami strokovnjaki glede teh naprav bi vprašal naslednje , ( se opravičujem, če že kje kak moj vprašanje dobil odgovor) :

1) ko sem kupil gps 255wt sem zravn dokupil še AR 2.20 (kartico) in to porinil v režo gps naprave , je to vse kar je potrebno storit da AR deluje? kako bom posodobil AR, ko pride nova verzija?
2) Prebiral sem vaše debate po forumu in tudi sam registriral garmina na naslovu my.garmin.com, povezal garmina z PC in sledil postopku posodobitve software v 5.10 in CN europe nt 2010.10....preko tega naslova si torej lahko posodabljam svojo gps napravo z tudi vsemi drugimi opcijami ki jih ponujajo na tem naslovu?
3) nekje sem zasledil da preklaplate med kartami , kjer je AR in cn2010.10 izbrano, ali pa posamezno..v čem je fora imeti obe izbrani ali pa samo eno od obeh?
4)POI, point of interest, te točke si naložiš preko POIloaderja , nekaj sem si jih naložil, radarje. Zanima me, ali je točno določeno kam v gps napravo nalagat določene točke , da stvar dela ali pa je treba le pazit samo na to da so .gpx in .bmp v isti mapi?
5) čemu služi uporaba MAPSOURCE?

res lepa hvala z a hitr help, se opravičujem , res sm nov v tem ..lahko tud pod privat odgovor..

hvala

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Gmarko, vidim da si nov tudi na forumu...
Na tako lepo nedeljo popoldne ni ravno velikega prometa na tej strani, zato je malo naivno pričakovati da dobiš odgovore v tako kratkem času, kot si morda pričakoval
smile-1.gif

ad 1) kartica naj bi delovala "out of the box" kolikor je meni znano. Ko pride nova verzija, jo boš posodobil tako da boš jo dal v čitalec za kartice v PC in pognal posodobitveni program.
ad 2) imaš prav.
ad 3) priporočljivo je, da uporabljaš le eno od navedenih kart naenkrat, ker je preveč bizarnih problemov, kadar sta aktivni obe karti.
ad 4) ne poznam ravno dobro, ampak jaz pač izberem da mi naloži na spominsko kartico, pa je mir...
ad 5) MapSource se uporablja v primeru da imaš kartografijo naloženo v PC in jo potem lahko po delih prenašaš v Garmin napravo. Tako si lahko več različnih zemljevidov skombiniraš in si jih naložiš v napravo, lahko si npr. naložiš v napravo le del Adriaroute-a ali CN EU, če bi recimo imel premalo prostora v napravi...

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
pep hvala za lepe odgovore..

edin bi te vprašal še, kako pa preklaplam med kartam, med adria route in cn? katero naj po tvoje uporablam v sloveniji in katero na hrvaškem oz tujini?

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Za preklapljanje med kartami ti bodo bolj natančno povedali tisti ki imajo tvoj model (jaz imam Garmin mobile XT, ki ima malenkost drugačne menije) - nekje med nastavitvami imaš tudi nastavitve glede kart - tam lahko izklopiš/vklopiš posamezno. Za gibanje znotraj Adriaroute uporabiš Adriaroute, če pa potuješ kam izven tega področja, pa Adriaroute izklopiš in vklopiš CN EU...

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
sm kliknu zdajle na garminu :

nastavitve/zemljevid/o zemljevid in mi pokaže da imam pred adria route 2.20 klukico in pred cn tudi.. se pravi za slovenijo lahko izklopim adriaroute in uporablam samo cn? na hrvaškem pa cn izklopim in delam na adriaroute?

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Tudi za po Sloveniji je Adriaroute v prednosti.
Pa posodobiš si jo lahko - je 2.30 že zunaj - poglej tu po forumu, pa zdownloadaj, pa...

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
oki hvala..vklopim samo adrio...

posodobit jo bom pa moral preko usb kabla ker moj pc nima čitalca..ma sam usb vhode

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
No ker je že ta tema naj si jo sposodim. Dotični model ima še TMC sprejemnik, ko grem pod orodja nastavitve promet in dam išči ponudnike mi ne najde nobenega, glede na to, da naj bi bil tmc že aktiven pri nas mi je to malo čudno.
Antena od tmcj je vklopljena.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Iz strani Navigo.sistem.hr si potegni AR SD verzijo jo zaženi in sledi navodilom. To je vse kar moraš narediti. Da ne boš po pomoti potegnil dol CD verzijo, ker ti ne bo delala.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
You can downlaod AdriaROUTE 2.30 SD card update here!

je update..hm

in s tem fajlom k ma 83.4M povozim 2.20?

Nazadnje urejeno:

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
no uspešno sem naložil ar 2.30 na sd,.. predno pa sem jo naložil, sem pogledal kakšne karte so ble naložene prej pri ar 2.20.. in je pisal : 1slo 2slo 3slo...

zdj pa piše : 17 mk pa še druge..sam o SLO pa ne piše...sam mene čist vredu vodi po naših ulicah
smile-1.gif

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Nič se sekirat, to so navedeni samo posamezni segmenti karte AR 2.30, a vseh ne vidiš napisanih, saj jih je preveč.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
pri izbrani adria route zdej piše tkole ko greš na orodja/nastavitve/zemljevid/ o zemljevidih :

18AL 12 BIH 17MK 13BIH 14 bih 8BIH 9 HR no sam me vseen lepo vodi po slo cestah

prej sm mel pa na a3 2.20: 1slo 2slo 3 slo...

Sumski

Zelenc'
3. jul 2009
2
0
1
Eno vprašanje mam....lastim si točno tako napravo, kot odpiratelj teme in sem ravnokar posodobil prek my.garmin strani city navigator na 2010 verzijo. Sedaj pa imam težavo, ko se Garmin zažene, mi napiše : "Podrobnih zemljevidov, ki podpirajo načrtovanje poti, ni bilo mogoče najti. Naprave nüvi brez njih ni mogoče uporabljati."

Kaj mi je storiti? Še enkrat update? Lahko pa povem, da napravi prej nisem še dodal/zbrisal nobenega fajla in se nič dotikal. Kaj bi bil lahko problem?

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
To se je tud men zgodilo. Sicer sem CN prenašal z Map sourca, kjer pa pred prenosom ne moreš obkljukati da prenese tudi route calculation data. Zadevo sem rešil tako da sem naložil še AR, ki vsebuje kakulacijske potadke. Nato delata obe karti.

Ne vem sicer v čem je problem, ampak moraš imeti naloženo vsaj eno karto z kalulacijskimi podatki, katere nato garmin prepozna in jih upošteva v vseh naloženih rutabilnih kartah. Poizkusi meni na tak način dela vse ok.

Nazadnje urejeno: