Paprika...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Totalno po nepotrebnem sem dobil par kil paprike...
smile-1.gif
"Ne, noben je ne bo tolk pojedel" preprosto ni zaleglo, tako da...

Rabim ideje kaj lahko naredim z njo
smile-1.gif
Filanih paprik se mi ne dela sredi poletja, v solati je tolk pozret ni mozno - a je kaksen nacin, da jo nekako shranim?
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Speči na roštilju in v kozarec za vlaganje z njo... Ni je čez pečeno vloženo papriko.
zmaga.gif
 

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Hmmm... Rumena paprika je... Ce bi bila rdeca bi bila ze specena in v olju... Ampak ni slaba ideja za probat.

Kar se pa vlaganja tice - kako bi to izvedel? Spect, zalit z kisom/vodo/mal popra/kaksen lovorov list, v kozarecc, zapret, pa na 80 stopinj segret?

D
 

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Narediš en pladenj filanih paprik in ga daš v zamrzovalno skrinjo
smile-1.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
jst sm jo narezala na "palčke" pa v skrinjo. pol sem pa delala po receptu raztresene paprike (pogooglaj), al pa prepražiš papriko pa jajc čez. al pa za kakšne omake; paprika, paradižnik pa kako tuno notr, pa čez makarone
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Vlaganje.

Paprike prerežeš na pol, odstraniš semena (osemenje s pecljem vred), jih lepo na tesno zložiš v kozarce (ki so bili predhodno prekuhani/pregreti) in zaliješ z vročim kisom za vlaganje.
Kis za vlaganje pripraviš po okusu, vsekakor ga je potrebno redčiti. Jaz imam recimo rad kislo, pa vseeno redčim v razmerju 60 kis : 40 voda. Dodaš par kapljic olja (jaz ga ne, ker mi naredi tak čuden okus, poleg tega zapaca kozarce) in začimbe po okusu (gorčično seme (in ne gorjušica, kot sem pomotoma zapisal), lovor, celi poper, .....).

Ali pa narediš osnovo za sataraš. Ampak potem potrebuješ še toliko paradižnika kot imaš paprik
grims-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
91
28
Te tarumene se da fino porabit zjutraj za zajtrk. Na čebuli jo razrezano zdinstaš (toliko da rata čisto mehka), potem dodaš zravn dva jajca in umešaš. Ubistvu kot neka umešana jajca s papriko. Probaj, dobro je, pa še veliko se jo porabi, ker se zmehča in se stisne.
 

origin

Pripravnik
7. nov 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
Te tarumene se da fino porabit zjutraj za zajtrk. Na čebuli jo razrezano zdinstaš (toliko da rata čisto mehka), potem dodaš zravn dva jajca in umešaš. Ubistvu kot neka umešana jajca s papriko. Probaj, dobro je, pa še veliko se jo porabi, ker se zmehča in se stisne.
Dodas se paradiznik ali dva in imas odlicen sataras. Vsak dan bi ga lahko jedel



Drugace pa kot so zgoraj ze predlagali, speci in vlozi..

Lahko tudi nabavis se par kg paradiznika, nekaj cebule, korencka, melancanov, zacimb in skuhas omako, idealno za na testenine, pizzo... Das v kozarcke in voila, Natureta se lahko skrije.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Rumeno naredi filano, je nabolj smiselno, vseostalo je samo zacimba, razn se kaksne vlozene v kisu ce znas.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Par kil rumene paprike ti jaz potamanim v paradajzu v dveh tednih.

In sicer jo narežem na manjše koščke, malo posolim, zrežem še ene dva ali tri tavelike paradajze volovsko srce (oz. kaj drugega domačega sočnega), čez malo olivnega in bučnega olja, pustiš kake pol ure v hladilniku in je tukaj solata za ubijat.
Drugače je na koščke rumena paprika odličen nadomestek za čebulo pri kaki omleti ali jajcih na ocvirkih.